JugSport.net

sportski portal južne Srbije

OD MALIH NOGU FUDBAL U SRCU

Leskovac: Jedan od bisera štole fudbala GFK Dubočice je i Mile Petković učenik Metalne škole u Leskovcu, koji je prve fudbalske korake načinio sa svojih 6-7 godina u tadašnjoj školi fudbala koja je bila brend na teritoriji Jablaničkog okruga FK Sloga iz Leskovca . Pod dirigentskom palicom tadašnjeg direktora škole Gorana Radevića iz koje su izašli mnogi talenti kao vanseriski fudblaeri na ovim protorima i šire.

Sada je Radević ponovo njegov učitelj i o njemu ima samo reči hvale da je vredan i poslušan momak,pre svega vaspitan i poslušan da se posvetio koliko školi toliko i fudbalu. Redovan je na treningu i na utakmicama kadeta pruža svoj maksimum.

O svom dosadašnjem bavljenju fudbalom Mile Petković pomalo stidiljivo je izjavio sledeće za naš portal čije reči prenosimo skoro u celosti: U ovom dosadašnjem vremenskom periodu kako se bavim fudbalom smatram da nisam dovoljno postigao , onoliko koliko treba, mora još više da se radi i trenira vredno kao dosada.

Pohađam Metalnu školu u Leskovcu i redovan sam učenik, trudim se da uskladim školske obaveze sa treninzima. Oba stvari su bitne za mene, bavim se fudbalom jer volim sport, ali i škola je bitan faktor za jednog mladog čoveka ni to netreba zapsotavljati. Nalzim vremena za učenje, ali i da budem redovan na svakom treningu. Jer bez rada nema uspeha u sportu. Upravo kroz treninge se stiče znanje koje se primenjuje na utakmicama. Sa ambicijama u fudbalu zasad sam zadovoljan , želja mi je da jednog dana postanem dobar fudbaler za velika dela.

Baviti se sportom mi mladi stičemo na neki način radne navike u životu i preporučio bih svakoj mladoj osobi mojih godina pa i mlađima da se bave sportom i da treniraju redovno, da se ne uče loših navika u životu , jer to je jedan od pravih puteva da se postane jednog dana pravi akademski građanin.

Kao mlad fudbaler izuzetno sam zadovoljan ulovima koji nam pruža uprava kluba, i treneri koji rade sa nama su stručni sve sami bivši i sadašnji fudbaleri i imamo od kog šta da naučimo, pogotovu od mog Dušana savića koji je još uvek aktivan fudbaler i trudims eda sve ono što nam pokaže da upjem u sebi to njegovo umeće kojim poseduje i još uvek pokazuje na terenima Prve lige Srbije  rekao je Mile Petković jedan od talenta škole fudbal u GFK Dubočici koji dosta obećava, da u skorije vreme postane standarni prvotimac ovog kluba.

Momak je visokog stasa, dugog koraka, i obećava da jednog dana izraste u pravog atletu fudbalkog koji će imati sve što je potrebno za jednog kvalitetnog igrača, brzinu, korak, tehniku i fizičku snagu. O njewmu trener Dušan Savić  ima samo reči hvale, poverio mu j ei kapitensku traku, i smtra da će izrasti u pravog fudbalera jednog dana. Dosta obeća va kaže Savić a na njmu je da to ostavri. MI smo tu kao treneri koji se trudimo koliko god možemo da prenesemo ne samo njemu već i svim talentima ovog kluba.

 

Kao vlasnik Jugsport-net naj čitanijeg sportskog portala juga Srbije Miletu bih poželo da mu se ostavre svi snovi kako fudbalski tako i u privatnom životu i da jednog dana postane dobar fudbaler i pravi sportista o kome će se pričati u superlativu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili