Додела награде најбољем ђаку генерације

Општински фонд “Милица Величковић“ који је формиран са циљем награђивања најбољих ученика генерације на територији општине Медвеђа, из године у годину додељује награде ученицима који су показали изузетан успех у школовању.

Награду у новчаном износу од 20.000 динара, као ђак генерациједобила је Сања Свиленковић из Бучумета, за одличан успех у току осмогодишњег школовања.

Председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић и председник Скупштине општине Медвеђа, Милан Стевановић су током разговора истакли да је до сада био обичај да се ова награда додељују на Видовдан, али да се из оправданих разлога и актуелне ситуације одлагало уручење очекивајући боље време.

„Наша деца поврх тога што су скромна, вредна и културна, могу да се похвале и изузетним знањем које понесу из школских клупа. Тако да поред похвале ученицима, заслуге иду и родитељима, учитељима и наставницима, чијим саветима, знањем и трудом, остварују запажене успехе и кроз даље школовање“- истакао је председника општине Медвеђа приликом уручења награде.

Фонд за награђивање најбољих ученика је иначеоформљен одлуком Скупштине општине Медвеђа у знак сећања на пок.Милицу Величковић, изузетно талентовану девојку, која је постизала резултате, како у школи, тако и у цртању, писању и у свему чега се латила. Новац у фонд пристиже са разних страна, од многобројних донатора, из буџета општине Медвеђа, као и од продатих слика мајке пок.Милице, пензионисане наставнице ликовне културе, уједно и оснивача фонда,Косаре Величковић.

 

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net