JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Lebančani se ne boje Kovida-19

Lebane: Ni najstariji žitelji male varošice na jugu Srbije ne pamte da su pre svega Uskršnji petak dočekali na ovakav način. Prošetali smo ulivcama i na opšte iznenađenje ulice su bile pune građana ove opštine. Izašli su da na Veliki Petak da kupe namirnice za predstojeći Uskrs i proslave ga u krugu svojih porodica. Policijski čas koji stupa na snagu danas u 17 časova pa traje sve do utorka u 05 časova, moraće da se ispoštuje. Zato je i bilo ovoliko gužve oko snabdevanjaosnovnih namirnica.

Prvi koji je građanima  Lebana preko našeg portala poželo da Uskrs provedu u krugu svoje porodice u zdravlju i veselju bio je predsednik opštine inače sada Komandant kriznog štaba Ivan Bogdanović koji je na našoj adresi poslao jednu lepo nalepnicu sledeće sardžine:

Ispred sve prodavnice prehranbenog tipa i dve mesare bilo je velikh redova na propisnom rastojanju poštujući mere koje je sprovela Vlada Srbije. Primetno je neraspoloženje građana svesni uslovima u kojima će dočati i proslaviti praznik, ali su to sve stojički podnsoili svesni da je to moralo tako da bude.

U razovoru sa njih svako je izrazio bojaznost od širenja epidemije i slažu se većina njih da treba mere ispoštovati. Skoro svako od njih je pozdravio  dogor predsednika države Aleksandar Vučića sa Irinejom i  ono što je svet pa i nas zadesilo treba da se poštuje, kako bismo prošli sa što manji broj umrlih  i zaraženih ocoba u našoj zemlji.

Jutros u predviđenom vremenu za starije osobe od 65 godine sve prehranbene prodavnice su bilo otvorene  i bile su dobro snabdevene . Tako da su satriji građani izašli u velikom broju i snabdeli se namirnicama potrebnim za  Uskrs.

U ime portala JUGSPORT.NET svim čitaocima i građanima širom Srbije želimo da predstojeći praznik Uskrs provedu u krugu svoje porodice u dobrom razpoloženju.

Da ne izilaze iz svojih kuća i da poštuju mere Vlade repubilke Srbije koje su u interesu našeg zdravlja i što bržeg izlaska iz epidemije Kovid-19. Koja vlda čitavom svetom . Zato i dalje poštovani čitaoci poruka glasi „ OSTANITE KOD KUĆE“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print