JugSport.net

sportski portal južne Srbije

FUDBAL U MEDVEĐI POSTAO BREND

Medveđa: Do pre nekoliko fudbaskih sezona  FK Jablanica iz Medveđe je bila u samom dnu tabele. Čak u dva navrata su ih ispadanja spašavale reorganizacije, i u neku ruku zato što je mala varaošica na adminsistrativnoj granoici sa Kosovom i Metohijom, bilo je i tog razumevanja     ljude iz FS-RIS-a i FSS.

Lokalna samouprava i sportski savez opštine Medveđa povukli su jedan rizičan potez kojoj se pokazao pozitivnim. Podnošenjem ostavke na čelu predsednika kluba Ljubiše Jankovića za predsednika kluba imenovan je još uvek aktivan fudbaler ovog kluba Marko Ivanović a za sportskog durektora takođe aktivan fudbaler Sefan Rajičević, koji ujedno i  radi sa mlađim kategorijama i već njih nekoliko su zakucala na vrata prvog tima  i uskoro će postati nosioci igre ovog kluba.

Zasad u prvom timu imamo nekoliko  poletaraca Danilo Jović,Slavko  Rajčević,Ilija Zarić,  Stefan Stefanović, Aleksandar Radović, Goran Ivanović, braća Sahiti, uz iskusne prvotimce Jankovića Stošića, Stefana Rajčevića Marka Ivanovića, golmana Miloša Mitića, Aleksandra Savića Andreje Dojčinovića Nikole Grozdanovića Miljan Palević, Zaimi Ferata, David Ibraimović.

Ključni momenat i najbolji potez je povučen jer je za šefa  struke angažovan Srđan Kocić iskustan trener kojoj je trebao ovoj sredini više radi upoznavanja sa načinom rada kluba i  same organizacije unutrašne za  jedan fudblaski način rada,  jer radeći kao trener u Radanu, Jedinstvu iz Bošnjacai Slogi iz Leskovca, stekao veliko iskustvo u radu i odnos na relaciji uprava kluba , igrači, stručni štab, da se zana ko šta radi i čiji je koji posao.

O svemu tome Srđan Kocić kaže: Lebančanin sam i naravno da bih najviše voleo da radim u svom matićnom klubu, ali tu za mene trenutno nema mesta, ne zbog mog znanja ili neznanja već međuljudskih osnosa sam nepoželjan, i ja kao trener morao sam tu u blizini trbuhom za kruhom jer mi je to posao koji

najviše volim i znam da radim. Prvi dani radni u Medveđi su bili za mene teški, ali velika je moja sreća što sam uz mene imao mlade rukovodeće ljude predsednika kluba Marka Ivanovića i sportskog direktora Stefana Rajičevića i sekretara Aleksandra Radovića takođe dojučerašnjeg standranog igrača ovog kluba, koji su znali da me razume.

Krenuli smo jednim timskim radom, ja kao naiskusniji svi su me slušali u klubu. Treninzi su postali potpuno drugačiji sadržajniji, duži i mnogo teži nego što je bilo do mog dolaska. Momci su u početku to teško prihavtali ali su shvatili da bez rada i treninga nema ni rezultata i pobeda, a svi su izrazlili želju da su za to da beleže dobre rezultate.

Prolećni deo 2021 godine je pokazao neke premininarne rezultate, koji su ove jeseni došli do izražaja. Prošlogodišnje prvenstvo smo završili na četvrtoj poziciji, (gde se upravo trenutno nalazimo) ali želimo više,  i nije bilo bojaznosti od ispadanja  i ako je više od pola Zone jug je napustilo ovaj rang takmičenja minulog prvenstva.

U ovogodišnje prvenstvo smo ušli znatno spremniji i jači dobili smo pojačanja u Nikoli Grozdanoviću i Andreji Dočinoviću iz Radana iz Lebana, trebalo je još njih dvoje da pristupe nama ali su se predomislili i ostali u Lebane. Da su oni došli bili bi smo još jači  a rezultati i bez njih su dobri.

U minula deset kola jedino smo poraženi od Svetlost iz Badnjevca u Pukovcu  i trenutno zauzimamo četvrtu poziciju na tabeli sa 21 bodom koliko ima i Jedintvso iz Gornjeg Stopanja i po bod više ispred nas Žitorađa i Svetlost sa po 22 osvojena boda.

Postoje neke najave da će Polet 1980 iz Lapljeg sela predstavnik Kosova i Metohije da istupi iz daljeg takmičenja zbog političke ili druge situcaije u klubu. Jer upravo mi treba da gostujemo u narednom kolu u Kuršumliji u ovom kolu. Biće to treće njihov neodigran susretukoliko se ne pojave,   i biće suspendovani jedino ako FS RIS se nisu obratili i zatražili odlaganje do sređivanje situcaije. U svakom slučaju mi smo dužni da odemo na utakmcu, jedino ako dobijemo neko obaveštenje o odlaganju iz kancelarije FS—RIS-a.

Znam da do kraja prvenstva imamo još pet kola sve ćemo učiniti da ostanemo u vrhu tabele. Jer gostujemo Polet1980 potom Plantaži u Donjem Stopanju i Pustoj reci u Bojniku, dok kod kuće igramo sa Čekminom najpre a onda u posednjem kolu šlager jesenjeg dela prvenstva u Medveđi biče praznik fudbala

kada je na programu utakmica Jablanica-Radan, gde ćemo se maksimalno potruditi da mi budemo ti koji ćemo se na kraju radovati. Međutim ako moj bivši klub iz Lebana u kome sam bio igrač i trener pobedi čestitaćemo im na pobedu, ali se lično nadam našoj pobedi u Medveđi i tako uspešno okončamo prvenstvenu polusezonu 2021/2022 godine.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print