JugSport.net

sportski portal južne Srbije

„ Fustalci„ traže svoje mesto pod suncem

Neposredno pred početak redovne Skupštine FS RIS-a, u prostorijama prelepog hotela „New City“ održana je Konferencija klubova Treće i Regionalne lige koje su pod okrivljem FS Ris-a. Odziv je bio baš zadovoljavajući. Od 20 klubova ( po 10 u obe lige) jedino konferenciji nisu porisutvovali predstavnici „As“ iz Bujanovca.

Konferenciju je otvorio Komesar u obe lige Bratislav Denić iz Niša, koji je pozdravio sve predstavnike klubova i zahvalio im se na velikom odzivu. Potom je dao reč Komesaru za suđenje Sretenu Vasiću koji je na ovoj dužnosti po prvi put posle prestanka sa suđenjem.

„Po meni u obe lige je bilo uzbudljivo i teško jer je uvek po neka utakmica bila ona koja je nosila epitet derbija. Na listi smo imali 33 sudije, od toga čak 13 koji su po prvi put na listi. Ukupno ih je bilo 43, ako dodamo i sudije sa višeg ranga. Dužnost komesar obavljam prvi put. Nadam se da će suđenje na proleće biti još bolje. Neću da pominjem pojedince, ali ako se gleda procentualno 87 posto sam zadovoljan suđenjem. Mislim da je bilo dobro, ali možda se neko neće složiti kad se otvore diskusije. Ne bih voleo da vaše propuste oko organizacije utakmice prepisujete drugima, pre svega sudijama. Ne znam da li je neko službeno lice uticalo na konačan rezultat utakmice“, bio je jasan na početku svog izlaganja Sreten Vasić.

Potom je Nebojša Jovanović predsednik komisije za regularnost Fustal lige prvi otpočeo diskusiju rečima: „Posebno je i meni drago kad vidim ovoliki broj predstavnika klubova. Zadovoljstvo mi je da kroz ovim sportom upoznajemo ljude, da se družimo i da nas je što više. Svi se mi bavimo ovim sportom amaterski. Jedan mora da pobedi, da bude prvi. Posebno to što su veliki broj utakmica dobili gosti govori da se igra dobar fustal i da su utakmice kvalitetne.“

Potom je pomalo izavalo polemike kada je predstavnik Radničkog iz Niša Vladimir Milović, uputio dosta kritike na rad komesara za suđenje, koji je po njegovom shvatanju loše obavljao svoju dužnost, kao i da se loše atmosfere prave na utakmice upravo zbog lošeg suđenja.

Na to se oglasio Sreten Vasić, dematovao je reči predstavnika Radničkog rekavši da poslednji put kada su igrali dva Niška tima, Milović nije namerno delegirao sudije iz Niša. Jer se po rečima Vasića sva opravdanje za sopstveni poraz nađe u po njima lošem suđenju. Dok se većina njih posle utakmice, kao ljuti protivnici na parketu, druže po gradu.

Na to se u diskusiju umešao Generalni sekretar FS RIS-a Ivan Hadzi Đorđević, koji je uputio reči ukora Vasiću: „Vi ne možete klubovima kad igraju lokalne utakmice da šaljete sudije sa strane i da im stvarate na taj način dodatne troškove. Ali će te izveštaje sa te utakmice, ukoliko je bilo problema, dostaviti i biće kazne za ono što su loše uradili na toj utakmci, bilo prema sudijama ili protivničkim igračima.“

Potom su pohvale na regularnost takmičenja uputili predstavnici klubova iz Bora, Bujanovca da bi se na samom kraju Konferencije u rad uključio i predsednik FS Ris-a Novica Tončev koji je rekao: „Pozdravljma Vas u ime predsednika FS Srbije Slaviše Kokeze i u moje ime i da vam poželim uspešan nastavak prvenstva. Naš Savez je za sve Vas uvek otvoren. Plasmanom naše repezentacije na Svetskom prvesntvu biće više para. Biće i za vas koji se bavite Fustalom. U fudbalu je uvek malo para, posebno kod Fustala koji je tek u ekspanziji. Ja, kao što smo obećali, u saradnju sa ljudima iz FS Srbije uspeli smo da Vam obezbedimo po četiri lopte za fustal svakom klubu, koje će svima biti dobrodošle za nastavak prolećnog dela takmičenja.“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print