JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Kapiten Savić „Het-trikom“za miran zimski odmor

PRVA FUDBALSKA LIGA SRBIJE

GFK DUBOČICA- RADNIČKKI (P) 3:2(1:0)

Leskovac. Gradski stadion. Igano bez gledalaca: Sudija: Dalibor Manojlović(Knjaževac) 8. Strelci: Dušan Savić u 9 48, 71 za GFK Dubočicu, Milošević u 80, Kostić-Milutinović u 90 za Radnički (P). Žuti kartoni: P: Radić(GFK Dubočica), Mijalković, Milošević(Radnički). Crveni karton: Ožegović (Radanički) u 45min. (drugi žuti).

GFK DUBOČICA: Mladenović 7, Z. Stanković 7,5, Nikolić 7, Ivanov 7,5, Miloš Stanković 7, Aleksandar Mitrović 7,5, Savić 9, Ilić 7 ( J. Jovanović 7), S: Radić 7,5,N. Stojković 7 ( Lazar Mitrović-), P. Radić 7.

RADNIČKI: Šuljagić 5, Mijalković 6,5, Tolić 7, Dojkić 7, Mirković 6, Milošević 7, M. Kukolj 6 ( Edoa-), Jakovljević  6 ( Đ. Kukolj-), Milenković 6, Ožegović 5,5, Kostić –Milutinović 7.

Igrač utakmice: Dušan Savić

Magla, hladno vreme, prazne tribine, ružna slika košiskog derbija u Leskovcu, koji je pokvario sve epiete dobrog komšikog derbija ova dva kluba. Viđeno je čak   pet pogodaka i za  čudo svih pet su postigli Leskovčani. Strelac za domaće je kapiten Dušan  Savić koji je postigo „het-trik“ a za Piroćanace Leskovčani u dresu Radničkog Milošević i Kostić-Milutinović.

Već na samom početku utakmice kardinlna greška golmana gostiju Šuljagića, koji promašuje ceo fudbal, to vešto koristi kapiten Dušan Savić i neometano šalje loptu u nebranjeni deo mreže. Potom do odlaska na odmor beležimo dve idelane prilike za domaće Ilića i Miloša Stankovića.

U poslednim trenutcima prvog dela igre gosti su zbog drugog žutag kartona Ožegovića ostali u celom drugom poluvremenu bez igrča manje, pa je to u neku ruku još više olakšalo posao domaćinu da dođe do vredne pobede u komšiskom derbiju.

Već na samom početku drugog dela igre na sceni je ponovo Dušan Savić koji udvostručuje prednost svog tima, i najvljuje vrednu pobedu.

Od 71 minuta na semaforu je 3:0  za domaće a strelac i trećeg pogotka je kapiten  Dušan Savić koji je na najbolji mogući način okončao ovo jesenju polusezonu „het-trikom“ i tako kapiten kapitenski završio prvi deo prvenstva.

 

Međutim kad se činilo da je pobeda visoka i vredna, tako nisu mislili igrači gostujućeg tima,  i najpre preko Miloševića u 80 minutu postižu počasni pogodak, da bi u polsednjim minutima  u strelce se upiso i Kostić-Milutinović   i tako   ublažili visok poraz svog tima.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print