Mrkić: Pobeda odraz dobrih priprema

Leskovac: Premiera u Leskovcu na stadionu GFK Dubočice je u potpunosti uspela, jer je savldan drugoplasirani tim na tabeli Prve lige Srbije i  jedan od najvećih kandidata za plasman u Super ligu Srbije. Novosadski Kabel je u Leskovcu  mudrom taktikom šef struke Saše Mrkića pognutih glava napusutio stadion po dno Hisara. Prema prikazanoj igri jednog i drugog tima upravo domaćin je bio bolji, jer je pored postignutog pogotka na samom početku utakmice proustio još nekoliko izglednih prilika u nastavku susreta da u potpunosti dotuče goste iz Vojvodine. Nedostajala je i ovog puta podrška sa tribina, ali su igrači na terenu predvođeni kapitenom Dušanom Savićem kako i sam reče za naš portal pre ove utakmice da će ostaviti svi do jednog srce na terenu  bio je u pravu, i da će leskovača tvrđava i posle te utakmice biti neosvojiva za goste koji dolaze u Leskovac bio je potpuno upravu.

Upravo moj sagovornik je šf struke GFK Dubočice Saša Mrkić koji o utakmci sa Kabelom sa optimizmom je izjavio sledeće: Utakmica je po meni bila iznad ranga takmiečnja, prava prvenstvena , borbena, sa dosta trčanja. Kabel je bio provereni protivnik  koji je došao u Leskovac sa jasnim ciljem da pobedi. Jer u svojim redovima imaju proverene igrače koji su igrali Super ligu i bio neko od njih u inostranstvu, znači reče je o vrlo kavitetnom protivniku. Svestan snage gosta  prepustili smo im igru na sredini terena tu negde na tridestak metara od njihovog gola i vrebali prilike iz naših brzih kontarnapada.  Na našu veliku sportsku sreću postigli smo pogodak već u drugom minutu igre, tako da smo zatvorili sve prilaze našem golu.  Očekivao sam da će Kabel imati veći posed lopte, pa smo im zato i sveno prepustili  deo terana da oni budu ti koji će da vode igru.

Teren je bio težak za igru  ali nam je takav omogućavao da pravimo dobru pas igru jer lopta nije odskakala. Pokazali smo da smo dobro fizički pripremljeni, što je pokazatelj da se u pripremnom periodu dobro radilo. Bez obzira što smo u početku priprema morali da selimo prvo u Brestovac  potom u Zloćudovo sve dok se nisu vremenski uslovi stabilizovali. Mi nismo imali potreba da menjamo tim koji je započeo utakmcu sve do 80 minuta, kad smo izvršili prve izmene. Koncetracija na terenu svih igrača bila je maksimalna sve do poslednjeg 94 minuta kada su gosti imali jednu jedinu izglednu priliku, pre toga još samo jednu polupriliku kada je isti igrač koji je promašio  šansu šutirao na naš gol glavom. O našim prilikama je već rečeno, bilo ih je nekoliko u drugom delu igre i prava je šteta što nismo uspeli da postignemo bar još jedan pogodak da pobeda bude izražena  prema prikazanoj igri našeg tima. Krivo mi je što nisam pružio priliku još nekom od igrača sa klupe, jer su svi maksimalno pripremljeni, ali za to zaista nije bilo potrebe. Još jednom bih na kraju čestitao mojim igračima na zalaganju , htenju i borbenosti čitavog toka susreta jer tako se bori za boje kluba bio je jasan na kraju Mrkić.

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net