JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Jug Srbije se zahvaljuje Ani Brnabić

„Radan klaster“ – Turistički klaster radanskog područja koji pokriva teritorije opština Lebane, Bojnik, Kuršumlija, Medveđa i Prokuplje zahvaljuje se Predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić, na podršci koju je pružila našem kraju. Jug Srbije je u prethodnom periodu dobio veliku podršku u realizaciji značajnih projekata, kao i u oživljavanju turizma, privrede i života u celokupnoj oblasti.

Nedavno je Brnabić objavila je da se radovi na Centru za posetioce nadomak Caričinog grada privode kraju, podelivši i trenutne snimke gradilišta, time je ovaj projekat stavljen u žižu javnosti i predstavljen kao deo nacionalnog projekta „Srbija 2027 – skok u budućnost“.

Brnabić je tada istakla i sledeće: „Prvi put će od Centra za posetioce do samog arheološkog lokaliteta voditi popločana staza, a spremamo još mnogo iznenađenja koja su Caričin grad, Lebane i čitav jablanički okrug zaslužili“, najavivši i uskoro otvaranje ovog savremenog centra.

Ana Brnabić kao Predsednica Vlade Republike Srbije opštinu Lebane je posetila 4 puta, a poseban značaj Lebanu je dat održavanjem 100 dana rada Vlade februara prošle godine. U toku poslednje posete obišla je i hotel u centru Lebana koji je prethodne godine dobio novog vlasnika i gde je u toku sanacija objekta. Rečima podrške ohrabrila je vlasnika na dalja ulaganja i celom kraju dala nadu da će Lebane biti na značajnoj turističkoj mapi.

Samim zalaganjem da se sredi put preko Radan planine napravljen je veliki korak u razvoju juga Srbije, spajanjem jablaničkog i topličkog okruga, povezivanjem Caričinog grada, Đavolje varoši, nalazišta Pločnik i Prolom, Sijarinske, Kuršumlijske i Lukovske banje.