JugSport.net

sportski portal južne Srbije

BISERI LESKOVAČKE GIMNASTIKE

Leskovac: U potrazi za talentima Leskovačkog sporta posetili smo Gimastički klub Duboičica , koji ima dugu tradiciju u ovom sportu i redovni su učesnici na takmičenjima  širom Srbije ,

o ćčemu će  nam na početku našeg razgovora reći sloobodno mogu da kažem “alfa i omega kluba” Tanja Cvetković koja pored uspešnog bavljenja privantnim biznisom nađe vremena i da posveti klubu u kome je potpredsednik, trener i sudija na takmičenjima.

 

Upravo moj prvi sagovornik je pored tri bisera ovog kluba Sare Ilić, Anastasije Stojiljković i iskusne takmičarke sedamnaestogodišnje Sare Cvetković, koja potiče iz porodice gimnastičaske jer se gimnastikom bavila baba Verica ,

sada majka Tanja i ona je krenula njenim stopama da se gimnastička loza ne prekine u gradu pod Hisarom. Tanja Cvetković koja nam sa ljubaznošću ukratko predstavila gimnastički klub Dubočica rečima: Izuzetno sam zadovoljna radom i postojanjem trenutno  u klubu.

 

Imamo oko tridesetak članova uglavno su sve devojčice , samo jedan muškarac, i treniramo redovno u O.Š. Josif Kostić u centru grada. Za svoj rad i postojanje imamo podršku lokalne samouprave grada Leskovca na čelu sa gradonačelnikom dr. Goranom Cvetanovićem, kome koristim priliku da se javno zahvalim za sve ono što pruža našem klubu da bi mogli nesmetano da radimo i takmičimo se.

U klubu pored mene radi iskusni i dugogodišnji trener Mirjana Krgović kao i Jovana Mitić koja je prikraju završetka master studije na DIF- u u Nišu i u klubu je odskora počela da radi kao trener, a inače je dugogodišnji sudija na takmičenjima. Došlo je takođe do nekih promena u vrhu rukovodstva kluba bivši predsednik je podneo ostavku

sada je na njegovom mestu je Milan Stanković, novi sekretar kluba umesto Saše Mitića je Mića Stanković, ja sam ostala i dalje na dužnosti podpredsednika kluba, imam i funkciju sudije na nivou cele države i ujedno trener kluba kao bivi takmičar, na moje meseto je došla moja ćerka Sara, koja beleži izvanredne rezultate na svim takmičenjima.

Kad neko ima volju ima i vremena kaže stara izreka, jer ja volim gimnastiku i pored privanog posla kojim se bavim odvojim uvek vremena da se posvetim i obavezama u klubu. Treninzi su nam vikendom subotom i nedeljom što znači da imam vremena za treninge, kao potpredsednik kluba uvek nađem vremena da se posvetim i klupskim obavezama.

Takmičenja su takođe uglavnom vikendom , ma gde se održavala, i tako da i tad mogu da budem uz naše takmičare . Preporučila sam vam tri devojčice koje su talentovane , poslušne, odlične učenice u školi, baš su marljive na treninzima , perspektivne su i već osvajaju medalje na takmičenjima i to one sa zlatnim odličjem.

Tako da se na skoro svakom takmičenju u naš grad donese po nekoliko medalja i pehara , pošto uglavnom nastupamo u ekipnoj konurenciji takozvanom višeboju. Od ukupno 30 članova njih 15 odlaze na takmičenja i osvajaju medalje i pehare, i nastupamo u tri starosne grupe, i uglavnom su svi talentovani i svi se vrate sa medaljama naši takmičari

Na kraju bih se pohvalila da klub postoji od 1986 godine a za to najveće zasluge pripadaju treneru Mirjani Krgović koja je od osnivanje kluba u klubu i ja joj   u ime svih takmičara i članova uprave kluba želim da se još dugo druži sa nama i prenosi svoje stečeno bogato isustvo u gimnastici rekla je na kraju Tanja Cveković svestrani sportista koji nađe vremena za sve i posao i da se posveti klupskim obavezama, samo reči hvale za takvog sportskog svestranog radnika u gimnastici.

 

 

ANASTASIJA STOJILJKOVIĆ

 

Desetogodišnja Anastasija član GK Dubočica od svoje 7 godine sada ima 10 godina i znači tri godine se bavi aktvno ovim sportom pri ovom klubu. I za to kratko vreme kako se posvetila gimnastici Anastasija je već osvojila dve medalje  na jakim takmičenjima u Srbiji.

Prva medalja zasijala je na takmičenju u Negotinu gde je u njenoj starosnoj grupi bilo oko 70 takmiačara. Druga je osvojena u Kruševcu takođe u ekipnom takmičenju na Vidovdanskom turniru 18 juna 2023 godine, što joj je dalo podstreka da još više radi i napreduje u gimanstičkom sportu.

Inače Anastasija je učenica četvrtog razreda OŠ Nikola Skobaljić kod učiteljice Jagode Mihajlović i odlična je učenica .

Gimnastikom je odlučila da se bavi na predlog svojih roditelja majke Milene i oca Ivana od kojih ima punu podršku da redovno trenira i posveti se ovom sportu i redovno je prate kako na treningu tako i takmičenjima i zasad mogu da budu itekako zadovoljni onim što je postigla u ovom sportu, što govore i reči trenera Tanje Cvetković samo u superlativu o njoj i ostale dve taklmičarke . Inače je izuzetno zadovoljna onim što joj pokazuju na treningu treneri Tanja Cvetković i Mirjana Krgovića odskora i mladi trener u klubu Jovana Mitić budući profesor Fizičkog vaspitanja.

 

Cilj mije da što duže se bavim ovim sportom i osvojim siaset medalja na takmičenjma, pa san mi je da jednog dana postanem i repezentativka Srbije a to se postiže samo radom i redovnim treninzima , za koje odvajam vreme ne zapostavljajući školske obaveze koje imam u školi. Zasad postižem i jedno i drugo zadovoljna sam onim što postižem u školi i u sportu sa ponosom je rekala biser GK Dubočica Anastasija Stojiljković
SARA CVETKOVIĆ

 

Jedan od najiskusnijih takmičara u klubu je svakako Sara Cvetković sedamansetogišnjakinja iz Leskovca učenica Srednje Tehičke škole Rade Metalac u Leskovcu gde pohađa drugi razred , a razredni starešina joj je Nebojša Zdravković. Inače je odlična učenica i postiže umeđuvremenu da posveti vremena i pažnje kako gimnastici tako i školskim obavezama koje ima.

Gimnasitkom se bavi već 9 godina počela je kod današnjih trenera majke Tanje i Mirjane Krgović, sa kojima i dan danas vredno trenira. Učesnica je mnogih takmičenja na kojima je osvojila oko 20 medalja uglavnom zlatnog sjaja širom Srbije.

Inače potiče iz gimnastičke porodice baba Verica je svoje znanje prenela na ćerku Tanju, a majka na ćerku Saru da se nebi prekinula gimnastička loza. Živi sa babom Vericom i majkom Tanjom i naravno njima duguje veliku zahvalnost za sve uspehe.

 

-Gimanstika je za mene sport koji volim i njime se bavim po preporuci majke Tanje i nisam se pokajala. Na treningu sam vrlo aktivna i nemam nikavih privilegija u odnosu na ostale članove odnosno takmičare . Gimnastikom ću se baviti još nekoliko godina a potom ću se posvetiti suđenju, jer smatram da imam dovoljno gimnastičkog znanja da procenim kvalitet takmičara na nastupima odnosno turnirima gde bude bilo. Školske obaze takođe neću zapostaviti želim da jedno sa drugim ide dobro i zasad nema problema sve funkcioniše besprekorno, jer do uspeha se stiže samo radom redom i disciplinom rekla je Sara na kraju.

 

SARA ILIĆ

 

Sa gimnastičkim sportom počela je da se bavi ova desetogodišnja devojčica u GK Dubočica kod trenera Tanje Cvetković i Mirjane Krgović, a od skoro je tu i mladi stručnjak Jovana Mitić budući profesor Fizičkog vaspitanja.

Za ovo kratko vreme osvojila je čak tri medalje . Inače trenira od svoje 7 godine, po nagovoru njenih roditelja oca Saše i majke Marije, koji su i njena podrška da se bavi ovim sportom.

Prvu medalju osvojila je u Pirotu na Reginalnom takmičenju ekipno u višeboju na spravama razboj, parter, greda i preskok.

Druga medalja osvojena je na Vidovdanskom turniru u Kruševcu 18 juna 2023 godine takođe ekipno u višeboju.

Treće odličje pripalo joj je na takmičenju ove godine 2024 aprila u Pirotu u svojoj starosnoj disciplini takođe ekipno u višeboju i to joj je dalo podstrek da nastavi sa još boljim radom na treninzima.

Inače Sara je učenica četvrtog razreda OŠ Kosta Stamenković u Leskovcu kod učiteljice Vesne Čekić i kao i njene drugarice klupske koje smo predstavili i Sara je odličan učenik i u dnevniku i knjižici su sve same petice.

Za moje ovako dobre rezultate dugujem pre svega zahvalnost trenerima Tanji Cvetković i Mirjani Krgović od koje sam dosta naučila i tek trebam da učim, jer gimnastika nije jednostavan sport, traži mnogo odricanja rada i discipline na treninzima.

Planiram da se duže bavim gimnastikom jer je to zdrav sport i cilj mi je da jednog dana postanem i državna repezentativka u ovom sportu, zašta treba dosta rada i odricanja rekla je na kraju još jedan biser GK Dubočica Sara Ilić iz Leskovca, takmičar o kome će se tek čuti u ovom sportu, ovo je samo jedan početak njenog talenta.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print