JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Odbojkaški spektakl u Bojniku

Bojnik. U sklopu priprema za start prvenstva Druge ženske odbojkaške lige-istok kao novalije u tom rangu odbojkašice Puste reke u Bojniku bile su  domaćin turniraprvog dana vikenda, na kome su učestvovale odbojkašice Pande iz Vrnja i Stanpenda iz Niša takođe članice u ovom rangu takmičenja. Odigrano je tri utakmice u seniorskoj i jedna u kategoriji juniorki između domaće Puste reke i gošće iz Vranja ekipe Pande. Pobednik turnira je domaćin ŽOK Pusta reka koja je u obe utakmice bila bolja od Pande i Stanpeda . Što je dobra najava pred start prvenstva, da će spremno dočekati prvu utakmcu u Majdanpeku.

Za najbolju igračicu turnira proglašena je Tamara Nenadović, najbolji server je Anđela Radenović, najbolji tehničar je Milica Stanisavljević, dok je najbolja junirka Jana Jovanović iz redova domaćih odbojakašica.

Po završetku turnira predsednik Skupštine opštine Bojnik Dejan Stojanović svim igračica prvog tima podelio je štitnike za kolena i nove rančeve, poklon od strane lokalne samouprave u Bojniku na čelu sa predsednikom Nebojšom Nenadovićem.

Organitaror turnira bio je ŽOK Pusta reka  i njihov trener Srđan Ivković koji je bio i čak i sudija , pa se slobodno može da je „alfa i omega“ ženske odbojke u Bojniku.

JUNIORKE

ŽOK PUSTA REKA-PANDA (BR) 2:1 ( 22:25, 27:17, 15:19)

Bojnik: Hala sportova u Bojniku. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Srđan Ivković(Bojnik).

ŽOK PUSTA REKA: Anđela Janković, Rajković, Stojanović, Jovanović, Dojčinović, Aleksić, Radivojević, Cvetković, Davidović, Mihajlović, Dinić, Anastasija Janković

PK: PANDA(VR): Đorđević, Stanković, Ristić, Stojmenović,Spsić, Stoilković, Stamenković, Stojanović, Milenković, Stanojković.

Gošće iz Vranja su iznenadile domaće odbojkašice i prvi set rešile u svoju korist  sa tri poena razlike (22:25). Međutim to nije zbudnilo domaće mlade nade pred kojima je odlična odbojkaška budućnost i preokrenule su rezulata u svoju korist u preostala dva seta. U drugom su bile bolje i rešile  u svoju korist sa 25:17 i tako izjedančile rezulata .

U odlučujućem setu pitanje pobednika nije dolazilo u pitanje nijednog trenutka. Pri duplo voćsto od 24:12 opustile su se i   dozvolile Vrnjankama da se primaknu  ali nisu mogle više od 19 poena pa je rezulata konačan bio u trećem setu 25:19 za domaći sastav.

SENIORKE

ŽOK PUSTA REKA- PANDA 2:1 ( 21:25, 30:28, 25:20)

ŽOK PUSTA REKA: Nenadović, Stanisavljević, Radenović, Kostić, Petrović, Jovanović, Janković, Cvetković, Dojčinović, Stojanović.

PANDA: Ilić, Radivojević, M.Mitić, T.Ristić, Krtsić,  E. Ristić, A. Mitić, Stanojković, Stanković, Đorđević, Jovanović, M. Ristić.

Kao juniorke, tako i seniorke iz Vranja dobile su prvi set   sa četiri poena razslike (21:25) i stavile do znanja domaćim odbojkašicama da se neće tek tako lako predati.  U drugom setu viđena je najbolja odbojka na turniru igralo se na razliku pa je pobeda domaćim odbojkašicama pripala tek rezulatom 30:28.

U odlučujućem setu  takođe se igralo  dobro.  Domaće odbojašice su  vodile uvek sa dva do tri poena razlike  da bi tek u finišu stvorile  ogromnu prednost (24:20) i na kraju pobedile  u oldučujućem setu sa 25:20 i  zabeležile prvu pobedu naovom turniru.

 

PANDA  –  STANPEDO  2:0 ( 25.22, 25:19)

PANDA: Ilić, Radivojević, M. Mitić, T. Ristić, Krstić, E. Ristić, A. Mitić, Stanojković, Stanković, Đorđević, Jovanović, M. Ristić.

OK STANPEDO: Ivanović, Peetrović, Petković, Marinović, Marković, Brzaković, Zdravković, Stanišev, Đorđević, Marković, Manasijević, Vuković, Dimitrov, Marjanović.

Zaslužena pobeda odbojašice iz Vranja koje su bile bolje u oba seta  i  tako pokazale da su bolje od Nišlijke. Prvi set su dobile sa tri poena razlike (25:22), dok su u drgom bile bolje za šest poena (25:19).Pobedom nad Stanpeda  ekipa Pande je uz domaćina imala po jednu pobedu. Ipak pitanje pobednika odlučila je treća utakmica   između domaće odbojašice i Stanpeda iz Niša.

 

ŽOK PUSTA REKA- ŽOK STANPEDO (N) 2:1 ( 25:27, 25:16, 25:16)

Igračice jednog i drugog sastava nasupile su sa istim sasavima kao i prehodne utakmice. U ovoj trećoj utakmci viđena je takođe dobra odbojka u kojoj su domaće odbojašice i u drugoj utakmci pobedile. Bile su ovog puta bolje od Stanpeda. Tako da je ukupan skor. Pusta reka dve pobede, Panda jednu i Stanpedo iz Niša je poražen u obe sutakmice. Tako da je prvo mesto pripalo domaćem sasatavu, druge su Panda iz Vranja i treće Stanpedo  iz Niša.

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print