JugSport.net

sportski portal južne Srbije

„Carići“ pokorili Niš

Gradski stadion „Čair“. Gledalaca 1200. Sudija: Bratislav Jović (Niš) 8. Strelci iz igre: Cvetković u 40, Djemailji u 57 za Budućnost, Ivanović u  7, Mićunović u 38 za Car Konstantin. Strelci iz penala: Stojković i Djemailji (Budućnost), M. Petrović. S, Petrović, Denić Mićunović (Car Konstantin).

FK BUDUĆNOST: Milanović 6, Miletić 6,5, Milošević 6 (Marjanović -), Djemailji 7, Cvetković 7, Petrović 7, Prokuć 6 (Tošić 6), Ivanović 7,  Stojković 7, Lazarević 7, Vukić 6.

FK CAR KONSTANTIN: Stanković 8 , Mitić 7, M. Petrović 7,5, Denić 7, Rajković 7, Mitić 6,5 (Jovanović -), S. Petrović 7, Jović 7, Mičunović 8, Nikolić 7 (Ristić-), Ivanović 8 (Stojadinović-).

Igrač utakmice: Mićunović

Popularni Niški „Carići“ sa Bubnja“ u finalu Kupa GFS Niš u jednoj ravnopravnoj fudbaskoj predstavi bili su bolji posle izvođenje penala, u duelu sa Budućnosti iz  Popovca.  Dobra igra jednog i drugog Srpskoligaša, koja je zadovoljili ukuse svih prisutnih na stadinu  Superligaša Radaničkog.

Sve je počelo na „vodenici“ „Carića“ kada su već u 7 minutu došli prvi u vodstvo od 1:0. Akciju je započe Mićunović, sam sebi storio priliku za udarac. Šutirao na gol Milanovića koj je kratko odbio loptu. Sve je to dobro pratio Ivanović i poslao lotpu u nebranjeni deo mreže. Nekoliko minuta kasnije prilika za „Cariće“ da prednost udvsotruče iz kazneog udaraca kojeg je izveo Mitić. Međutim istako se golman Milanović odličnom odbranom. Ipak Mićunović je u 38 minutu udvostručio prednost svog tima, pošto je u gužvi pred gol Budućnosti bio najsnalažljiviji.

Do odlaska na odmor i Popovčani su postigli u 40 minutu pogodak preko Cvetkovića koji je odlično šutirao glavom i savladao Stankovića. U drugom delu vodila se ravnopravna borba na terenu. Ipak viđen je samo jedan pogodak i to  u  57 mintu. Rezultat je poravnao Djemailji  iz odlično izvedenog slobodnog udarca. Tako omogućio svom timu izvođenje penala. U izvođenju penala istako se golman Stanković koji je odbranio udarce Cvetkovića i Vukića, tako svom timu doneo pobednički pehar GFS Niša.

Pehar pobedniku Kupa uručio je Generalni sekretar FS RIS-a i ujedno predsednik GFS Niša Hadži Ivan Đorđević pobedniku Car Konstantinu, koji odlučnu prolećnu sezonu u prvenstvu upriličio i pobedničkim peharom u Kupu. Uspeh vredan pažnje ovog uzornog fudbalskog kolektiva iz Niša, kojeg uspešno vodi prvi čovek kluba Miroslav Milivojević.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print