JugSport.net

13. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Žitorađani nisu bili miljenici sreće

ŽITORAĐA – Stadion: Kraj Toplice ( Prokuplje) Gledalaca: 100 Žuti kartoni: Stamenković, Marjanović, Arsenijević (Fk Žitorađa) Mladenović, Janković, Stanković, Milić, N. Milenković, B. Milenković (Fk Budućnost) Strelci: Marjanović u 30. za Žitorađu, Malićević u 37. za Budućnost:

Fk Žitorađa: Ilić 7, Kitanović 8, V. Paunović 6,5, Stefanović 7,5, L. Paunović 7, Petković 6,5, Dinić 6, Stamenković 6,5, Marjanović 7, Milosavljević 6,5, Arsenijević 6,5

Fk Budućnost: Stoiljković 7, Mitrović 6,5, Nikolić 6,5, Stanković 6, Milić 7, Janković 7, Malićević 7,5, Petrović – (od 24. Stamenković 6,5,) N. Milenković 6,5, B. Milenković 6,5.

Igrač utakmice: Marko Kitanović (Fk Žitorađa) 8.

U prelepom ambijentu za  igru, i po dobrom vremenu, podmlađeni sastav Žitorađe nije danas uspeo da materijalizuje sve šanse koje su stvorili tokom 90. minuta, uz lepršavu i bolju igru od gostiju. Uvodnih pola sata meča bili su u znaku golmana gostiju Stoiljkovića koji je sve udarce ka svom golu neutralisao, a treba naglasiti da je Žitorađa do tada imala 7 izglednih situacija za gol. Međutim, gosti potpisuju kapitulaciju u 30. minutu kada posle kornera Stefanović glavom prebacuje loptu na drugu stativu, a Dalibor Marjanović koji se vratio u sastav posle suspenzije, u svom prepoznatljivom stilu, glavom šalje loptu u malu mrežu.
Ipak, radost domaćih je kratko trajala jer je mladi Malićević matirao Ilića u 37. minutu iz prve izglednije šanse gostiju. Do kraja Žitorađa je imala još jednu ozbiljnu šansu koju Arsenijević nije pretvorio u gol.
Drugo poluvreme je bilo kao prvu, ali samo u uvodnih 10 minuta, onda je pao ritam u oba tabora, i na kraju se uz po neku polu šansu, konačni rezultat zaustavio na 1:1.
Žitorađa i dalje dugo bez pobede na domaćem terenu, ali raduje lepršava i dobra igra pogotovo u kreaciji napada, te ne bi bilo iznenađenje da u poslednja dva kola Žitorađa uzme ceo plen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print