JugSport.net

sportski portal južne Srbije

ŽITORAĐANI NA MESTO USPEHA

Žitorađa: Utakmicama 30 kola završeno je prvenstvo Zone jug za takmičarsku 2022/23 godinu u kojoj je šapion lige sasvim zasluženo FK Žitorađa iz istolimeg mesta . Na cilj su stigli kao prvaci sa sakupljenih 59 bodova četiri više od Sloge iz Leskovca i šest od SFK Morave iz Vladičinog Hana. Zabeležili su 19 pobeda 2 nerešene utakmice i pretrpeli 7 poraza. U prolećnom delu prvenstva osvojili su ukupno 36 bodova uz skor 12 pobede i 3 poraza na 15 odigranih utakmica uz gol raliku 58 datih i 16 primljenih golova ubedljivo su najuspešniji tim proleća.

Na svom ternu u Žitorađi odigrali su 7 utakmica i zabeležili 5 pobeda i 2 poraza uz gol razliku 23 dana i samo 3 primljena gola. Na gostujućem terenu odigrali su 8 utakmica zabeležili 7 pobeda i samo 1 poraz uz gol razliku 35 datih i 7 primljenih golova ubedljivo su najuspešniji gostujući tim u Zona jug.

Mnogi su neverni tomi mislili da rušenjem službenih protorija i samog terena za igru klub će pasti na niske grane, niko neće povesti računa o njima međutim grdno su se prevarili. Lokana samouprava u Žitorađi prionula je na rad zajedno sa upravom kluba i izgradnju novog terena na novoj lokaciji sa novim prostorijama. To je sad jedno novo fudbalsko zdanje koje bi poželeli i mnogo veće urbane sredine nego što je Žitorađa. Za to vreme fudbaleri i stručni štab bili su ptice selice igrale su van Žitorađe i na novom zdanju su se preselili u 7 kolu ovogodišnjeg prvenstva 25 septembra na utakmici sa Jablanicom iz Medveđe.

Šef stručnog štaba Dejan Krstić inače iz Niša ovo mu je u njegovoj trenerskoj karijeri četvrti tim koji uvodi u viši rang takmičenja i to sve u Srpskoj fudbalskoj ligi i možda je jedan od naj zaslužnijih uz igrača za ovaj uspeh kao i “alfe i omege kluba” sportski direktor Srđan Krstić i predsednik kluba Milan Marjanović.

O ovako velikom uspehu šef struke Dejan Krstić kaže: Mogu da kažem da sam prezadovoljan svim uslovima što je bilo potrebno za rad nesmetan jednog trenera i podrške uprave kluba na čelu sa neumornim predsednikom Milanom Marjanovićem koji je zaista zaljubljenik u fudbal i sve daje za klub svako svoje dragoceno vreme. Tu nemogu da zaboravim a da ne spomenem ni sportskog direktora Srđana Krstića sa ta dva čoveka je milina raditi.Prvi deo sezone smo odigrali odlično i prvi deo prolećnog dela prvenstva i kada smo već bili sigurni da smo prvaci opustili smo se malo i doživeli neplanirana tri poraza. Ekipu koju sam vodio bila je vrlo iskusna i slobodno mogu da kažem da mi je ovo majlakše od četiri upadanja u viši rang sa Žitorađom jer su bili superiorni na terenu.

Sigurno najsrećniji čovek u klubu uz Srđana Krstića je predsednik kluba Milan Marjanović koji sa osmehom i zadovoljstvom o uspehu kluba kaže: Srećan sam što smo se ponovo vratili na meseto uspeha a da sam ja predsednik kluba. Uložio sam sav svoj trud i vreme zapostavljajući i svoje lične obaveze samo da bi klub fukcionisao kako treba i uspeh nije izostao. U klubu sam uveo drugarstvo među svih nas i svi smo kao jedan ciljali tom prvom mestu i plasman u Srpskoj fudbalskoj ligi, gde sada imamo izvanredne uslove, nove prostorije i teren pravi tepih . Nije mi teško da uzmem i sredim teren i prostorije jer to je sve deo našeg posla. Očekujem da kao članovi Srpske lige nećemo igrati samo jedno leto, već da ćemo beležiti dobre rezultate. Uzdam se u lokanu saoupravu Žitorađe od koje imamo punu podršku. Sa sportskim diretktorom ćemo uskoro početi da razmišljamo o timu za Srpsku ligu i koja ćemo pojačanja doveseti da naparve prevagu u timu i budemo još jači i bolji nego u zonskom stepenu takmičenja bio je jasan Marjanović.

I poslednji među jednakima kad je reč o zasluzi sportski diretktor Srđan Krstić je bio kratak. Predhodno su sve rekli trener Dejan Krstić i predsednik kluba Milan Marjanović moje je da nastavim sa radom tamo gde smo stali i da zajedničkim snagama iskoristimo pauzu za analizu i polako krenemo sa pripremama za viši ran gde je daleko veća odgovornos moja i gde moramo svi da shavtimo naj ozbiljnije i sa dobrim radom i pripremama da spremno dočekamo jesenji deo prvenstva kao novajlije među Srpskoligaše. N akraju bih svimj fuzdbalerima našeg kluba poželoe pre svega dobro zdravlje da ih zaobiđu povrede i uspeh sigurno će doći sam po sebi bio je jasan Srđan Krstić.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili