JugSport.net

sportski portal južne Srbije

JOŠ JEDNO ZLATNA MEDALJA UROŠA GRUJIĆA

Prokuplje . Vanseriski talent u Gimnstici iz Prokuplja Uroš Grujić nastavlja za žetvom medalja. Pošto je prošle nedelje na Seniosrskom prvenstvu u Novom Sadu osvojio bronzanu medalju i zadivio celu Srbiju, samo što je prošla jedna sedmica ponovo veliki uspeh Uroša Grujića. Fenomenalni Uroš je svojim nastupom na najvećem Međunarodnom juniorskom prvenstvu u Novom Sadu priredio je još jednu drugu za redom senzaciju. I tim uspeho se potrudio da se za njegovo ime čuje i van naših granica. Srpski repezentaivac je osvojio prvo mesto i zlatnu medalju na preskoku u najjačoj konurenciji ikada do sada. Ovim je Uroš postao Međunarodni juniorski šapion, a iza sebe ostavio i odličnog bugarskog takmičara i internacionalca Naska MIkova i slovenca Kima Gašpera. Naj uspešniji srpski repezentativac se nije zadovoljio pa je pored ove medalje osvojio još dve na krugovima i parteru.

Na krugovima je osvojio drugo meseto, iza mađara Kirali Patrika a ispred bugarina Nikolasa Nakova. Na parteru je uspešni prokupački gimnstičar pokazao da je klasa i bez obzira što nije osvojio zlatnu medalju a hvalilo je manje od dve desetinke. U poslednjoj rotaciji na parteru takmičenje je završio u stilu velikih majstora ovog sporta, i krunisao svoje znanje srebrnom medaljom. Prvo mesto pripalo je odličnom bugarinu Nasku Mikovu. Najvredniju medalju u ovom takmičenju osvojio je je ambasador sporta iz Prokuplja na najbolji mogući način predstavivši svoju zemlju i svoj grad. Treba napomenuti da je malo hvalilo da se na ovom jakom takmičenju medalje domognu i Andrija Babić koji je bio četvrti na konju sa hvataljkama, i da mu je nedostajalo manje od tri desetinke do medalje. Sreću nije imao ni maleni Nikola Mitić koji je osvojio treće mesto na karikama, ali s obzirom da su dva takmičara delila drugo meseto, mali Nidza je ostao bez medalje.

Još jedan vredan uspeh GK Topličanina u stilu Uroša Grujića i njegove verne senke trenera i pedagoga u radu profesora Predraga Mladenovića.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print