JugSport.net

sportski portal južne Srbije

DIMITRIJE IVKOVIĆ ISPRED SVIH

Lebane: Na sednici održanoj dana 23. 12. 2021 godine Sportskog savez opštine Lebane na predlog Komisije za izbor najboljih sportiste , sportskih kolektiva i sportskih radnika u 2021 godini donete su sledeće odluke.

Svečani Izbor obavljen je 14 januara na dan Pravoslavnne Srpske nove godine gde su i zvanično proglašeni najbolji po predlogu Komisije. Pre samog čina proglašenja svim prisutnim u sali Doma Kulture u Lebanu obratio se predsednik opšrine Ivan Bogdanović koji je između ostlog rekao: Najpre je svima četitao srećnu Pravoislavnu Srpsku Novu  Godinu naročito sportiske opštine Lebane    i poželeo još bolje rezultate u ovoj godini

. Da  osvajanju još bolja mesta na tabeli i oni koji se takmiče za medaljke da ih bude što više. U minuloj 2021 je dosta urađeno na razvoj sporta u Lebanu pa očekuje da u ovoj 2022 godini bude još većih akcija i rezultata u sportu.  Organizovaćemo akcij epod nazivom „Sport je važan da bi bio snažniji“ to iskljućivo za one male teko polaznike kako bi se opredelili za sport kojim će da se obave dalje kad se odluče i ojačaju kao dečaci . Takođe i akcija pod nazivom „Budi zdrav da bi vežbao sa nama“  ta akcija isključivo važi za žensku populaciju u Lebanu.

Drago mi je što iz naših sredina imamo sportsite koji nas repezentuju i van naših granice. Ulagaćemo u sport što više novca  kako bi sportsisti napravili još bolje rezultate nego što su ovi sada. U 2022 godinu ulazimo bez velika dugovanja ima nekih malih sitnica ali i to će da rešimo, a posebno bih se zahvalio ljudima koji vode svesno i odgovrno klubove na čijem su ćelu. Na kraju bih svim sportistima i ljudima dobre volje poželeo Srećnu Novu 2022 godinu puno zdravlja i sreže u njoj a sportsitima našim da postižu još bolje rezultate od ovih rekao je prvi čovek opštine Lebane predsednik opštine Ivan Bogdanović.

Svečanoj sednici su pored predsednika opštine Ivana Bogdanovića prisustvovali su i zamenik  Goran Lazarević, savetnik za sport Mira Bogdanović .

Potom je predsednik Sportskog saveza Dragan Cvetković čitao  ko je najbolji a nagrade je uručivao predsednik opštone Ivan Bogdanović.

Za najboljeg sportsitu Lebana u 2021 godini jednoglasno i potpuno zasluženo je  oreol najnoljeg dodeljen Dimitriji Ivkoviću košarkašu KK  Radana iz Lebana koji su članovi Druge muške regionalne košarkašle lige istok i nalaze se ubedljivo bez ijednog poraza na prvoj poziciji a Ivković je prvi strelac koji na svakoj utakmici postiže u proseku 30 koševa i u velikoj meri doprinosi  tako dobrim rezultatima košarkaškog kluba iz Lebana, koji naj ozbiljnije kuca na vrata Prve regionalne muške košarkaške lige istok.

Za najbolju sportsikinju Lebana izabrana je Anastasija Živković iz streljačkog kluba „Gatos“ koja na skoro svakom zvaničnom takmičenju osvaja medalje i članica je repezentacije Srbije za svoju kategoriju.

Najuspešniji Sportski kolektiv je Košarkaški kluba Radan koji je blistavim igrama i trenutno prvim mestom na tabeli zaslužio to laskavo priznanje, sa nadom da će opravdti to poverenje i i u drugom delu prvenstva koje počinje 29/30 jaunara 2022 godine kada Radan igra sa KK Pustom rekom iz Bojnika.

Najuspešnjiji mladi sportski kolektiv u mlađim kategorijama je Odbojkaški klub Radan koji je na prvenstvo države osvojio visoko 9 meseto  u čitavoj Srbijiji.

Za najboljeg trenera takođe potpuno zasluženo je izabran Boža Trajković trener Karate kluba Radan koji je u ovoj godini na svim takmičenjima na kojim aje uččetsvovao sa svojim izabranicima donosio uglavnom zlatna odličja u svoj grad i klub koji trenira.

 

Za najboljeg Sportskog radnika potpuno i više nego zasluženo izabran je Miroslav Marjanović koji je generalni sekretar Opštinskog fudbalksog saveza i tu funkciju obavlja u Fudblaksom  klubu Radan svojim neumornim i samopregornim radom. Ujedno je i delegat na Prvoj futsal ligi Srbije i komesar za takmičenje Jablaničke okružne istočne i zapadne lige.

 

Za najbolju mušku sportsku nadu izabran je Filip Stanojević iz Boksaerskog kluba Radan  koji je prvak Srbije u svojoj kategoriji i trenutno je na pripremama repezentacije Srbije.

Za najbolju sportsku žensku nadu izabrana je Tara Stankovićiz Karate kluba Radan jer je osvajač nekoliko zlatnih medalja na raznim takmičenjima i kao mlada takmičaraka obećava da će biti dobar karte majstor u šta netreba sumnjati ako se dan po jutro poznaje.

Za najboljeg trenera mlađih kategorija izabran je Igor Mitić iz Fudbalskog kluba Jedinstvo iz Bošnjace za postignute rezultate i 2021 godini.

Posebno priznanje dodeljeno je trojici zaslužnih fudbalskih imena.

Prvo to je za golmana Milana Mitrovića koji sa uspehom brani u Uzbekistan za klub „Sogdiana“ gde svojim odbranama u mnogome doprinosi dobrim rezultatima ovog kluba.

Drugo priznanje dodeljeno je Milici Stanković fudbalerki Niškog prvoligaša Mašinaca, koja je kapiten i pravi vođa tima. Ujedno je i član repezentacije Srbije a ističe se i humanitarnim akcijama.

Treće priznanje otišlo je u ruke Slaviše Stojanovića-Šilje nekadašnjeg igrača Radana koji ne živi više u Lebane ali kao dobar bizmismen uvek pomaže klubove u Lebanu svojim doniranjem bilo to u novcu ili opremi.

Nagraada za životno delo ove godine otišlo je u ruke Gradaimira Cvetkovića-Ganje žive legende Lebanskog fudbala koji je branio boje Fk Bora  Slobde iz Tuzle kao članove Prve lige bivše Jugoslavije zatim Radaničkog iz Pirota, GFK Dubočice i svog matičnog kluba Radana, gde je i radio sa mlađim klategorijama i prava je šteta što i danas nije u klubu  jer se pokazao naročito u radu sa mlađim kategorijama ovog kluba.

Dodeljena su i Podshumana priznanja Novici Stojanoviću-Kovaču iz Ćenovca za doprinos i razvoj i afirmaciji sporta i fizičke kluture , razvijanju i unapređivanju vaspitnog rada i zastupanje interesa  sporta u sportskim orhganizacijama, a branio je boje Radaničkog iz Pertata, Jedinstva i Radana.

I poslednjo priznanje i to takođe potshumno pripalo je Gojku Veličkoviću legendi Lebanskog rukometa koji je dao nemerljivi doprinos ovom sportu, a jedan je i od osnivača rukometnog kluba Radan u Lebanu i ostavio dubok trag da muse  svi sećamo kao uzornog rukometaša i rukometnog radnika u Lebanu.

U ime nagrađenih prisutnima se obratio Boža Trajković nabolji trener u 2021 godini koji se zahvalio nagradu njegovu i njegove učenice i poželeo sve njalepče u Novoj 2022 godini svim sportistima u Lebanu

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print