JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Niš, Paraćin i Lebane u žiži Srpskoligaša

Lebane: Maratonski prolećni deo prvenstva Srpske fudbalske lige-istok, došo je do same završnice, pošto je u nedelju od 17,30 na pogramu kopletno 38 kolo u kome je pitanje prvaka poznato to je ekipa Timok 1919 iz Zaječara koja je potpuno zasluženo prva stigla na cilj  i pokušače da kroz dve utakmice baraža  izbori pravo da se plasira među Prvoligaše i tako vrati donegde ugled klubova FS-RIS-a pošto bi bili jedni predstavnik sa ovog regiona u tom rangu takmičenja, pošto su svi klubovi ove godine ispali, njih čak pet klubova. U šeširu će se naći 8 maja sa Telepotikom iz Beograda, Slogom iz Požege i Mladost –GAT iz  Novog Sada. Igraju sa jednim protivnikom dve utakmice, kao domaćin i kao gost.

Poslednje kolo biće zanimljivo ko ispada , odnosno ko ide u grupi timova od 12 ako Timok se plasira, ako ne ko je 13 klub koji ide u niži rang takmičenja od jesenas. U centu pađnje su zbivanja na utakmicama u Nišu na Bubnnju Car Konstantin – Rembas i u Panteleju OFK Sinđelić i Trstenik PPT,  zatim u Paraćinu lokalni derbi  SFS Borac i Jedinstvo i u Lebanu gde će OFK Topličanin kao domaćin  zbog suspenzije terena u Prokuplju biti ulsovni domaćin ekipi Timočanina iz Knjaževca.

Da krenemo sa utakmice u Nišu na Bubnju gde će megdan da podele Car Konstantin i Rembas iz Resavice. I odmah da postavim pitanje fudbalskoj javnosti ne samo FS-RIS-a nego i čitavoj Srbiji  koje i sa kojim razlogom delgirao istu sudisku trojku koja je u predhopdnom  37 kolu imali svoju fubdalsku lakrdiju  u Lebanu Radan-Car Konstantin 2:1  koja je bez obzira na njihovu naklonjenost gostima iz Niša, ipak  popularne Niške „Cariće“ odvela u niži rang takmičenja. Ponovo je glavni delilac fudbalske /ne) pravde Stefan Ćirić iz Pirota sa pomoćnicima Nikolom Mitićem i  imenjakom Ilićem a promenjen iz Lebana četvrti sudija je sada Petar Vukadinović i svi su  iz Niša. Domaćinu pobeda ne znači ništa, ali gostima iz Resavice itekako znači, jer ukoliko pobde ostaju Srpksoligaši, bez obzira na ishod u Lebanu i Paraćinu. OFK Sinđelić na svom terenu dočekuje ekipu Trstenik PPT , gde ima pobeda daje neku nadu da zadrže statrus Srpskoligaša, dok gostima ništa ne znači, oni su u grupi timaova od 12 za ispadanje. Popularni „orlići“ su favoriti  i po kvaitetu kojim rapolažu trebalo bi da ostanu u rangu gde se trenutno nalaze , ali sve zavisi od drgih rezultata  ovih utakmica koje su značajne kad je reč o opstanku.Međutim i pobedom sa 62 bodova nije garant opstanka.

U Paraćinu gradski derbi između SFS Borca I Jedinstva  je za oba kluba biti ili nebiti u ovom trenutku. Domaćin na svom kontu ima 60 boda, dok Jedinstvo 64  i nemože domaćin da ih prestigne, ali ako ih pobedi ostaće na 64 i mogu da ih prestignu pobedama Rembas i sustigne Timoćanin .Ako pobedi domaćin a izgube Timočanin i Rembas onda će SFS Borac sa 63 boda biti ispred njih i ostaće u ligi.

Poslednja utakmica koja zavređuje pažnju oko opstanka je u Lebanu između OFK Topličanina i Timočanina iz Knjaževca koja je za  domaćina nebitna jer su u grupi timova za ispadanje, dok gostima iz Knjaževca u slučaju poraza Rembasa i ishoda u Paraćinu znači opstanak u ligi.

Da zaključimo na kraju: Timok se bori  za ulazakkao prvak i za još jedan klub da ostane Srpskoligaš, siugurni od ispadanja su Budućnost iz Popovca, Radnički iz Svilajnaca, Vlasina i Pčinja,  u opasnoj zoni su Jedinstvo iz Paračina, Rembas, Timočanin, SFS Borac, i donegde OFK Sinđelić, dok su iz lige ispali Car Konstantin, Trstenik, Dunav, Radan, Mladost, OFK Topličanin, SFK Morava, Župa, Kablovi, Moravac/ Orion, to su deset klubova, koja će dva ili tri još da se pridruže znaćemo u nedelju po završetku  kompetnog 38 kolo Srspe fudbalske lige koje izgeda ovako:

Vlasotince: Vlasina- Timok 1919, Pravovo: Dunav –Pčinja, Niš. OFK Sinđelić- Trstenik PPT, Sviljanac: Radnički – Kablovi, Paraćin: SFS Borac –Jedistvo, Popovac: Budućnost – Mladost, Lebane: OFK Topličanin- Timočanin, Vladičin Han: SFK Morava-Radan , Mrštane: Moravac /Orion – Župa.

I na kraju nameće se pitanje  ko je režirao ovakvu fudalsku priču, jer ne pamti se da je iz jedne lige ispadalo 12 klubova,  a da je u prehodnom početku prvenstva nuđeno klubovim ako želi da bude Srpskoligaš, tako su na tu priču naseli SFK Morava iz Vladičinog Hana i Župa iz Aleksadrovca, koji su po njihovim pričama morali da plate ulazak u viši rang, da bi se samo kroz njega prošetali,  takođe i Timok iz Zaječara kao drugopalsrani tim , ali su oni opravdali svoj pokušaj osvajanjem prvog mesata i pravo na baraž koje samo postoji u Srpskoj ligi Srbije.

KUDA VODI SVE OVO I KO NAŠ FUDBAL, TREBALO BI ŠTO PRE POTRAŽITI ISTINU, DA NE PRIČAMO O DOGADJANJIMA RECIMO U ZONSKOM TAKMIČENJU U BOJNIKU, ALAKINCU, U ZONAMA ZAPAD, CENTAR I ISTOK  JE BILO MNOGIH NEREGULARNOSTI DA NE POMINJEMO MESTA BILO BI SUVIŠNO.iZ RASINSKOG OKRUGA   RECIMO SUDIJE ODUSTALE U POSLEDNJA DVA KOLA NA SRPSKOLIGAŠKOM ISTOKU——–

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print