JugSport.net

21. april 2024.
sportski portal južne Srbije

DOK JEDNOM CVETAJU DUROM VENU RUŽE

Niš: Prošlogodišnja takmičarska sezona u fudbalskoj Zona-centar za takmičarsku 2022/23 godinu bila je u znaku dva kluba za naslov prvaka i to komšije iz Niša, jedni sa Durlana, drugi sa Bubnja. Umesto da do kraja vode započetu mrtvu trku , grčevitu borbu za prvo mesto dva tima potez sa Bubnja dovelo je do toga da nikad više ne budu pravi komšije već samo ljuti fudbalaksi nepriajtelji, i derbi koji je odigran na Durlanu sve je učinilo potezom gosta da do tog neprijatelstva dođe.

Na toj utakmici domaćin je bio bolji pobedio zasluženno (3:1) i još više uvećao svoje šanse za naslov prvana u Zona centar. Međutim tadašnji moćnik u FS-RIS, koji je sa svojim saradnicima vedrio i oblačio krši kodeks prijateljstva i komšiskih odnosa ova dva kluba i pronalazi razlog u nedostatku okruglog pečata ustanove u kojoj su fudableri i Stručni štab OFK Sinđeliać izvršili lekaske preglede i u legitimacijama potpiše sa urednim faksilom lekara te Zdravstvene ustanove . Poraženi se zali dobija utakmicu službenim rezultatom, dok pobedniku ostaje žal za nepravdom koj im je načinjena na jedan nekorektan i ne komšiski odnos, koji je dobio bodove a nije ih zaslužio. Nameće se pitanje dali je faksil lekara manje vredan od pečata ustanove. Jer po mnogima pečat ustanove je samo dokaz gde je izvršen lekraski pregled ali nije garant da je igrač zdrav za nastup već faksil i potpis lekara. Stara izreka kaže dobro se dobrom , lošo se lošim vraća i za ovo drugo trebaju da se zapita moćnik sa Bubnja, dali je to ljudski , sportski i pre svega košiski loš potez za dalju saranju.

Bilo kako bilo preovladala je moć moćnika u FS-RIS-u i Car Konstantin je postao Srpskoligaš jer u finišu prvenstva OFK Sinđelić je posustao svestan da nemože protiv moćnika i pomirio se sa činjenicom da i ove godine bude član Zonskog stepena takmičenja, ali na jedan častan i pošten način, što je i pokazao na zelenom tepihu a ne za okruglim stolom. I dok OFK Sinđelić niže pobede za pobedom u Zona -centar osvojivši 43 boda sa skorom 14 pobede, jeedan remi i bez porazakrupnim koracima grabi ka Srpskoj ligi istok ali na žalost će se po svoj prilici ponovo mimoići sa komšijama sa Bubnja. Jer njima ne cvetaju ruže u Srpskoj ligi -istok nalaze se prikovani za sam dno tabele u 15 odigranih kola osvojili su samo 1 bod i po svoj prilici su već posle jesenjeg dela prvenstav trasirali put ponovo odakle su došli a to je Zona- Centar.

Sve ovo ukazuje na činjenicu da netreba nikom činiti nepravdu koja boli, jer OFK Sinđelić je nepravedno svrgnut sa svog cilja, ali ove godine nema moćnika sa Bubnja i tim sa Durlana ponovo potvrđuje svoj kavitet.

Činjenica je ta da se treba za nečim boriti časno i pošteno i ne bojati se ničega, a izboriti neki uspeh na nepopularan način se vraća lošim. I dok na Durlanu cvetaju dotle na Bubnju ruže venu i nažalost u narednom prvenstvu ponovo će biti kao i u predhodnom prvenstvu mesto za jednog ali ovog puta dok jedan bude napustao Srpskoligaško društvo kao slabić, dotle će popularni “orlići” uzdignutih krila uploviti u društvo Srpskoloigaša, a tim sa Bubnja u rang niže poniženo da ispravi svoje grehove koje je počinio prema komšije i na jedan častan i pošten način pokuša da se ponovo vrati u Srpskoj ligi i možda ponovo dođe do košiskog derbija ali ono loše počinjeno sigurno komšije sa Durlana nikad neće zaboratviti. Moždea će i Car Konstantin zadržati starus Srpskoligaša ako na svih 15 utakmica na proleće zabeleži pobede…… čuda su moguća.

Ovim smo samo hteli da ukažemo da netreba nikad praviti neprijatelja od prijatelja i nekomšiju od komšiju, koji će ti ipak nekad ustrebati.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print