JugSport.net

24. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Leskovac izabrao najbolje u sportu za 2018. godinu

U Leskovcu i organizaciji Leskovačkog saveza sportova u saradnji sa lokanom samoupravom grada Leskovca, odabrani su najbolji sportisti, sportski radnici, kao i zaslužni građani , koji su radili u službi sporta u ovom gradu.

Žiri je po rečima potpredsenika ovog saveza Gorana Filipovića imao izuzetno težak posao da se odluči za najbolje, jer je bilo dosta uspešnih rezultata u ovoj godini, kako klubova tako I pojedinaca.

Po običaju pre samog proglašenja najboljih pošto mu je uručena specijalna nagrada za doprinos koji je dao u razvoju sporta, kao i uloženih sredstava gradonačelnik grada Leskovca dr. Goran Cvetanović se obatio svim prisutnim rečima: Dame i gospodo, sportisti , draga deco. Nastavljamo tradicionalni izbor sportsiste u sklopu novogodišnjih prijema za naše uspešne sportiste. Tako da nismo zaboravili niti propustili ovu 2018 godinu. Ponosni smo na sav trud koji ste uložili u ovoj godini i rezultate koje ste postigli na sportskim terenima. Ponosni smo na rezultate koje ste postigli, ali bitni su faktori rad, upornost, volja i istrajnost. Jedino tako i na taj način možete doći do željenog rezultata. Repezentujete grad koji je iznedrio monoge uspešne talente, sportiste koji su izašli na scenu i tu postali pravi sportsiti, prestavljajući našu zemlju. Grad Leskovac poznat je ko grad sporta i objektivnim sredstima koja ulaže u razvoj sporta. To je način da se mladim ljudima pokaže da se rad i pozitivna energija cene. Svi smo mi u istom timu , sportsiti, , lokalna samouprava i građani. Svi mi želimo uspeh našem gradu i našoj zemlji . Na kraju prošle godine obećali smo izgradnju terena sa veštačkom travom . Danas sa ponosom možemo da kažemo da smo obećanje ispunili. Ukupna investicija tog terena je 30.000.000 dinara.

Ove godine za za funkcionisanje klubova i sportskih organizacija izdvojili smo 55.000.000 dinara, dok za narednu 2019 godine je povećan za 5.000.000 dinara. Leskovačka lokalna samouprava je samo za ovu manifestaciju izbor sportista izdvojila 60.000 dinara, dok je ukupno utrošenu za celu 2018. godinu na ime Leskovačkog savez sportova 1.000.000 dinara.. Izgrdaili smo 16 terena u školskim dvorištima i tu se dosta ulaže u sport. Ponosni smo što smo nakon tačno 29 godina izgradili fiskulturnu salu u OŠ Vožd Karađorđe, gde je grad Leskovac uložio 35.000.000dinara. U sanaciji krova Sportske hale „ Dubočica“ uloženo je 2.000.000 dinara. Sa preko 60.000.000 dinara smo inivestirali izgrdanju hale „ Partizan“. Početkom ove minule nedelje posetio nas je ministar za sport Vanja Udovičić . U okviru hale „Plavi paviljon“ za košarku uloženo je preko 100.000 eura. Ono što bih voleo ovde da se sa vama dogovorim a to je da 2020 godine bude Leskovac grad sporta. Da se sport u našem gradu vrati na velika vrata , Na kraju bih vam svima vama čestitao na postignutim rezlultaima koje ste ostvarili u 2018 godini, da Vas sportska sreća prati i u 2019 godini. Želim vam puno sreće zdravlja i uspeha u narednoj godini i da se beleže još bolji rezulati završio je svoje izlaganje gradonačenik dr Goran Cvetanović.

Potom se obratio i Goran Filipović potpresednik Saveza sportova u Leskovcu koji je sa ponosom izneo svoje viđenje o postignutim rezultatima u ovoj godini rečima: Poštovani građani uvaženi gosti, sportisti I sportski radnici, kao I prijatelji sporta koristim priliku da Vam se obratim u moje I u ime leskovačkig saveza sportova u da istaknem da tradicionalno I ove godine oragnizujemo dodelu sportskih nagrada I prizmanja grada leskovca za izuzetne rezultate ostavrene u 2018 godini. Mi smo intezivno radili na razvoju leskovačkog sporta I njegovo omasovljavanje. U okviru organizacije proetka promocija sporta kojeg ergalizuje leskovački svez sportova sa predškolskim ustanovama , osnovnih I srednjih škola, uspeh sportskih klubova I sportskih kolektiva , kao I njihovih stučnjaka u sportu. Da bi omasovili učenike , sportiste, decu i omadinu u rad sportskih klubova. Preko 500 dece je ove godine uključeno I krenulo da se bavi pojedinim sportovima. Leskovački svez sportova u ime svih klubova I sportskih saveza zahvaljuje se gradonačeniku dr. Goranu Cvetanoviću I lokanoj samoupravi jer su dosta ulagali u sportske obejkte I infrastukturu za bolji rad sportskih klubova I sportsista. Ulažu se veliki napori da svaka škola Dečiji vrtić, Mesna zajednica imajui svoje sportske terene. To je dovelo do toga da sportski kolektivi I klubovi budu aktivniji I motivisaniji , kako bi postizali zapaženije rezultate.

Oko izbora kandidata podneto je čak 49 kadidatura i Komisija nije imala nimalo lak zadatak. Jer su svi kandidati ostavrili zapažene rezultate. Tako su se zasluženo našli na listi kandidata za ova naj prestižna sportska priznanja grada Leskovca. Nadamo se da će ubuduće biti još boljih rezultata I da će naši sportsiti još bolje repezenotvati naš grad . Nadamo se da će im to I biti velika čast I obaveza. Svim dobronamernim građanima kao I svim sportistima I sportskim radnicima u ime svih nas iz Službe Savez Leskovačkih sportova želim mnogo sreće , zdravlja I ljubavi u Novoj 2019 godini završio je svoje obraćanje Filipović.

Potom je usledilo uručivanje nagarde I priznanja iz ruku Generalnog sekretara Saveza leskovačkih sportova Marine Arsić , zajedno sa gradonačelnikom dr Goranom Cvetanovićem, kome je ustvari i prvom uručena povelja u znak zahvanosti za razumevanje prema razvoju sporta u gradu Leskovcu.

Posebno priznanje za izuzetan doprinos u razvoju sporta u 2018 godini nagrada je pripala Vladanu Stojanoviću iz Košarkaškog kluba “ Aktavis- Akademija.

Za najbolju sportsku ekipu proglašen je Pivački klub Dubočica. Za najbolju Sportsku organizaciju je Gradski savez za školski sport.

Za najboljeg sportsitu ua ketgoriji senora proglaešen je David Trajković iz Karate kluba “ Sensini” iz Leskovca

Za najbolju sportiskinju u kategotiji seniorki je proglašena Marija Stojanović iz KK Aktavis-Akademija” iz Leskovca.

U kategoriji muških sportskih nada izabran je Bratislav Pešić iz Plivačkog kluba Dubočica iz Leskovca. Dok je druga sportska nada Bojan Stamenković.

Ženska sportaka nada je Iva Petković iz Plivački klub”Leskovac”, dok je druga najbolja sportska nada u toj kategoriji Mira Stanisavljević iz Plivačkog kluba Dubočica.

Za najboljeg sportskog stučnjaka za 2018 godinu izabran je Milovan Cvetanović iz ŽRK Dubočica iz Leskovca.

U kategoriji sportskih radnika za dugogodišnji rad u sportsu nagrađeni su Milica Drašković iz Planinarko- skijaški klub “ Kukavica” , kao I Goran Ivković iz RK “Dubočica 54” iz Leskovca.

Za najboljeg pedagoga fizičke kulture izabran je Milovan Ćirković iz ŽRK Dubočica .

Za izuzetan rad u Sportskim organizacijama izabran je Dejan Nikolić iz Službe za sportsku medicinu rada pri Domu zdravlja u Leskovcu.

 

Za izuzetan doprinos u razvu sporta za 2018 nagrađeni su još pojedinci i kolektivi:

Ljubiša Cvetanović iz AK Dubočica, Zoran Janković Streljački klub “GT”, Momčilo Veličković “Gec” ispred G.K Dubočica, KK Aktavis- Akademija, Slavoljub Branković- ŽFK “, Lavice” Brankica Stamenković, gradski većnik za obrazovanje, omaldinu I sport, Školska uprava za sport, Biljana Marinković , Sportski klub “ Arena”, Goran Todorović, Aero klub, Saša Miljković – RK Dubočica 54, Milica Ivanović “ Jugmnedija”, Ivan Ćirić iz Jugpres, Srđan I Miloš Stamenković iz Sportska strana juga, Toma Stevanović- novinar, Milan Živković – TV K-1, Televizija Leskovac, Jugsport. info – Donja Jajna, TV Studio MT, TV –“ 4-S”. kao I sve osnovne I srednje škole na teritoriji grda Leskovca I okolnih Mesnih seoskih zajednica.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print