JugSport.net

sportski portal južne Srbije

MARJANOVIĆ RASPRŠIO SNOVE GRDELIČANA: Jedinstvo (Grdelica) – Svetlost (Badnjevac) 0:1 (0:0)

GRDELICASTADION: FK Jedinstvo SUDIJA: Danilo Spasić (Leskovac) 8 GLEDALACA:ŽUTI KARTONI: M. Ilić, Perović, Mitić, Arsić (Svetlost) Dimitrijević, Anđelković, Mladenović, Stanković, G. Stojiljković (Jedinstvo) CRVENI KARTONI: D. Ilić (Svetlost) u 70. minutu, S. Stojiljković u 70. minutu (Jedinstvo) STRELAC: Marjanović u 75. za Svetlost.

FK JEDINSTVO: D. Dimitrijević 7, S. Anđelković 6 (S. Stojiljković – ), Mladenović 6,5 , Stojanović 6,5, Jović 7, N. Dimitrijević 7, Ž. Anđelković 6,5, Stanković 6, Stojiljković 6,5 (Stanojević 6), Kostić 6 (Stojković – ), M. Anđelković 7.

FK SVETLOST: A. Ilić 7,5, M. Ilić 6,5 (Đorđević 6,5,) Stevanović 7, Perović 7, Stojković 7,5, Pešić 7, Peternel 6,5, D. Ilić 6,5, Marjanović 8, Mitić 7,5, Arsić 7.

IGRAČ UTAKMICE: Dalibor Marjanović (FK Svetlost) 8.

Borba bespoštedna, a kapiten kapitenski. Tako najkraće možemo opisati današnju utakmicu. Prvi deo igre apsolutno zasluženo pripao gostima iz Badnjevca, koji su u prvih 45 minuta dominirali u svim segmentima igre, i imali nekoliko dobrih šansi. Drugi deo pripao je domaćima koji su promašili dve stopostotne šanse i pogodili prečku. Strepeli su domaći od kazne za promašene šanse, a njihove slutnje su se obistinile kada je u 75. minutu prekaljeni fudbalski lisac Šilja Marjanović pobegao čuvaru i iskosa sa desne strane pogodio suprotan ugao golmana Dimitrijevića donevši tako svojoj ekipi kapitalnu prednost.
Treba napomenuti da su uslovi za igru danas po raskvašenom terenu u Grdelici bili nemogući za igru, i da se u tim nepovoljnim uslovima bolje snašla ekipa gostiju. Stiče se utisak da je Jedinstvo na trenutak imalo sve u svojim rukama, terensku nadmoć a u 70. minutu i igračku kada je crveni karton zaradio Damjan Ilić, međutim, kratko je potrajala ta konstalacija snaga 11 na 10, jer je i fudbaler domaćih Saša Stojiljković već u narednom prekidu morao ranije na tuširanje. Tada se nervoza uvukla u redove domaćih, a iskusniji Badnjevčani su rutinski priveli meč kraju. Domaći su u nadoknadi mogli do boda međutim sa bele tačke promašio je Stanojević, koga je Ilić uspeo da dekoncetriše. Na kraju u jednoj lepoj fudbalskoj predstavi u nefudbalskim uslovima, zaslužena pobeda pulena Dragana Stankovića Šimija.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print