JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Žitorađa sigurna i protiv Remesiane

ŽITORAĐA – U derbiju 3. kola Prve rukometne lige Istok za žene, pred oko 100-ak gledalaca u Sportskoj hali u Žitorađi, ekipa Žrk Žitorađa je savladala jednog od težih rivala u ovoj sezoni, u trci za šampionski naslov ekipu Žrk Remesiane iz Bele Palanke rezultatom 25:21 (11:7). Od početka do kraja smo gledali veče golmana i veče promašenih zicera, naime, ekipa Bele Palanke je u toku meča imala 26 tehničkih grešaka dok su se domaći zaustavili na koti od 21. Takođe, ono što je odlučilo meč jeste i 17 odbrana Marije Stojković koja je večeras uz standarno Jovanu Bartošić koja je bila najefikasniji akter meča sa 8 pogodaka, držala sve konce u svojim rukama i sa pravom je čuvar mreže Žitorađe ponela epitet najbolje akterke večerašnjeg meča. Kod gošći istakle su se Jovana Živković sa 7 i Jelena Jevtović sa 5 pogodaka.
Od samog starta meč je obilovao čvrstom igrom u odbrani obeju ekipa, kao i dobrim intervencijama golmana u oba tabora. Međutim, u presudnim trenucima meča na površinu je isplivalo iskustvo Bartošićeve i Stojkovićeve, kao i neiskustvo mlade ekipe iz Bele Palanke.
Trener gošći, Mladen Todorović u izjavi je rekao: Mi nismo došli ovde da pobedimo, ali smo došli da se borimo i vidimo koliko možemo. Krivo mi je jer smo imali 26 tehničkih grešaka i što smo u pojedinim trenucima olako poklanjali napade domaćinu. Žitorađa je iskusnija ekipa, to se videlo, Jovana Bartošić je pokazala zašto je ovde, kao i još par devojaka. Čestitao bih mojim devojkama na borbi i idemo dalje. – rekao je Todorović.
Strateg domaćih Antanasković sličnog je mišljenja sa kolegom iz suprotnog tabora: Mislim da je pobedila koncetrisanija ekipa večeras. Kad je trebalo ostali smo hladne glave, iskoristili ono što nam je glavni adut iskustvo Bartošićeve i Stankovićeve, i tako krunisali dobro veče Marije Stojković na golu, novom pobedom. Protivnik, iako debitant u ligi, je ekipa vredna svakog respekta što je i pokazala večeras, i čestitao bih im na dobroj borbi do samog kraja. – izjavio je Antanasković.

Lepu rukometnu predstavu pokvario je sudijski par Jelena Ristić i Milena Jovanović, koje su kao i mnogo puta do sada pokazale da su nedorasle prvoligaškom rangu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print