JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Bojnička Hala sportova dobila novu prostoriju

Bojnik. Hala sportova u  Bojniku polako ali sigurno dobija novo ruho. I dok se u veliko gradi veliki plato ispred same hale, dotle  se lokalna samourava na čelu sa predsednikom Nebojšom  Nenadovićem pobrinula da otvovri kafić za sportiste i roditelje koji dovedu svoju decu i čekaju  ih da  odrade svoj trening ili za vreme utakmice na poluvremenu, pre ili posle utakmice. U kafiću će se služiti isključivo bezalkoholna pića, kako i priliči jednom takom objektu.

Uz lokanu samoupravu  sigurno  zasluge pripadaju i agilnom i vrednom direktoru Dejanu Stanojeviću   koji svoj deo posla obavlja krajnje profesionalno i odgovorno. Na pitanje šta znači ovaj  kafić za dalji rad hale kaže:

Mi smo bili u planu još prošle godine za 2020 godinu  da uradimo ovako prelepo zdanje, jednog kafe restorana za naše sportiste. To nam je ostala jedina prostorija koja je ostala da se stavi u funkciji hale. Usporila nas je ova zlobna epidemija da  radovi budu završeni još ranije , ipak po meni uspeli smo na vreme da je stavimo u fukciji i tako upotpunimo kompletnu sliku naše prelepe hale. Kafić će biti sportistima u funkciji čitavog dana od 7 ujutro do kasno uveče do 23 časa, tako da ćemo imati veliki asortiman bezakoholnih pića i kafe, po izuzetno pristupačnim cenama za naše prilike.

Tako će umesto  odlaska u centar da se osveže pićem imati tu na dohvat ruke pored samog terena takoreći za okrepljenje, ne samo za njih već i za njihove roditelje i prijatelje.Da bi smo objekat pustili u funkciji uloženo je oko 500.000 dinara, od toga na uređenje samog šanka oko 300.000 dinara.

Sigurno  i sam prvi čovek opštine Bojnik predsednik Nebojaša Nenodivić, je zadovoljan kad se nešto gradi i ide se napred. Još jedan u nizu obekata koji su  izgrađeni pod njegovom ingirencijom i dokaz da ova vlast u Bojniku zaista misli za mlade sportiste ove opštine i sve mlade ljude , što govore i same Nenadovića koji kaže:

Mali objekat , ali smo uložili dosta truda oka saglasnosti sve  dokumentacije koje su  bile potrebne da se pribave za otvaranje jedog ovako lepog objekta. Uspeli smo u tome i obejkat je namenjen deci , odnosno našim sportistima, cene će bti znatno niže nego u ostalim kafićima u samom Bojniku.

Koristiće ga za vreme pauze kada imaju na raznim takmičenjema koja budu bila u našoj hali.  Upravo budućnost ostaje deci. Mi to sve moramo da iskoristimo maksimalno,  time da deci stvorimo bolje uslove za život,   kako na polju obrazovanja , tako i moramo da se posvetimo sportu i zdravom životu mladih. Imamo decu koja će ukoru u Vranju učetvovati na festivalu  „Srbija u ritmu Evrepe“ , takođe dobili smo na Konkursu proširenje Kuturnog centra u Bojniku.

To je sve ono što je pre svega bitno za naše mlade ljude a kasnije naravno za njihove roditelje i sve naše građane. U sport ćemo u ovoj godini uložiti okod 20.000.000 dinara  za sve sportske kolektive i sam Sportski saveze opštine Bojnik. Ponosimo se i da smo  uspeli posle skoro četrdeset godina  da renoviramo i kompletno službene protorije FK Pusta reka, kako unutra tako i spoljašni izgled tog objekta. Upravo se radi na sređivanju platoa ispred, Sportske hale.

Time da napravimo jednu celinu, da bude primereno u vremenu u kome živimo. Takođe je aktuelna Letnja liga u malom fudbalu, koja će ove godine po nekim predpostavkama bti brojnika za četiri kluba, brojaće 12 timova, s obzirom da smo dobili još jedan teren za male sportove u našoj opštini.

O terminu početka neznam tačno kada će krenuti sa takmičenje, ali se nadam boljem kvalitetu klubova i da takmičenje protekve u jednom sportskom i takmičraskom duhu, kako i priliči mladim sportsitima naše opštine.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print