Festival podstrek za bolji rad

Jedan od možda najstarijih sportskih kolektiva u gradu pod Hisarom GK „Dubočica“ i ove godine se predstavio svojim sugrađanima na kulturnoj manifestaciji „Leskovavači letnji festivali“ svojim učešćem na letnjoj pozornici u takozvanoj „Širokoj čaršiji“. Ljubitelji gimastike bili su u prilci da vide veliki broj raskošnih talenata u ovom sportu. Evidentno je da su više prestavnice lepšeg pola u klubu. Devojčice koje su mnogo više, ma da ima i dečaka koji su se opredlili za ova sport. Trenerski trio Stefan Milošević, Aleksandar Penev i Tanja Cvetković sa svojim takmičarima pobrali su aplauze prisutne publike na otvorenoj sceni pored bine.

O samom nastupu, radu ovog kluba specijalno za naš portal trener Stefan Milošević kaže: Večerašnjim nastupom možemo biti zadovoljni. Koliko smo bili u mogućnosti, zbog nedostatka rekvizita našim sugrađanima smo toliko demostrirali sa kojim mogućnostima, odnosono takmičarima raspolažemo u našem klubu. U ovoj godini dosad imali smo dva zvaniča nastupa u Nišu i Negotinu. Postigli smo dobre rezultate, sa kojima smo svi zadovoljni u klubu. Pred nama školski raspust koji će brzo doći. Bićemo primorani da intenzitet treninga smanjimo. Međutim to se neće odraziti na naš rad u klubu. Inače se dobro radi u klubu, zahvaljujući razumevanju lokalne samouprave u Leskovcu i članarine naših takmičara, postižemo da rad u klubu bude na zavidnom nivou.

Predstoji nam još jedno zvanično takmičenje prvenstvo Jugoistočne Srbije koje će se po svoj prilici održati septembra meseca u našem gradu, gde ćemo mi biti domaćini. Radimo tri puta nedeljno po jedan sat. U klubu imamo trenutno oko 50 čalnova, što je po meni dovoljno za jedan nesmetan rad, koji se bazira na amaterskoj osnovi kako članova tako i nas trenera ovog kluba. Već najesen biće upis novih članova kluba. Nadamo se da će biti dobar odziv, time ćemo povećati članove kluba, što nam je osnovni cilj da što više bude omasovljenje u ovom sportu. Upisom novih članova dobićemo na kvalitet gimnastičkog sporta u našem gradu završio je trener Milošević.

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net