JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Milutinović: Super liga nije daleko!

NIŠ / KURŠUMLIJA – Trenutno peti najbolji golgeter Super B rukometne lige sa 71 pogotkom, levi bek Rk Kuršumlija i jedna od udarnih igala Avrama Ilića, dvadesetdvogodišnji Nemanja Milutinović, razgovarao je sa nama o karijeri, protekloj polusezoni i planovima za nastavak naredne.
Ovaj rođeni Nišlija, koji inače treću sezonu zaredom brani boje Kuršumlije kaže, kako se u potpunosti afirmisao u Kuršumliji, i kako je tu pronašao sebe igrački.
Najbolje partije pružam u Kuršumliji, gde igram već treću godinu za redom. Uklopio sam se odlično i zadovoljan sam celokupnom situacijom, tu sam sebe afirmisao i najviše napredovao. Čuveni „Avra“ me je doveo iz matičnog kluba ,niškog Železničara ,u kome nisam zadnju sezonu imao zapaženu minutažu, i dao mi je svu slobodu, igru od 60 minuta što svakom mladom igraču treba, po meni je on najzaslužniji za moj dosadašnji napredak. – iskren je Milutinović, koji kaže da je zadovoljan ovom polusezonom i da Super liga nije daleko od Kuršumlije.
Dobra polusezona je iza nas, imali smo jedan kiks u Zubinom potoku koji nas je koštao jesenje titule, ali idemo još jače na proleće, imaćemo teška gostovanja Kragujevcu i Negotinu, ali sve je na nama, Super liga nije daleko. – optimističan je mladi Nemanja Milutinović.
Put Kuršumlije iz niške dizelke, je Nemanja došao u paketu sa svojim omiljenim saigračem, sa kojim kako nam otkriva krči već osmu zajedničku sezonu.

Milutinović br. 3 / foto: priv. arhiva

– Omiljeni saigrač mi je Dimitrije Milenković. Srednji bek iz Kuršumlije sa kojim sam ranije igrao u Želji, sada igramo tri sezone ovde, a ovo je sigurno ukupno 8 sezona kako igramo zajedno. – objašnjava nam ovaj 22-godišnjak, i dodaje da svog igračkog uzora vidi u legendarnom francuskom rukometašu Danielu Narcisu.
– Omiljeni igrač mi je Danijel Narcis. Ima ubitačan skok šut, koji imam i ja, tako da se trudim da koristim ono što mi najbolje ide kao i njemu.
Kao i svi mladi igrači, Nemanja se sa setom seća svojih rukometnih početaka, u niškom Železničaru.
Rukometom se bavim od svoje 14 godine, od osnovne škole, privuklo me je društvo, i velika zainteresovanost, a prve korake sam napravio u RK Železničaru, tada u drugoj ekipi, i vrlo brzo sam se izborio za mesto u timu gde je bilo nas 20. – i dodaje, da ništa danas ne bi bilo da nije bilo njegove najveće podrške u karijeri.
Najveća podrška u karijeri mi je otac. Jedini koji prati svaku utakmicu,svaki gol, i koji mi nikada nije dozvolio da odustanem. – otkriva nam Nemanja.
Za njega je kako kaže, rukomet najlepši sport, a svim dečacima i devojčicama jasno poručuje da odaberu rukomet, pre mnogo popularnijih sportova.
Klinci treba da odaberu rukomet jer je to veoma lepa igra, i pravi sport, dosta grub ali pun preokreta, zanimljiv, neće se pokajati.
S obzirom da je pravi gol igrač, i da je ovom 201cm visokom beku zaštitni znak u igri šut, zanimalo nas je koji mu je gol u karijeri do sada najdraži.

U akciji / foto: priv. arhiva

Ima dosta omiljenih, lepih golova kojih je bilo, u zadnjim minutima, ali neka bude omiljeni protiv Radničkog iz Kragujevca u 7. kolu ove sezone za pobedu u zadnjim sekundama.
A na pitanje ko je Nemanja Milutinović, van rukometnog bojišta, ovaj mladi rukometaš Kuršumlije kaže da je to jedan sasvim običan momak, posvećen porodičnom poslu, i društvu.

Foto: N. Milutinović / priv. arhiva

N. Tonić