JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Dobar rad za dobar plasman

Nakon prve godine u Super B ligi, gde su zauzele osmo mesto, rukometašice Pirota su u ponedeljak, 30. jula, uhvatile zalet za 49. klupsku sezonu. Start su obeležile na keju pored Nišave, i uz poglede radoznalih prolaznika, dva puta dnevno pune akumulatore za nove takmičarske obaveze.

Na prvom sastanku, u prisustvu predsednice kluba Marije Ilić, direktora Saše Pančića, trenera Nine Tošić i igračica, primetili smo da je tim ŽRK Pirot pretrpeo nekoliko promena u odnosu na proteklu sezonu.

– Što se odlazaka tiče, ne možemo da računamo na golmana Zoranu Kostić i Milicu Milojić, odličnog beka i strelca. One su se udale, što je zaista lepa vest i sada su okrenute porodičnim obavezama, dok drugi golman, Katarina Dinčić, odlazi na fakultet u Beogradu. Ostale igračice su tu, sa nama – kaže Tošićeva.

Saznali smo, u planu je i dolazak nekoliko pojačanja, a biće pružena i prilika devojčicama iz podmlatka kluba da napreduju u rangu, gde igraju Piroćanke.

– Šta očekujete od naredne sezone ?

– Pre svega, verujemo u dobar rad. Kompletne pripreme odradićemo u našem gradu, jer imamo odlične uslove, kao i u dvorani Kej. Do početka prvenstva imamo dovoljno vremena da se dobro pripremimo. Za sada sve protiče u lepoj atmosferi što nam daje najveću nadu da realizujemo naš cilj, da i dalje budemo stabilan superligaš – ističe naša sagovornica.

Slobodan Jovanović

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print