Hisar visok za Lebančane

Leskovac: Gledalaca 300. Sudija: Stefan Đokić ( Vlaostince) 8. Strelci: Bojan Stamneković u 23, Đ. Veličković u 68 minutu. Žuti kartoni: Ilić,Marjanović GFK Dubočica).

GFK DUBOČICA: Đukić -, Ilić 7, Marjanović 7, Gorčić 7, Vukojević 6 ( Marković-), Marinković 7, Stojanović 7, Veličković 7, Mitić 7 ( Đokić-), Kostić- Milutinović 7 ( Jovanović-), B. Stamneković 7.

FK RADAN: Sokolović- Janković 7, Stoiljkovič 7 ( Dodić 7), Grozdanović 7, I. Mitić 6, Stevanović 7, Milošević 5,5 ( Kostić 6), Momčilović 6, M. Cvetković 6, Nemanja Smiljković 6,5, M. Stanković 7, Ivanović 6 ( Dojčinović-).

Igrač utakmice: Đorđe Veličković

Visok poraz na startu prvenstva u Bošnjacu izgleda da nije uzdrmao povratanika među Srpskoligaše iz Leskovca. Sa po jednim pogotkom u oba dela igre bili su bolji od drugog predstavnika iz opštine Lebane, pošto su u predhodnom kolu visoko poraženi u Bošnjacu. Pobeđen je Radan u kojoj su domaći pokazali više htenja i želje za pobedom.

Prva radost za domaće stigla je polovinom prvog dela igre. Igrao se 23 minut, kada je Bojan Stamenković uputio udrac na gol Lebančana. Golman gostiju Sokolović- Janković je uspeo da je izbaci ali je ona već u vazduhu bila prešla gol liniju, pa je oldični sudija iz Vlasotinca Stefan Đokić pokazao na centar, što je i potvrdio prvi pomoćnik Mihajlo Vučković iz Vranja.

Do kraja prvog dela igre po jedna stativa na obe strane. Najpre je udarac Lebančanina Grozdanovića lopta završili u desnu stativu gola domaćina. Igrao se 30 minut igre. Samo četiri minuta kasnije isto je to uradio i napadač domaćih Veličković, koji je takođe pogodio desnu stativu.

Samo što je počelo drugo poluvreme domaći su mogli preko strelca prvog gola da udvostuče prednost. Međutim njegov udarac glavom završio je pored gola. Konačnih 2:0 na utakmci usledili su u 68 minutu igre. Gorčić je ideano ubacio loptu u prazan prostor pritom upolsivši Veličkovića, koji je pored istrčalog golmana gostuju poslao lotu u nebranjeni deo mreže. Vredna pobeda domaćina i najava da su prvi bodovi samo podstrek za još bolje igre ove jeseni.

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net