JugSport.net

sportski portal južne Srbije

MILAN NIKOLIĆ PO UGLEDU NA RONALDA

Leskovac: Priča o talentima grada Leskovca pripala je čast da prvi moj sagovornik bude Omadinac GFK Dubočice Milan Nikolić, koji je ponikao u FK Slogi i prve fudbalke korake načinio kod sadašnjeg trenera Gorana Radevića i na dobrom je putu da izraste u van seriskog fudbalera, jer je ovaj sport shvatio ozbiljno i posvetio se maksimalno njemu. O njegovim kvaitetima i radnim navikama u fudbalu trener Goran Radević ima samo reči hvale, ali ipak ovaj prilog o njemu prepustamo da čujemo od njega šta će nam reći, kako je počeo i dokle je stigao kao vanseriski talent.

Sa fudbalom sam počeo da se bavim kada sam imao 6-7 godina u FK Slogi iz Leskovca kod trenera Gorana Radevića. Tada sam prvi put počeo da se bavim aktivno fudbalom , da redovno treniram i na treningu izvršavam sve obaveze koje mi postavi trener. U FK Slogi sam proveo nekih 5 godina , pa sam prešao u GFK Dubočicu potom u Voždovcu iz Beograda a odatle u Crvenoj Zvezdi i trenutno sam ovde član GFK Dubočice.Bio sam član repezentacije kadetske Srbije i igrao dugo na poziciji levog ili desnog spoljnog igrača.

Igram za Omladince GFK Dubočice, ali sam priključen treninzima prvog tima, i očekujem da mi se ukaže prilika da zaigram standarno za prvi tim koju bih verujem iskoristio. U školi idem vanredno, da bi mogao dovoljno vremena da posvetim fudbalu odnosno treninzima i utakmicama. Moje su ambicije da jednog dana zaigram za A repezentaciju Srbije, san mi je da jednog dana zaigram i za Real iz Madrida, tako da trenutno vredno radim, maštajući o tim snovima da će mi se jednog dana i ostavriti.

Moj fudbaski uzor je Kristijan Ronaldo zato što je to fudbaler koji čitavog života radi kako treba, posvećen je fudbalu maksimalno , ma da nije neki veliki fudbalski talent. Vredno radi svakog dana po čitavih 10 časova, i nemogu da ne cenim i simpatišem takvog igrača, koji je rešio mnoge utakmice, i to je po meni najbolji igrač sveta svih vremena. Tako da od malena volim njega i ostaće mi uzor zauvek dok se bavim fudbalom.

Živim u Leskovcu, to mi olakšava dolazak na trening ne putujem ko pojedini moji klupski drugovi, i imam maksimalnu podršku svojih roditelja od prvog dana kada sam počeo da se bavim fudbalom. Tako da su tu uvek uz mene i koristim priliku da se zahvalim javno majci Ivani, ocu Siniši i bratu Miljanu. Uz mene je takođe prati moj rad i moj menadzer Vlada Gluščević koji je spreman da mi pomogne u svakom trenutku ako zatreba.

Upravo ste nas zatekli kada imamo odlučujuću utakmicu u nedelju baraž sa Napredkom iz Kruševca. Cele nedelje vredno radimo , atmosfera je odlična, nadam se da u nedelju u Kruševac idemo po pobedu. Svi moji klupski drugovi su raspoloženi i sa nestrpljenjem čekamo tu prvu baraž utakmicu, kako bi izborili povoljan rezultat za revanš na našem terenu. Svi moji drugovi vredno rade i treniraju za ovaj klub , koji zaslužuje da budemo u kvalitetnu Omladinsku ligu Srbije

. Nismo bili dugo godina članovi Omladinske lige Srbije po nekim saznanjima skoro četrdesetak godina unazad, tako da imamo podršku ljudi iz kluba na čelu sa predsednikom Dejanom Savićem , tako bih iskoristio priliku i da se njima zahvalim za sve uslove koje nam pružaju za jedan dobar rad, koji svima nama doprinosi da izrastemo u kvalitetne fudbalere jednog dana, a verujem da smo na dobrom putu. Ja lično verujem u sebe i nadam se da će mi se snovi ispuniti.

Na kraju našeg razgovora svim mladim ljudima i mlađih od mene bih predložio da se bave sportom, da vredno treniraju svakog dana. Da budu maksimalno posvećeni sportom kojim se bave i da se opredele u životu dali hoće ili neće da se bave sportom, koji im daje zdravo telo i zdrav duh u njihovom organizmu.

Da bi uspeli u fudbalu gde imam neko stečeno iksustvo treba i moraju da rade maksimalno. Takođe da uredno žive , da se ne bave lošim navikama u životu, i da na treninzima ne samo rade maksimlno već i da slušaju savete trenera i da od njih upijaju fudbalsko znanje , jer neće samo imati talent ma da je on bitan ali bez rada reda i discipline nema uspeha po meni u fudbalu rekao je na kraju Milan Nikolić, fudbaler pred kojim je fudbalska budućnost i koju će verujemo iskoristiti na najbolji mogući način.

Mi u ime najčitanijeg sportskog portala juga Srbije Jugsport. Net želimo Milanu Nikoliću da mu se ostavre svi snovi i da svoj trud i fudbalsko umeće jednog dana dođe do izražaja u fudbalksom svetu. SREĆNO !!!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili