JugSport.net

24. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Dodela nagrade najboljem đaku generacije

Opštinski fond “Milica Veličković“ koji je formiran sa ciljem nagrađivanja najboljih učenika generacije na teritoriji opštine Medveđa, iz godine u godinu dodeljuje nagrade učenicima koji su pokazali izuzetan uspeh u školovanju.

Nagradu u novčanom iznosu od 20.000 dinara, kao đak generacijedobila je Sanja Svilenković iz Bučumeta, za odličan uspeh u toku osmogodišnjeg školovanja.

Predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić i predsednik Skupštine opštine Medveđa, Milan Stevanović su tokom razgovora istakli da je do sada bio običaj da se ova nagrada dodeljuju na Vidovdan, ali da se iz opravdanih razloga i aktuelne situacije odlagalo uručenje očekivajući bolje vreme.

„Naša deca povrh toga što su skromna, vredna i kulturna, mogu da se pohvale i izuzetnim znanjem koje ponesu iz školskih klupa. Tako da pored pohvale učenicima, zasluge idu i roditeljima, učiteljima i nastavnicima, čijim savetima, znanjem i trudom, ostvaruju zapažene uspehe i kroz dalje školovanje“- istakao je predsednika opštine Medveđa prilikom uručenja nagrade.

Fond za nagrađivanje najboljih učenika je inačeoformljen odlukom Skupštine opštine Medveđa u znak sećanja na pok.Milicu Veličković, izuzetno talentovanu devojku, koja je postizala rezultate, kako u školi, tako i u crtanju, pisanju i u svemu čega se latila. Novac u fond pristiže sa raznih strana, od mnogobrojnih donatora, iz budžeta opštine Medveđa, kao i od prodatih slika majke pok.Milice, penzionisane nastavnice likovne kulture, ujedno i osnivača fonda,Kosare Veličković.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print