JugSport.net

sportski portal južne Srbije

HANČANI OČITALI LEKCIJU KOMŠIJAMA

ZONA JUG

SFK MORAVA – ALAKINCE 3:1 ( 2:0)

Vladičin Han: Gledalaca 400. Sudija: Miladin Stević ( Prokuplje) 7. Strelci: L. Kitanović u  4, V. Kitanović u 10,   D. Milutinović u 75 za Moravu, M. Petrović u 53 za Alakince. Žuti kartoni: D. Mladenović, V. Kitanović, Stajić ( Morava), I, Milenković (Alakince) Crveni kartoni: M. Stanković ( Morava i M. Petrović Alakince u 58 minutu.

SFK MORAVA: Aleksić 7, Mladenović 7, Pavlović 7, V. Kitanović 8, L. Kitanović 8, Novković 7 ( Milutinović-), Živković 7 ( Šejić -), Stajić 7 ( M. Đorđević -), M. Stanković 5, Hristić 7, (S. Đorđević-),. Draško 7.

ALAKINCE: Filipović 6, Vasiljković 6, Stojanović 6, Milenković- ( Đorđević 6), Manolčev 6,5, Radićić 6, (Stanimirović 6), Micić 6, (S. Stanković 6), Ilić 6, Savić 6, Petrović 5, Stojković 6.

Igrač utakmice: Vukašin Kitanović

Komšiski derbi koji je skoro ispunio tribine gradskog stadiona u Vladičinom Hanu , pobeda je zaslužemno pripala domaćim igračima koji su svojim igrom i dobrom taktikom trenera Ljubiše Stankovića  pokazali ko je sstariji i iskusniji tim. Atmosfera na tirbinama doprinela je boljoj igri jednog i drugog tima, u kojoj su se domaći bolje snašli i zalsuženo pobedili.

Da će tako biti nagovestili su već u 4 minutu igre. Odlično su izmenjali dupe pasove Hristić i Lazar Kitanović koji je preciznim udarcem poslao loptu na pravo mseeto iza leđa nemoćnog Filipovića. Još se strasti na tribinama nisu stišale ulsedio je i drugi pogodak na utakmici . Igrao se 10 minut igre  i evro gol Vukašina Kitanovića koji je posle centar šuta Kitanovića volej udarcem sa nekih 18 metara matirao gholmana gostiju Filipovića koji je samo pogledom ispratio lopti let u mrežu.

Voćstvo od dva gola prednosti iz prvog dela utakmice malo je opustila domaće ograče, što su gosti iz Alakinca iskoristili u 53  minutu i  prepolovili prednost domaeg tima.

Igrao sae  75 minut utakmice kada je madi Šejić koji izvredno upošljava Dušana Milutinovića , koji nvara dva igrača gostiju, inače dojučerašnje klupske drugove i i izvanrednim udarcem u sam gornji ugao . Pogotku se nije radovao jer je to bio njegov pogodak dojučerašnjem klubu.

Divna fudbalska predstava i dokaz da se fudbal u Vladičinom hanu vraća na velika vrata, a velike zasluge pripadaju igračim aovog tima i njihovom šefu stručnog štaba Ljubiši Stankoviću ala Lalatoviću koji mudro vodi tim sa klupe, koji daje u ovom prvenstvu odlučne rezultate.

V. STZEVANOVIĆ

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print