JugSport.net

sportski portal južne Srbije

OGNJEN I TEODOR BISERI KK “ALL STAR 016”

Leskovac: U potrazi za talentima Leskovačkog sporta našli smo se u KK “ALL STAR 016 “ čiji je predsednik i trener poznato košarkaško ime Siniša Stošić bivši igrač KK Zdravlja iz njegovih najboljih dana, koji je trener i vlasnik ovog kluba.

Radi sa mlađim kategorijama i brusi talente za seniorski sastav KK Zdravlje sa kojim ima i zvanični ugovor o poslovnoj saradnji.Po njegovoj preporuci dva bisera ovog kluba su Ognjen Marinković i Teodor Mitrović koje ćemo predstaviti javnosti kao taleti u košarci grada Leskovca.

 

OGNJEN MARINKOVIĆ 2009 god.

 

 

Pa uravo moj prvi sagovornik je jedan od bisera ovog kluba je Ognjen Marinković četrnaestogodišnji košarkaš ovog kluba. Sa bavljenjem košarkom počeo je pre tri godine upravo u ovom klubu i do danas nije menjao sredinu i kako sam reče i ne pomišlja da menja jer ispred sebe ima vrhunskog trenera i sportskog pedagoga od koga ima šta da nauči i kako kaže dosad je dosta naučio ali treba još. Pozicija koju najviše voli da igra to je plejmejker. Zavoleo sam košarku od malih nogu, imam ljubav prema tim sportom i odlučio sam da se bavim košarkom, jer je po meni to atraktivan sport pun dinamike i neizvesnosti do samog kraja utakmice.

Kada bih pala odluka košraka ili škola veću ljubav imam prema košarci ali se ni škole neću odreći sigurno mora jedno sa drugim da ide zajedno. Cilj mi je i želja da se bavim ovim sportom i da jednog dana izrastem u pravog košarkaškog asa , da moje ime se u košarci izgovara sa poštovanjem. Zasada sam izuzetno zadovoljna i prezadovoljan radom trenera Siniše Stošića jer imamo od kog i šta da naučimo zato se trudimo da svaku pokazanu akciju ukapiramo od trenera i uspešno je realizujemo na utakmici. Košarka je naporan sport, traži dosta odricanja i rada reda i discipline na treningu. Igrati na poziciji plejmejkera ako nisi kapiten ali si glavni na terenu i odgovoran za sve i za uspehe i neuspehe.

Još uvek nisam bio u nijednoj selekciji selektiran kao igrač ali se nadam i tom pozivu uskoro , jer zasita dobro radim i taj rad se nadam da će se jednog dana isplatiti. Inače što se tiče školskih obaveza završio sam osnovnu školu u Gubarevcu u OŠ Bora Stanković a sada sam se odlučio da upišem Metalnu školu u Leskcu. Za sav moj trud uloženi i uspeh u košarci dugujem naravno zahvalnost treneru Stošiću kao i mojim roditeljima ocu Dejanu i majci Maji.

Kao aktivan mladi košarkaš već nekoliko godina preporučio bih mladim bez obzira na pol i godine da krenu da se bave sportom, jer je to jedna fizička aktivnost koja je zdrava za mlade, a ja se upravo bavim ovim sportom zasad samo što imam ljubav prema njemu ,a nadam se da će doći vreme kada će se sav ovaj trud ispatiti rekao je na kraju mladi košarkaš Ognjen Marinković, kome želimo mnogo sreće, i pre svega zdravlja i da jednog dana postane pravo košarkaško ime u ovom sportu.

 

 

TEODOR MITROVIĆ-2009 god.

 

Sa košarkom sam počeo da se bavim u KK Hisar, koji više ne postoji, pre par godina a u ovom klubu sam prešao već skoro tri godine kod trenera Siniše Stošića koji je veliki stručnjak i pedagog u ovom sportu jer je i sam sa zvanjem profesora fizike nastave, i bivši profesionalni košarkaš Zdravlja prihavtio me je izvanredno i ta saradnja i dan danas traje na zavidnom nivou. . Super radimo na treningu što bi se reklo tu nema šta da dodam niti da oduzmem, i nadam se da ću jednog dana postići nešto od truda koji ulažem u ovom sportu. Takmičimo se u Jablaničkoj ligi genracija smo 2009 godište sada treba da pređemo da igamo u Niškoj ligi, ta liga je mnogo kvalitetnija i jača od ove gde smo dosad igrali.Jer igraćemo sa klubovima iz Jagodine, Kruševca, Niša, Pirota, Prokuplja. Inače u timu igram dvojku a mogu da igram i na poziciji plejmejkera. Što se tiče škole skroz sam odličan učenik sve same petice

i upravo sam ove godine završio osnovnu školu i upisaću Gimnaziju jezički smer, jer želim da se bavim košarkom ali ne želim da zapostavim ni školske obaveze jer su one bitne za jednog mladog čoveka koji treba da kroz školovanje izraste jednog dana u pravog akademskog građanina, koga će svi poštovati a i ja ću narvno one koji budu poštovali mene . Za ovako dobar razvoj u košarsci naravno zasluge idu na račun trenera Siniše Stošića, ali bez podrške roditelja koji me zaista mnogo podržavaju da istrajem u ovom sportu mogu da ima se zahvalim i obećam da ću im se jednog dana odužiti recimo potpisivanjem prvog profesionalnog ugovora u ovom sportu.

Takve roditelje koji imaju razumevanja treba i njih pomenuti i javno im se zahvaliti na razumevanju su otac Sniša i majke Violete Mitović i živimo ovde u Leskovcu. Obadvoje me jako dobro podržavaju i kad god mogu dolaze na svakoj utakmici kada smo domaćini ovde u Leskovcu.

Što se tiče mojih drugova i mlađih od mene preporučio bih im pre svih sportova košarku , ali ako ne vole taj sport da se bave bilo kojim i da se odreknu loših navika , recimo video igrica i izlaske po kafićima već da se opredele za sport jer je on zdrav i pomaže mladima da se brže razvijaju i postaju dobre građe i pravilnog izgleda reko je na kraju mladi Teodor Mitrović .

 

Takođe i Teodoru kao i Ognjenu u ime naj čitanijeg sportskog portala jugoistoka Srbije JUGSPORT.NET želimo da uspeju kao sportsisti , a takođe da nastave sa školovanjem da budu dobri učenici kao dosada i da jednog dana budu cenjeni u svojoj sredini u kojoj budu živeli kao sportsiti i kao građani.

VLASNIK KLUBA – SINIŠA STOŠIĆ

Pošto smo obavili razgovor sa dva bisera ovog kluba reč smo dali i “alfi i omegi “ ovog kluba profesoru Siniši Stošiću bivšem igraču KK Zdravlja koji svoje bogato isustvo prenosi na ove buduće košarkaše sa kojim smo u razgovoru čuli mnogo lepih reči kako o sebi tako i o njihovom košarkaškom učitelju, pa da vidimo šta Stošić kaže za njih dvoje: N apočetku bih pre svega rekao da su Teodor i Ognjen dva naša bisera, rođena 2009 godište, i zasita mnogo obećavaju da će jednog dan izasti u vrhunske košarkaše.

Što se tiče kluba funkcionišemo solidno, ma da bi moglo bolje da imamo više finansija. Nadam se da ćemo ove godine igrati u Međuregionalnoj ligi takio da ćemose oprobati sa Niškim regionom, tu su dečaci iz Bora, Zaječara Pirota, Niša, tako da ćemo biti u konurenciji za prva tri mesta koji vodi na završni turnir regiona čitave Srbije. Imamos ve kategorije od mini basketa, mlađih pionira, kadeta, dok smo juniore pozajmili KK Zdravlju. Klub asam osnovao 2013 godine i u mom je vlasništvu ja sam poredsednik upravnog odbora, s tim da mi imamo saradnju sa KK Zravljem, tako da i tu imamo neku pomoć u vidu prevoza dečaka na utakmicama, to samo sa kadetima i juniorima.

U poslednje vreme primetan je pad talenta i broj deteta koji se bave sportom, više su na nekim društvenim igricama, tako da nemamo neki veliki izbor dece ko što je bio ranije, zato se trudimo da to što dođe u klub da edukujemo da naučimo te košarkaške igre i veštine, da bi u narednim godinama kada stasaju kao košarkaši nose dres KK Zdravlja pošto mi imamo saradnju i meni je cilj kao treneru da što više izbacim dece za KK Zdravlja. Dosad je dosta dece otišlo iz mog kluba, Ognjen Mitrović je u Italiji, Bogdan Gorčić je u Beogradu, Jovan Valčić je u Kragujevcu, ima još njih dvoje troje kojim ase nemogu setim imena. Što se tiče podrške lokalne samouprave imam je u finansiskom smislu zahvaljujući pre svega gradonačelniku dr. Goranu Cvetanoviću, od kako je on n ačelu grada sport je u Leskovcu oživeo jerse dosta novca daje u sport, nesamo u košarsci već i u drugim sportovima, jer da nije njega nebismo mogli da preživimo.

Imamo neku svotu novca koja ne dotira potrebama kluba. N akraju bih preporučio pre svega roditeljima da svoju decu uključe u bilo koji sport, da se smanje te video igrice i sedenje oko kompjutera, jer jednostavno deca su nam uglavnom sa deformitetom koja se ne bave sportom. Tako bih im preporučio da se što više uključe u sportu. N akraju bih se zahvalio vašem portalu koji kako vidim pratite sve sportove na pozivu da budemo vaši gosti i želeo bih da ubuduće više sarađujemo nego dosada rekao je na kraju Simiša Stošić košarkaško a i trenersko ime ne samo Leskovca već i čitavog Jablaničkog okruga.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print