JugSport.net

sportski portal južne Srbije

“MANČA” BRUSI MLADENA BUDUĆEG ŠAMPIONA

Lebane: Boks je sportska plemenita veština, za koju se u poslednje vreme sve više odlučuju mladi ne samo muškog već i ženskog pola. Tako da ovaj sport poprima karakter vrhunskog sporta, koji će tek iznedriti prave šampione koji će vratiti slavu nekadašnjeg boksa kod nas.

Jedan od njih je Mladen Stojanović iz Bošnjaca kod Lebana, trenutno član Bokserskog kluba “Mancha” iz Leskovca čiji je vlasnik i trener Aleksandar Manić koji takođe je još uvek aktivan bokser i još uvek nije rekao posednju reč u boksu. Odlučio je da uporedno i brusi mlade i nove buduće šampione. Da svoje bogato boksersko iskustvo uspešno prenese na mlađe koji dolaze.

Mladen Stojanović rođen 2009 godine u Bošnjacu učenik je osmog razreda OŠ Radoje Domanović u Bošnjacu . Dosad je biop član najpre u BK Radan kod trenera Darka Stankovića, potom u BK Dubočica kod trenera Srđana Timića i sada je u trećem klubu “Mancha”kod Aleksandra Manića . U sva tri kluba je osvajaopo jednu zlatnu medalju. Dosad je na pripremama bio juna meseca na Paliću, zimus u Banji Koviljači . Trenutno se takmiči u kategoriji kadeta do 54 kilograma . O svom dosadašnjem uspehu Mladen kaže zahvalan sam Bogu koji mi je podario talent i njemu dugujem zahvalnost. Trudiću se da jednog dana postanem pravi šampion, i odužim se mom ocu Srđanu koji za mene ulaže sve što treba, kao i trenerima sa kojima sam radio i radiću ubuduće. Za to sam na dobrom putu i uz podršku mojih roditelja verujem da ću uspeti u ovom sportu koji je za mene plemenita veština i tako smatram ovaj sport.

O svom uspehu u novom klubu iz Leskovca trener i vlasnik kluba Aleksandar Manić kaže: Moj član Bokserskog kluba “Mancha”Mladen Stojanović je na državnom prvenstvu koje je održano u Valjevu prošle nedelje osvojio zlatnu medalju , gde je odlukom žreba prošao u polufinale gde ga je dočekao odlični bokser repezentativac iz Loznice Vukašin Nešić iz BK “Rokica” gde je Mladen pobedio jednoglasnom odlukom sudija. Za protivnika u finalu je imao bosera Stefana Radišića iz BK “Patriote” iz Novog Sada koji je u polufinalu pobedio svog protivnika već u prvoj rundi prekidom od strane sudije, tako da je Mladena čekao težak posao.

Međutim u fnale se je sastao sa našim Mladenom Stojanovićem koga je naš bokseer pobedio prekidom u drugoj rundi i na inpresivan način osvojio zlatnu medalju. To je primoralo selektora kadetske repezentacije da Mladena pozove na pripreme repezentacije Srbije koje će se održati u banji Koviljači od 17 aprila do 05 maja . Nadam se da će na tim pripremama naš Mladen pokazati o kakvom se mladomi talentovanom bokseru radi, koji će predstavljati naš klub i našu zemlju u najboljem svetlu na turniru za kojise pripremaju u Češkoj. Verujem u mog boksera i ubeđen sam da na sve nas neće iznevriti već da će pokazati svoj raskošni talent kojim poseduje i pripreme će dobro doći da se još više usavrši i bolje pripremi za turnir u Češku gde se nadam da će putovati sa repezentacijom i uveriti selektora Nenada Vasiljevića da je reč o super talentovanom kadetu pred kojim je blistava bokserska karijera, koji je za naš klub osvojio prvu medalju i ja se time ponosim i verujem da će ih biti još puno bio je jasan Aleksandar Manić.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print