JugSport.net

13. april 2024.
sportski portal južne Srbije

NA STADIONU VRI KAO U KOŠNICI

Kuršumilja: Preko osamdeset dečaka škole fudbala u Kuršumliji tri puta nedeljno marljivo treniraju pod budnim okom trenera mlađih kategorija Gorana Vučkovića , Bojana Milenkovića Strahinje MIlenovića i legende ovog klubaIvana Savića bivšeg golmana, koji na svom raspolaganju ima čak petnaest golmana nekadašnji golman Ivan Savić. Postoje kategorije stariji i mlađi cicibana, petlića i pionira .

U planu su po povratku sa bolovanja Gorana Vučkovića-Dose da se oformi i kategorija kadetska. Sve kategorije su u takmičarskom pogonu Druge lige grupa jug pri FS-RIS za mlađe kategorije i postižu izuzetno dobre rezultate.

Da se ozbiljno radi već su počeli da se pojavljuju i donatori koji svojim nesebičnim pomoći će doprinesti da škola fudbala radi i postoji na još većem nivou i da ima mnogo bolje uslove za rad i potrebne rekvizite za treniranje.

Prvi domatori to su Aleksandar Jovanović i Aleksandar Eraković iz Kuršumlije i donirali su klubu deset fudbalskih lopti i komplet garnituru dresova i gaćica za kategoriju cicibana. Po rečima samih trenera iz kategorije petilća imaju kandidate za repezentaciju FS-RIS-a a to su Đorđe Stoiljković, Ognjen Jović Uroš Gilić i Veljko Ćirić. Za treninge se koriste prostorije OFK Kosanice kao i teren sa veštačkom travom gde igraju i treniraju seniorski sastav tima.

O samom donatorstvu i šta ih je navelo dva Aleksandra kažu u glas zajedno: Doveo sam dete da trenira da se bavi fudabalom i uvideo sam da se dobro radi, da je škola fudbala ozbiljno shvaćena ali da ima dosta neodstataka opreme i sportskih rekvizita. Odlučili smo se nas dvoje da zajenički za početak doniramo deset fudbalskih lopti i komplet opreme za cicibane.

Ovo je samo početak u koliko se pokaže da je dobro biće još donacija više. Takođe koristimo priliki da pozovemo sve ljude dobre volje koji su voljni da pomognu ovoj maloj deci koja se ovde na stadionu OFK Kosanice okupila u velikom broju i nadamo se da će biti još više njih koji vole da se bave fudbalom. Na taj način ćemo ih odvojiti od ulice i loših navika u društvu i ta naša pomoć i drud trenera biće od velike koristi.

Pored trenera koji rade u klubu nesebičnu pomoć ovoj maloj deci pruža i pomoći trenerima Generalni sekretar kluba Ivica Vukadinović , koji je takoreći uvek na svakmom treningu i daje pomoć u smislu evidencije igrača i vođenje potrebne dokumentacije.

A tu je i legenda fudabala Ivan Savić koji pored trenerskog posla sa golmanima obavlja dužnost blagajnika , tako da je tim sastavljen od pravih entuzijasta koji vole fudbal i koji će ovoj deci nesebičnim radom pomoći

da jednog dana postanu pravi fudbaleri i sa njih se ponosi ovaj klub, kao što je i slučaj sa ranijim generacijama ovog kluba, koji su proneli slavu i igraju po super ligaškim klubovima.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print