JugSport.net

sportski portal južne Srbije

ČETRDESETA JUBILARNA LOVAČKA ZABAVA

PUŠKA U RUKE SAŠE IZ PERTATA

 

Lebane: U predivnom restoranu “Narcis” u Lebanu održana je po tradiciji prve subote u februaru mesecu lovača zabava tradicionalna 40 po redu, na kojoj je bilo oko 300 gostiju koji su uživali u dobroj muzici, jela divljači , dobrog pića i benda “Kasper-bend” koji su zadovoljili ukuse svih gostuju.

Pored ostalih zabavu je uveličao i predsednik Lovačkog udruženja Srbije gospodin Bratislav Ćirković, , gosti iz Kovina ,Barajeva Makedonije u Bugarske, kao i predstavnici lokane samouprave iz Lebana na čelu sa načenikom Tanjom Bogdanović.

Na samom početku zabeva kako ti i priliči gostima se obratio domaćin zabave predsednik lovačkog udruženja Jablanica iz Lebana dr. Goranj Janjić koji je rekao: U ime našeg udruženja i u moje lično ime da vam poželim dobrodošlicu na jubilarnu četrdesetu po redu lovačkoj zabavi u organizaciji lovačkog udruženja Jablanica iz Lebana

. Najpre bih pozdravio našeg specijalnog gosta Bratislava Ćirkovića predsednika Lovačkog udruženja Srbije, predstavnike lokane samouprave u Lebanu, naše pobratime iz Kovina i Barajeva, naše komšije uz lovačkih udruženja Bošnjaca, Bojnika, Žitorađe, Vladičinog Hana i sve Vas, želeo bih da se večeras lepo provedete, i na kraju uz poznati lovački pozdrav “dobar pogled” . Živeli

Potom se gostima obratio i sam predsednik Lovačkog udruženja Srbije Bratislav Ćirković koji je rekao: Uvažene dame, uvažena gospodo , uvaženi predsedniče lovačkog društva iz Lebana dr. Gorane Janjiću, sva udruženja, dragi moji prijatelji, dragi lovci, pre svega želim da vas pozdravim u svoje lično ime u ime Lovačkog saveza Srbije,

da vam večeras poželim dobru zabavu, i da ne govorimo večeras o lovstvu to je osnovno očuvanje prirode i očuvanje divljači. Ima jedan poseban aspekat, socijaniog karaktera da lov pristaje svuda. Želim vam u ostatku ove i naredne sezone uspeha , mnogo truda i rada na očuvanju fondova divljači, uvećanje divljači. Večeras vas pozdravljam i želim Vam lepu zabavu.

Potom se gostima obratio i gost iz Kovina predstavnik tog udruženja Rade Destinić koji je takođe bio jasan u obraćanju rečima: Dobroveče svim gostima, čast mi je i zadovoljstvo i da pozdravim vašu lovačku zabavu.

Drago mi je što smo mi iz Kovina došli ovde da uveličamo vaše slavlje, želim vam uspešnu četrdesetogodišnju tradiciju održavanja ove zabave. Mi smo pobratimljeni već 28 godina, znači nismo više pobratimi već prava braća.

Na kraju reč je dobila da se gostima obrati u ime lokane samouprave u Lebanu Tanja Bogdanović načenik lokalne samouprave u Lebanu koja se obratila prisutnim rečima: Dobro veče drage dame i gospodo. Najpre da pozdravim u ime naše opštine Lebane, i predsednika Ivana Bogdanovića sve goste, i da im poželim lepu zabavu.

Posebno mi je čast da vas pozdravim i u moje lično ime , a na kraju i jedan lovački pozdrav kako vi to lovci znate da kažete “ Miran pogled i dobra ruka” rekla je na kraju gospođa Bogdanović, koja je dobila buran aplauz od svih prisutnih, kao i svi predhodni govornici.

Organizator zabave obezbedilo je i bogate nagare u smislu lovačke lutrije a glavna atrakcija su bili preparirani fazani, i opreme za lov i njihove ljubimce.

Od glavnih nagrada lovačko komplet odelo dobili su “Foto Cekić” iz Lebana vlasništvo Gorana Cekića, dok je glavnu nagradu lovačku pušku koja se tardicionalno dodeljuje svake godine

dobio Saša Grozdanović iz Pertata privatni preduzetnik . Za najlepšu damu “Mis večeri” ovog puta izabrana je Milica Simić iz Lebana kojoj je takođe pripala skromna nagrada.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print