JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Badnjevac “častio“ Kosanicu bodovima

ORLJANE – Stadion: Sveti Jovan Gledalaca: – Sudija: Danijel Trajković (Leskovac) 7,5 Žuti kartoni: Tonić, Maletić (Fk Svetlost) Topalović, Agatonović, Milić (Kosanica) Strelci: Cvetković u 28, i Petrović u 34. minutu za Kosanicu.

Fk Svetlost: Stamenković 6, Vučković 6,5, (od 84. Đorđević – ) Ćirić 6,5, Pavlović 6,5 ( od 71. Milić – ) Tonić (k) 6,5, Marjanović 7,5, Antanasković 6.5, Maletić 7, Vukadinović 6,5, (od 55. Petrović 6) Babović 6,5, Ranđelović 6,5

Fk Kosanica: Šejić 6,5, Agatonović 7, Đorđević 6, Milićević 6,5, Đinđić 6, Topalović 6,5, Cvetković 8 (od 66. Lazarević – ), Milić 6,5, Stanković 6,5, Petrović 7, Marković 6,5.

Igrač utakmice: Stefan Cvetković 8 (Fk Kosanica)

U meču 11. kola Zone Jug, pred praznim tribinama stadiona u Orljanu, domaći fudbaleri Svetlosti su poraženi od Kosanice rezultatom 0:2 Tokom svih 90. minuta igre Svetlost je napadala i borila se, ali nije umela da da gol. Dve ozbiljne prilike propustio je kapiten domaćih Tonić, koji je mogao da bude heroj današnje utakmice. Posle prve promašene prilike u 10. minutu meča, gosti su kaznili promašaj domaćih preko hitronogog Stefana Cvetkovića, koji je na jednu dugu loptu Agatonovića odlično odreagovao, i nije mu bilo teško da matira neodlučnog Stamenkovića koji danas nije bio na visini zadatka. Drugi gol gosti postižu u 34. minutu i ponovo poklon gol domaćih koji gube loptu na sredini terena a iskusni Petrović, umesto da šutne on centrira a slabom reakcijom Stamenkovića lopta je završila u mreži. Sve posle toga bilo je u znaku ekipe sa začelja, međutim još jednom se pokazalo da Badnjevčani imaju limitirane golgeterske aršine. Pokušao je Jovanović izmenama da promeni tok utakmice, i ulaskom Milića uneta je živost u redovima domaćina, međutim danas su zakazali ofanzivci te je ostalo 0:2 za goste. Treba napomenuti da je najubojitije oružje gostiju, napadača Velimira Stankovića koji je postigao ove sezone na 10 utakmica 13 golova, neutralisao 18-godišnji Aleksa Marjanović, koji je danas bio najbolji akter u domaćoj ekipi.
Pored njega kod domaćina treba pomenuti i borbenost Maletića na sredini terena, kao i cele ekipe uostalom, koja je nažalost ponovo uspela da savlada sama sebe.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print