JugSport.net

13. april 2024.
sportski portal južne Srbije

DARKO I DZONI ODUŠEVILI

Lebane: Pred oko 3.000 gledalaca kokiko se okupilo na trgu u Lebanu uživali su u dobrim borbama  boksera koji su se pojavili na ovoj drugoj za redom reviji održanoj  u Lebanu pod pokoroviteljstvom lokane samouprave na čelu sa predsednikom Ivanom Bogdanovićem a u organizaciji profi kamapa „  Čip“ iz Beograda sa glavnim promoterom Ljuišom Ignjatovićem – Čupom.

REZULTATI PROFI REVIJE U LEBANU

SREDNJA KATEGORIJA DO 72.5 Kg

Samil Hatajev (Rusija)- Dmitro Atrohaj(Belorusija) 2:0

VELTER KATEGORIJA DO 66,7 kg:

Panajotis Čokataridis(Grčka) – Kaha Avetisiani(Gruzija) 2:0( prekid u 2 rundi tehnički nokaut

POLUTEŠKA KATEGORIJA DO 79,4 kg:

Imam Hatajev (Rusija)- Adam Trenado ( Španija) 2:0 ( prekid u prvoj rundi K.O

SUPER MUVA KATEGORIJA ŽENE DO 52, 15  kg:

Sara Marjanović(Srbija) – Klaudija Ferenči (Slovačka) 2:0

SREDNJA KATEGORIJA DO 72, 5 kg:

Nikola „Djoni“ Stevanović (Srbija)- Nikolozi Gvinijašvili ( Gruzija) 2:0

KRUZER KATEGORIJA DO 90, 7 kg:

Darko Stanković(Srbija)- Nikolas  Holkapfel( Slovačka) 2:0( tehnički nokautom u II rundi)

Prva borba večeri bila je naj slabiji meč viđen na reviji u Lebanu između Šamila Hatajeva i Dmitro Arohaja, pre je ličio na jedan dobar sparing meč i gledaoci nisu bili zadovoljni prikazanim boksom.

Već u drugom meču predstavnik iz Grčke Čokadaridis je pokazao da jako udara i da je reč o dobrom bokseru  koji je primorao svojim razornim udracima na predaju u drugoj rundi boksera iz Gruzije Avetisijanija.

Treći meč večeri završen je već u prvoj rundi predstavnik iz Rusije Imam Hatajev je primorao na predaju već u prvoj rundi predstavika iz Španije Trenado, koji je bio nedorastao protivnik za Hatajeva.

 

U četvrtoj borbi večeri pravi rat u ringu vodile su naša predstavnica Sara Marjanović i Slovakinja Ferenči, gde je jednoglano od strane sudija za pobednika proglašena naša Marjanovićka.

Poslednja dva meča razgalila su sve one koji su se našli pored  i to dva naša predstavnika Nikola „Dzoni“ Stevanović i domaći bokser iz Lebana Darko Stanković. Najpre je Stevanović sve šest rudne vodio rovovsku bitku sa  predstavnikom iz Gruzije Evinijašvilijem i dobio jednoglanom odlukom sudija.

  U poslednjoj borbi večeri koja je bila proglašena za meč revije Darko Stanković je od početka krenuo ćestoko na predstavnika iz Slovačke Holkapfela sasipao mu seriju udarca. Sudija je posle trećeg brojanja u drugoj rundi  predstavnika Slovačke poslao u svoj ugao, a za pobednika proglasio Daraka Stanković, koji je dobio gromoglasne aplauze svih prisutnih.

Po završetku meša Ljubiša Ignjatović- Čupa kao glavni promoter revije je rekao: Gledaoci si mogli da vide borbe dosta ravnopravnbih protivnika, jer su bokseri naši domaći i strani dali sve od sebe, i nadam se da je pubika mnogobrojna zadovoljna prikazanim borbama.  Moram da pre svih pohvalim domaćeg boksaera Daraka Stankvića koji je u ovom momentu   čak i prevazišo sebe i ja se nadam da pred njim tek predstoji karijera uspešna u boksu.

Za prve tri borbe promoter je bio Alesa Aleksejev iz Rusija, bokser iz Grčke Čokadaridis pred kojim se pravi karijera i on je zasita dobar bokser, i on će vrlo brzo boksovati  za titulu prvaka Mediterana. A o Imamu Hatajevu iz Rusije netreba trošiti reči, reč je o vrhunskom bokseru  koji na Olipijadi nije boksovao finale  zbog povrede ramena, a sigurnio bi i taj meč dobio. Na kraju zahvalio bih se lokanoj samoupravi u Lebanu koja jedina iskazuje  želju za organizovanje profi mečeva, meni je žao što i druge opštine ne organizuju ovako nešto slično za svoje borce, jer publika voli srčane i borbene momke.PO meni revija je uspela i ja sam lično zadovoljan.

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print