Одржана 11. Међународна конференција о минералним ресурсима

држиви раст кроз одговорно рударство“ била је тема једанаесте међународне конференције о минералним ресурсима у Србији, која је одржана у Београду 16. и 17. новембра.

 

Ова конференција је иначе водећа годишња конференција о рударству и сировинама у Србији и посвећена је пре свега решавању свих важних питања индустрије са фокусом на значај минералних сировина у развоју привреде Србије и региона.

Велики број званичника и стручњака из сектора рударства и геологије из Србије, региона и света, присуствовало је конференцији.

 

Активно учешће у другом дану конференције узео је и председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић, који је у свом говору истакао да је Рудник „Леце“, водећи и највећи привредни субјект у Медвеђи, да запошљава нешто више од 400 радника. Да поред експлоатације у руднику, одличну сарадњу имамо и са компанијама које врше истраживање и рударење на територији општине Медвеђа, попут компанија „Металфер“, „Дунав минералс”, а од скора и са „Јантар“ групом.

 

Циљ ове конференције је да повеже инвеститоре и стручњаке у рударском сектору са свим релевантним државним, финансијским и друштвеним актерима.

Организатор конференције је компанија TGI Group International, а покровитељи су Министарство рударства и енергетике РС, као и амбасаде Канаде, Велике Британије, Аустралије, Финске, Шведске, Геолошко-рударска асоцијација Србије (ГРАС) и Канадско-српско удружење CANSEE.

 

Конференција пружа перспективу светског рударског искуства у домену паметног рударства, одрживог развоја, процене ризика и политике здравља и безбедности, глобалних трендова финансирања рударства, утицаја пандемије на регионални развој и женског лидерства у рударству.

DSC07153.jpg

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net