JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Prokupčani nadigrali Bošnjačane

Prokuplje. Gradski stadion kraj Toplice. Gledalaca 250. Sudija: Nemanja Mitrović (Prokuplje ). Strelac: Kosić u 87. minutu za OFK Topličanin.

OFK TOPLIČANIN: Novaković,M. Stanković, V. Paunović, Kocić, L. Paunović, N. Marković, Popović, N. Jovanović, Stamneković, D. Stojković, Cvetković. Igrali su još: Gligović, D. Marković, Arsić, Stamenković, Babović, Lazarević, Mladenović, J. Jovanović, Agatonović.

FK JEDINSTVO: Danić, M: Stanković, Aleksov, Dinić, M. Stojanović, Z. Stanković, Kostadinović, Stošić, Nikolić, Mitrović, Stoiljković. Igrali su još: Marko Jovanović, Mišić, Mirković, Arsić, Đorđević, Kostić, Miloš Jovanović, Stojković, Milošević.

Fudbaleri OFK Topličanina, po povratku sa sedmodnevnih priprema u Mokroj Gori, odigrali su prvi kontrolni susret sa Srpskoligašem iz Bošnjaca. Vremenski uslovi za ovo doba godine bili su idealni.

U prvom poluvremenu ravnoprava igra oba tima, sa po nekoliko povoljnih prilika pred oba gola, ali su golmani Novaković i Danić bili na visini zadatka. U drugom poluvremenu naročito u finišu utakmice potpuna dominacija domaćina. U tom periodu naročito su se istakli kod domaćina kapiten Vlada Paunović i korpulentni napdač Predrag Mladenović koji je imao nekoliko idealnih prilka. Najlepša akcija na utakmci usledila je u 76. kada je V. Paunović centrirao a Mladenović udarcem glavom uzdrmao prečku.

Trenutak odluke na utakmici usledio je u 87. minutu. Pošto je rezervista Babović idealno centrirao, na pravom mestu se našao štoper Kocić u kaznenom prostoru gostiju i preciznim udarcem glavom savladao dotad nesavladljivog Danića na golu Bošnjačana.

Po završetku utakmice šef struke Prokupčana Aleksandar Jović je rekao: „Pripreme u Mokroj Gori smo odradili dobro, zadovoljan sam radom, što su igrači pokazali na današnjoj utakmici. To govori da smo tamo dobro radili, uz idealne uslove koje nam je domaćin omogućio. Igrom na današnjoj utakmici mogu biti zadovoljan, jer smo za protivnika imali tim iz gornjeg dela tabele Srpske lige. Opravdali su svojom igrom visoki položaj na tabeli. Mi smo bili bolji tim u drugom delu utakmice, stvorili nekoliko prilika od kojih smu uspeli da realizujemo samo jednu.“

„Predstoji nam još pet kontrolnih utakmica do starta prolećnog dela prvenstva i derbija sa Kopaonikom iz Brusa. Dotad ćemo iskristalisati tim, tako da ćemo na generalnoj probi sa ekipom Malošište 3. marta izvesti onaj tim koji će startovati na premijeri u Prokuplju.“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print