JugSport.net

sportski portal južne Srbije

GENERACIJA KOJA JE POKORILA SLAVNI PARTIZAN

Leskovac: Ma da je sa malim zakašnjemali ništa nije kasno ako je dobro, pa koristimo priliku da javnosti predstavimo generaciju omaldinaca tadašnje Fk Dubočice koja je 1984 godine u ovo vreme pobedila omladince Fk Partizana iz Beograda u finalu Kupa Srbije za omladince.

U regularnom toku utakmica je završena bez pobedika, pase pristupilo izvođenju penala u kome su pmadici FK Dubočice bili bolji i pobedili sa 5.3 inače tadašnjeg prva Kvalitetne omladinske lige Srbije u čijim redovima su kasnije igrala slavna imena ovog kluba.

Neposredno pred poslednje kolo Prve lige Srbije između GFK Dubočice i Metalca iz Gornjeg Milanovca ta generacija 1984 godine se okupila i izašala na teren gde su ih uz pomoć spikera koji ih je najavio i navijači burno pozdravili.Iskoristićemo priliku pre nego što predstavimo sve igrače da kažemo da je predsednik kluba bio Tomislav Petković-Pinga, sekretar kluba Ranko Cakić, pomoćni trener Stojan Stanković-Mazni, i ekonom kluba Svetislav Krtsić -Cene.

Radost i čast Leskovačkim navijačima pre nego što su doneli i pobedili Partizana elimenisali su Napredak iz Kruševca i Radnički iz Niša su : Golmani Tomislav Gligorijević i Aleksandar Pejčić i igračiMiljan Miljković, Dejan Mitrović, Goran Đorđević, Dragan Dimitrijević, Dejan Stanković, Dragan Stevanović, Goran Cvetković, Zoran Ćeranić, Nebojša Ivković, Siniša Stančić, Stevica Janković,Dejan Stojanović, Predrag Stanković, Dejan Milenković, Slavoljub Branković, Jugoslav Dimitrijević, Zoran Jovanović, Dejan Cenić Goran Mihajlović, Ivan Dimitrijević.

Želja svih prisutnih na stadionu je bila da se spomenu i oni koji nisu više među nama već negde tamo na nebu igraju fudbal sa anđelima a bili su predsedništva kluba stručnog štaba i igračkog kadra. Bratislav Dimitrijević, Bojan Delić, i Jovica Azizović kao iz stučnog štaba i rukovodstva kluba Ranko Cakić, Stojan Stanković Tomislav Petković-Pinga, i ekonom Svetislav Krstić- Cene.

Po predstavljanju navijačima usledilo je i krtako druženje i evociranje uspomena na tadašnji veliki uspeh fudbala u Leskovcu, koji još nije uspela da ponovi nijedna generacija mladih fudbalera. Možda će u doglednom vremenu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print