JugSport.net

sportski portal južne Srbije

SIROMAŠNIJA BOJNIČKA JESEN

Bojnik: Skoro je završene jesenja polusezona u Zon ajug u kojoj su fudbaleri Puste reke iz Bojnika mimo svih očekivanja za razliku od prededhodnih sezona razočarali plasmanom na tabeli . Zauzelui su 9 mesto na tabeli sa 21 osvojenim bodom uz skor na 15 utakmica 7 pobeda i 8 poraza bez nijedne nerešene utakmice. Na svom stadionu kraj Puste reke odigrali su 7 utakmica i zabeležili skor 6 pobeda i 1 poraz uz gol razliku 21 dati i samo 6 primljenih ,

što bi se moglo reći povoljno jer po uspešnosti kao domaćini zauzimaju šesetu poziciju na tabeli klubova domaćina. Na goistovanju bilans je mršav zauzeli su čak 12 meseto po uspešnosti jer su na 8 gostovanja zabeležili 1 pobedu i 7 poraza uz gol razliku 12datih i 22 primljena gola osvojili su samo 3 boda, što je premalo za jedan klub koji gravitira u tom rangu kao jedan od najboljih i naj organizovanih klubova.

Jedan od razloga je taj što su bojničani nastupali isključivo sa igračima iz Bojnika, pa su u tim imali veći broj mladih igrača, mlađi i od bonuse iz sopsttvenog pogona omladinskog, dok ovi stariji poput recimo golmana Siniše Stankovića, Nemanje Stankovića braće blizance Danijela i Danila Stanišića, Predraga Vidojevića, Aleksandra Stankovića, Miloš Đenića, Dragoslava Stojčića, Lazara Petrovića, nisu mogli da nadomeste neisksustvo recimo mladih Ilića, Stefana Stankovića M. Jovanovića Ljubenovića, Jovića, Azirovića, i još nmekoliko iz omladinskog pogona. Ali je dobro jer su pored ove iskusne iskusniji za jednu polusezonu i na proleće će biti od veće koristi onim iskustvom koje sustekli kroz utakmice jesenjeg dela prvenstva.

Sada je zimska pauza prestoji analiza jesenjeg dela prvenstva, sa kojim sigurno predsednik kluba Predrag Vidojević sigurno neće biti zadovoljanpre svega učinokom svojih igrača čiji je i sam bio deo ekipe i sigurno očekuje bolje proleće što govore i reči koji kaže: Na svom terenu u Bojniku smo poraženi na jednoj utakmici i zabeležili 6 pobeda što mogu biti zadovoljan.

Ni na gostovanju nismo igrali loše , ali je neiskustvo mladih je plaćeni danak i moglo je biti mnogo bolje, ali smo u te mlade naše igrače iz našeg pogona dobili na njihovo isustvo i na proleće će biti u mnogo boljem izdanju zajedno sa nas iskusni činiće jednu odličnu sredinu spoj mladosti i isustva.

Nismo u planu da dovodimo igrače sa strane oslonićemo se i na proleće na sopstveni igrački kadar, jer je tako najbolje, a to je i stav lokane samouprave koja je jedini izvor finasiranje kluba.Sa starijim i iskusnim koje ste nabrojali već mogu bitri zadovoljan i od njih očekujem takođe na proleće još bolje fudbalske predstave, jer ćemo na svom terenu imati utakmicu više nego jesenas. V: STEVANOVIĆ

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili