JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Leskovčani blistali u Svrljigu

Leskovac: Na minulom Međunarodnom takmičenju ovog vikenda održanom u Svrljigu u powerliftingu , odnosno disciplini Raw –Bench na kome se pojavilo i pravo učešća uzelo oko 50 takmičara iz Srbije, Bugarske, Severne Makedonije i Rusije. Jedan od naj poznatijih klubova u  Srbiji u ovoj disciplini iz Leskovca „XL-Leskovac“ na čijem je čelu „ alfa i omega“ ovog kluba predsednik Predrag Milenović  učestvovali su sa deo svojih takmičara i osvojil ukupno 5 medalja. Od toga 3 zlatnog i 2 srebrnog sjaja. Što je izuztno dobar rezultat na ovako jakom  Međunarodnom takmičenju.

Marko Stanković osamnaestogodišnjak   kao naj mlađi takmičar na turniru bio je vrlo uspešan i tako najavio svoj raskošan talenat u ovom sportu. Osvojio je prvo mesto u Juniorskoj konurenciji do 23 godine starosti. Takođe i u kategoriju Subjuniorskoj  do 18 godina.  Zauzeo je i drugo mesto u  Open kategoriji  do 66 kg.  masivne težine, sa podignutom težinom od 95 kg.

Jedan od najboljih u klubu  koji zna samo za uspehe Dušan Savić je i ovog puta bio neprikosnoven u svojoj kategoriji. On je u kategoriji do 93 kg. svoje masivne težine podigao čak 175 kg i bio ubedljivo najbolji. Nažalost sudije mu zbog neke neispravnosti  nisu priznali težinu od  182,5 kg. ali je i ovako pokazao još jednom svoju snagu i umeće sa kojom raspolaže u ovom sportu.

Takmičraka ovog kluba  Sanja Stojanović je u svojoj kategodiji + 57 kg masivne težeine podigla težinu od 35 kg tegove i osvojila  drugo mesto. Takođe još jedna mlada takmičrka ovog kluba pred kojom je lepa  sportska budućnost u ovom sportu. Od koje treba tek očekivati medalje sa zlatnim sjajem  na tunirima.

 

Deo ekipe bio je i sam predsednik kluba iz Leskovca Predrag Milenović koji je bio deo sudiskog tima, što govori  još jedan podatak da je ovaj klub kako u takmičskom pogledu , tako i sudiskom timu izuzetno uvažen na svakom takmičenju  u ovom sportu. Sa pravom se može  reći „Svaka čast Leskovčani“.

-Vrlo brzao nas očekuje takmiečnje na „Trofej Beograd“ potom    Državno prvenstvo u obližnjem Vladičinom Hanu kaže Milenović i dodaje:  Takođe ćemo uzeti učešće u Niš na „Gala –Kup“ tako  da nam tek predstoje ona prava iskušenja koja nas očekuju. Moramo maksimalno biti mobilisani sa treninzima kako bi što spremnije dočekali naredna takmičenja koja su pred nama, kkao bismo nstavili sa žetvama medalja, koje su jedan od pokazatelja nešeg rada u klubu.

Inače na ovom prestižnom takmičenju u Svrljigu svoj uspeh nedavno iz Leskovca ponovi je ovog puta Miloš Vukićević iz Prokuplja inače član kluba „Konzul-Niš“ koji je bio apsolutno naj jači takmičar na turniru koji je u kategoriji do 120 kg. svoje masivne težeine podigao čak 235  kg tegove. Dok je naj jača takmičarka predstavnica iz Bugarske Ana Tsalova sa 60 kg podignute težeine.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili