JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Bokserska lakrdija u Nišu

DARKO POKOSIO PROKIĆA

Niš: Fiskulturna sala OŠ Miroslav Antić – Mika. Gledalaca 300. Sudije: Radiša Sarić i Nebojša Živanović ( Kragujevac), Branislav Damnjanovski ( Čačak), Aleksandar Knežević ( Užice). Merilac vremena Igor Antić ( Kragujevac). Super vizor: Radoslav Miletić ( Kragujevac). Dežurni lekar: Aleksandar Ristić ( Niš).

BK NAISSUS- BK LOZNICA 6:10

REZULTATI : Bantam( 56kg.): Saša Suljić- Mladen Boljkovac 2:0. Laka ( 60 kg): Marko Simić – Miloš Janković 0:2 ( prekid u prvoj rundi). Poluvelter ( 64kg): Bojan Veljković – Sebastijan Šaćiri 0:2 ( prekid u trećoj rundi). Velter ( 69 kg.) : Petar Stošić – Miloš Pahla 2:0 ( bez borbe). Srednja ( 75kg): Aleksa Mitić – Luka Šumarac 0: 2 ( diskvalifikacija u drugoj rundi).Poluteška ( 81 kg. ): Dušan Stojanović – Marko Nikolić 0:2. Teška ( 91kg): Darko Stanković – Petar Prokić 2:0 ( prekid u trećoj rundi). Super teška: Milan Opačić- Vladan Babić 0:2 ( predaja u prvoj rundi).

Svakako šlager večeri bila je borba u teškoj kategoriji između domaćeg boksera Darka Stankovića i repezentativca iz Loznice Petra Prokića. Kao i duel u srednjoj kategoriji između Alekse Mitića i Luke Šumarca gde je sudija u ringu Radiša Sarić iz prosto sasekao zbog tri javne opomene diskvalifikovao u drugoj rundi. Zatim skandalozna odluka sudije u poluteškoj kategoriji između domaćeg boksera Dušana Stojanovića i Marka Nikolića iz Loznice. Ali krenimo redom od prve borbe.

Duel u bantam kategoriji dobio je domaći bokser Saša Suljić odlukom sudja 2:1, baš za toliko je bio ako ne bolji ali aktivniji borac u ringu i odluka je na mestu. U lakoj kategoriji poraz domaćeg boksera već u prvoj rundi. Posle izmenejnih udraca Simić je ostao pored konapca na podu. Posle brojanja sudije u ringu Nebojše Živanovića meć je prekinut. Zaslužena pobeda gostujućeg boksera. U trećoj borbi večeri slavili su gosti iz Loznice prekidom, ovog puta u trećoj rundi, posle odbrojanih tri nokdauna sudija u ringu Aleksandar Knežević je prekinu meč. U velter kategoriji gosti su meč predali bez borbe, navodno zbog bolesti gostujužeg boksera Miloša Pahle. Veća je verovatnoća da nije smeo na megdan izvanrednom domaćem boseru Petru Stošiću. Prvi od dva meča koji je izavao revolt u redovima domaćina je duel u srednjoj kategodiji između domaćeg bosera Alekse Mitića i gosta iz Loznice Luke Šumarca. Sa tri javne opomene zbog navodnog saginjanja glave( nijednom se nije videla namera Mitića da udari glavom svog protivnika) meč je prekinut u drugoj rundi od stren sudije u ringu Radiše Sarića. Već u sledećoj borbi u poluteškoj kategoriji domaći bokser Dušan Stojanović je oštećen sudiskom odlukom. Bio je bolji u drugoj i trećoj rundi, zadao više čistih udraca ali je ipak pobednik renomiraniji bokser Marko Nikolić, i ako slovi za jednog od najboljih poluteškaša u zemlji nije pokazao više od Stojanovića, zaslužio je poraz.

Potom je usledio šlager većeri . Duel sve boljeg i boljeg Darka Stankovića, koji je za protivnika imao repezentativca Srbije Petra Prokića. Bokserski rečeno Stanković ga je razornim i preciznim udracima prosto razoružao u ringu. Srčani bokser iz Lozice primio je dosta teških udraca. U tećoj rundi od takvih udarca pukla mu je desna arkada, pa je sudija u ringu Branislav Damnjanovski pozvao dežurnog lekara Aleksandra Ristića, koji nije dozovlio zbog ozbiljne povrede da nastavi meč. Do tog prekida u prve dve runde po bodovnim listama Darko Stanković je bio superioran. S obzirim da je bilo na početku treće runde, da nije bilo prekida zbog povrede, po svoj prilici bi ulsedio prekid od starne sudije jer se videlo kod Prokića iznemoglost da meč privede kraju, da ostane na noge.Vredna pobeda Darka Stankovića treća ze redom i uz Petra Stošića jedini je boser Naissusa bez poraza. Meč u super teškoj kategoriji između domaćeg boksera i repezentativca Vladana Babića je završen posle udraca gongaza početak meča u prvoj rundi, trener domaćih bacio peškir u ringu i tako je pobeda gosta iz Loznice bez jednog udarca. Sudiska lakrdija se već na početku novoformirane lige Srbije ponavlja iz ranijih godina. Tako dugo želejni povratak bokerske lige Srbije već na samom početku se dovodi u pitanje daljeg nastavka.Pobeda BK Loznice od 10: 6 uz pomoč sudije nije relan odnos dešavanja na Niškom ringu.

V. STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print