Општина Медвеђа обележила своју славу Спасовдан

Његово Преосвештенствo Епископ нишки Г. Г. Арсеније служиo je данас Свету архијерејску Литургију, на празник Вазнесења Господњег – Спасовдан, у Медвеђи у храму Вазнесења Господњег. Ово није први пут да Владика нишки Арсеније долази у Медвеђу, али је ово први пут после готово сто година да један Епископ служи Литургију на дан храмовне славе.

Преосвећеног Владику је срдачно и са радошћу дочекао верни народ, свештенство и представници Општине Медвеђа, на челу са председником др Небојшом Арсићем.

Овогодишњи домаћин славе био је господин Ненад Перовановић, који је ову дивну дужност за следећу годину предао господину Немањи Арсићу.

Светом литургијом прослављена је и храмовна и слава Општине Медвеђа, а иако је жеља и цркве и представника Општине била да се ове године после много година обнови традиција проношења литије улицама Медвеђе, због мера опрезности у спречавању ширења вируса Ковид 19, које су још на снази, од овог плана се ипак одустало.

У кабинету председника одржан је састанак са Владиком и свештенством где је било речи о даљим плановима сарадње Епархије нишке и Општине Медвеђа, као и најаве да ће у скоријој будућности почети изградња цркве у Негосављу.

Овогодишњи домаћин општинске славе био је председник општине др Небојша Арсић, који је у свом обраћању поменуо да је за њега као домаћина славе ово важан дан, јер је по први пут један Владика осветио славске дарове у овој општини.

Поред тога, својим ранијим бројиним посетама и хуманитарним акцијама Епархије нишке, Владика Арсеније је Медвеђу и њене становнике даривао напредком на многим пољима.

“Забележен је пораст наталитета, многе позитивне ствари су кренуле да се одвијају, да се завршавају битни пројекти на територији општине Медвеђа,

Општинска управа општине Медвеђа је проглашена за најбољу општину у области управљања, тако да случајност или не, посете нашег Владике Арсенија су нам увек донеле позитиван учинак.”

За крај је у обраћању истакао да иако Владика Арсеније има целу нишку епархију као своју кућу, Медвеђа ће увек бити његов отворен дом.

Честитком свим православним грађанима општине Медвеђа, председник општине Медвеђа др Небојша Арсић је колач предао Небојши Стаменковићу који ће бити домаћин идуће године,

а након тога уручио Владики Арсенију пригодне поклоне.

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net