ŽITORAĐA ŽELI STABILNOG SRPSKOLIGAŠA

Žitorađa: Pod dirigentskom palicom iskusnog trenera Dejana Krstića fudbaleri novog Srpskoligaša još od 8 jula na svom prelepom stadionu pune akumulatore za start u Srpskoj fudbalksoj ligi koji počinje 12 avgosta. Radi se pakleno uprkos vrućini , koju svi igrači stojički ponose zahteve trenera Krstića. Klub je jedino napustio Marko Stošić koji je pristupio Radanu uz Lebana, dok su svi ostali na okupu. Uprava kluba na čelu sa predsednikom Milanom Marjanović i sportskim direktorom Srđanom Krstićem u saradnji sa šefom struke Dejanom Krstićem nije sedela skrštenih ruku.

Dovedena su u klub adekvatna pojačanja , upravo ona koja su nedostajala još u zonskom stepenu takmičenja. Radi se žestoko jer već na startu prvenstva predstoji teške utakmice sa renomiranim klubovima . Start je na svom terenu sa ekipom OFK Sinđelića , takođe novajlijom u ligi, potom sledi gostovanje u Paraćin ekipi SFS Borac timu iz gornjeg dela tabele iz prošlog prvenstva i u trećem kolu na svom terenu još jedan nezgodan protivnik Radnički iz Svilajnca.

Uprava kluba se nada uspešnom startu jer za to su i dovedena ova kvalitetna pojačanja a oni su: Strahinja PavlovićMarko Aksentijević, Ilija Filipović, Dušan Aleksić, Mladen Bernić (bonusi) došli iz Radničkog iz Niša, Gligorije Krivokapić(bonus) (Car Konstantin), Igor Kostadinović Nemanja Božoviuć, Luka Burgić (bonus), došli iz OFK Topličanina, Jovan Ilić(bonus), (Budućnost(Popovac), Stefan Stoiljković ( OFK Brzi Brod).Uprava kluba do početka prvenstva potrudiće se  da u klub dovede još dva do tri kvalitetna pojačanja. Do starta prvenstva Žitorađa će odigrati još tri kontrolne utakmice i to: Danas će u Žitorađi ugostiti Radnički iz Pirota, u nedelju će gostovati na Bubnju ekipi Car Konstantina i genralna proba je u nedelju sa ekipom Budućnosti iz Popovca,  gde će trener Krstić biti u prilici  da iskristališe tim za start jesenjeg dela prvenstva.

Zadovoljan sam njihovim radom kaže sa ponosom šef struke Dejan Krstić. Radi se punom parom i želimo da prvenstvo dočekamo spremni jer kako ste napomenuli već u prva tri kola nas očekuju teški protivnici i pokušaćemo da već na startu pokažemo da nismo slučajno se plasirali u ovaj rang takmičenja. Što se tiče igrača svi podjednako konurišu za sastav tima i igraće oni koji se izbore za meseto u timu svojim radom i umećem. Privilegovanih neće  sigurno  biti. Očekujem da se novajlije nametnu ali ni oni koji su izborili plasman u Srpskoj ligi sigurno neće lako prepustiti svoje mesto u timu. Po meni igraće najbolji i naj spremniji, jer nam je cilj da beležimo dobre rezultate i opravadamo poverenje lokane samouprave u Žitorađi koja je naš glavni i jedini sponzor za takmičenje u Srpskoj fudbalskoj ligi Itok.Ne želimo da ih razočaramo , već obradujemo.dobrim igrama i pobedama.

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net