JugSport.net

13. april 2024.
sportski portal južne Srbije

ZA BOLJI ŽIVOT DECE U LEBANU

Lebane: Danas je opštinu Lebane sa svojim saradnicima posetila Ministarka za brigu o porodi i demagogiju,Aleksandra Čamagić koju je primio predsednik optine Lebane Ivan Bogdanović uz prisustsvo velokog broja novinara, na šta je i sama ministarka iznela podatak. Izrekla je reči hvale na račun rukovodstva Lebane, da natalitet u lebanu nije opao. Da vode brigu o decu bilo to u gradu ili u selu. Da  svakom novorođenčaedu daju nagradu po 20.000 dinara i da je deci obezbeđen prevoz do njihovih kuća, tako da je to organizovano preko opštine za sve učenike sa sela.

Predsednik optine Ivan Bogdanović zahvalio se minstraki Čamagić na dobro došlicu i izrazio želju da može uvek da  poseti ovaj naš grad koji je otvorenog srca za sve i brigu o deci vode onoliko koliko treba i da će se potruditi da bude još bolje.

Ministarka Aleksandra   Čamagić je rekala da jhe  raduje podatak što jedana ovako malo opština vodi toliko brigu o deci . Epidemija je učinila svoje da  je natalitet pao zbog bojaznosti daljeg  toka                        .Takođe otvranjem puta preko  Radan planine moći će da se spoje četiri banje sa područja Jablaničkog i Topličkog kraja. Tako ćemo se truditi da mladi što više opstanu ovde  u svojim sredinama. Sve ćetiri optine u ovom kraju dobro rade i radiče dobro . Raduje me podatak da u Lebanu natalitet novorpđenčadi nije opao i to kada čujem baš me čini srećnom da u jednoj tako mlaoj sredini još uvek ima mladi I  zato natalitet ne opadab a potrudićemo se I da raste.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print