JugSport.net

sportski portal južne Srbije

ŽITORAĐANI KRENULI PUNOM PAROM: Stefanovićevi puleni upalili motore

ŽITORAĐA – Na pomoćnom stadionu pokraj Toplice, fudbaleri Fk Žitorađa su juče krenuli sa pripremama za nastavak prolećnog dela prvenstva u Zoni Jug, u kojoj na polusezoni imaju saldo od 23 osvojena boda i zasluženo 5. mesto. U nastavak prvenstva izabranici novog-starog šefa struke Stevana Stefanovića ulaze maksimalno motivisani i sa željom da ponove jesenji rezultat. Ekipa nije pretrpela neke veće promene otišli su: Velimir Stanković, Nikola Peternel, Branislav Novaković, Dušan Stojković a dres Žitorađe zadužili su: Aleksandar Đorđević (FK Pukovac), Vladica Stojanović, Predrag Valjarević (Fk Topličanin) Luka Damnjanović i Miloš Antanasković (Fk Svetlost) Marko Mitić i golman Milan Antonijević, a takođe seniorskom sastavu priključeni su i neki mladi igrači iz okoline.
Prvi čovek Žitorađana Milan Marjanović u razgovoru za naš portal rekao je: Krenuli smo u nastavak prvenstva juče, sa ciljem da pre svega osiguramo opstanak i zadržimo plasman iz jesenjeg dela šampionata. Ekipa nije pretrpela neke značajnije promene, plan nam je bio pre početka da zadržimo kostur ekipe, a usled odlazaka koji su se dešavali dovodili smo igrače na tim pozicijama. Transfer politika je bila takva da smo dovodili proverena i iskusna imena, i neke igrače koji su svojevrsni zalog za budućnost. – objašnjava nam predsednik Fk Žitorađa. S obzirom da je kormilo kluba preuzeo pred sam kraj jesenjeg dela šampionata zanimalo nas je koji su planovi Marjanovića vezani za klub i njegovo funkcionisanje.

Od njega se najviše očekuje, povratnik Todorović

Prvenstveno, naš plan, mojih saradnika iz uprave i mene, biće da stabilizujemo klub na svim poljima. Pored stabilizacije kluba, ono što ću ja zagovarati biće ideja da se završi izgradnja započetog stadiona, i to je ono oko čega će se rad nove uprave svoditi, naravno u saradnji sa lokalnom samoupravom. To je što se tiče tih nekih prvih planova, a ako gledamo na duže staze, dugoročni plan uprave Fk Žitorađa je da uz pomoć lokalne samouprave pokušamo da ponovo osposobimo naš omladinski pogon, nešto po čemu je Žitorađa godinama unazad bila prepoznatljiva, a pokazatelj toga jeste i činjenica da su mnogi od današnjih prvotimaca potekli upravo iz naše škole. – rekao je Marjanović.
Kapiten Žitorađana, Marko Kitanović kazao je da od svojih saigrača očekuje maksimalnu posvećenost kao i predanost sistemu rada koji forsira Stefanović, i očekuje od pojačanja da pokažu da su sa pravom pojačanja.
Došlo je nekoliko novajlija u naše redove. Bez namere da bilo koga omalovažim ili umanjim mu značaj, reći ću da je svakako najveći plus naš novi-stari igrač Nikola Todorović, koji uz mene ima najduži staž u ekipi i sigurno zna kako sve funkcioniše u klubu, te samim tim od njega i najviše očekujemo da svojim znanjem i umećem doprinese rezultatima. Pored njega tu je još nekoliko renomiranih srpskoligaških imena od kojih se takođe očekuje puno. Radimo kvalitetno pod patronatom Steve Stefanovića i ne sumnjam da ćemo u start prvenstva ući maksimalno spremni i motivisani. – izjavio je Kitanović.
Žitorađa bi prvu proveru trebalo da ima sledeće nedelje protiv ekipe Naših krila iz Belotinca, a pored njih Žitorađu očekuju provere protiv Medoševca, Orljana, i Malošišta.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print