JugSport.net

19. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Žitorađa ponovo “velikodušan domaćin“

ŽITORAĐA Stadion: Kraj Toplice (Prokuplje) Sudija: Aleksandar Nikolić (Leskovac) 7. Gledalaca: 50 Strelci: Stefanović u 37. za Žitorađu, Miloš Stanković u 18. minutu za Moravu. Žuti kartoni: Petković, Stefanović, Todorović ( Fk Žitorađa) Micić, Antić, Veličković (Morava)

Fk Žitorađa: Ilić 7,5, Kitanović 8, Veselinović 6,5, Stefanović 7,5, Paunović 7,5, Petković 6,5, Stanković 6 (od 82. Milosavljević 6,5), Stamenković 6, Grujić 6 (od 69. Ristić 6,5), Todorović 6,5, Dinić 6,5 ( od 63. Arsenijević 6,5)

Fk Morava (VH): Aleksić 7, Nikola A. Pavlović 6 (od 56. B. Stanković 6,5), Micić 6,5, M. Aleksić 6,5, Antić 6, Nikola M. Pavlović 6, Cvetković 6, Ž. Stanković 7, Mil. Stanković 7,5, Mar. Stanković 7, Veličković 6,5.

 Igrač utakmice: Marko Kitanović (Fk Žitorađa) 8.

Žitorađa je igrala fudbal, a Morava otišla kući zadovoljnija. Tako možemo najbolje opisati meč 10. kola Zone Jug koji se danas odigrao na stadionu “Kraj Toplice“. Što se tiče uvodnih 20 minuta meča samo su oni danas pripali gostima iz Vladičinog Hana, prvo su ozbiljnije pripretili preko Marka Stankovića u 12. minutu, kada je dobro odreagovao 17-godišnji Ilić, međutim, 6 minuta kasnije tj. u 18. minutu meča četa Bojana Miloševića morala je da potpiše kapitulaciju posle udarca Miloša Stankovića koji je od stative završio iza leđa Andrije Ilića. Od tada je na terenu postojala ekipa Žitorađe, međutim, iz dvocifrenog broja šansi samo je jedna uspela da završi u mreži Ivana Aleksića. Posle jedne lepe akcije, Stevan Stefanović je udarcem iskosa sa desne strane, savladao Aleksića, a igrao se 37. minut meča. Nakon toga do kraja prvog dela, kao i tokom celog drugog poluvremena ređale su se šanse domaćih jedna za drugom, ali ofanzivci na današnjem meču se nisu proslavili. Umesto da šutiraju i postižu golove, oni su želeli da loptu unesu u gol, te je zato rezultat ostao samo 1:1.  Mogli su do golova i centafor Grujić, kao i bočni igrači Dinić, Stanković i Arsenijević, ali mrežu je začarao golman gostiju Ivan Aleksić . U samom finišu meča, gosti su iz jedne polukontre, kada je Marko Stanković proigrao prezimenjaka Miloša mogli do sva tri boda međutim tada je ponovo na scenu stupio mlađani Ilić i sigurnom intervencijom sačuvao svoju ekipu.

Pretila je Žitorađa najviše po desnoj strani gde je svojim prodorima Marko Kitanović izluđivao svoje čuvare, ipak ti prodori nisu rezultirali pogotkom, što ne umanjuje izdanje odličnog Kitanovića, koji je sa pravom poneo epitet igrača utakmice. Uz njega i golmana Ilića, vredi pomenuti besprekorno izdanje štopera Luke Paunovića kao i partiju strelca Stevana Stefanovića.

Žitorađa nastavlja sa ustaljenom praksom, da bude nezgodan gost, ali i velikodušan domaćin, pa da bodove na svom terenu olako poklanja, kao što je slučaj bio i danas.
Ono što brine svakako sve navijače Žitorađe, jeste odnos pojedinih igrača na utakmici, a sigurno da će i pored solidne partije što šta imati da zameri svojim izabranicima Bojan Milošević.

U narednom kolu, očekuje nas derbi sa ekipom Puste reke iz Bojnika, koji kao i Žitorađa ima visoke ambicije, te možemo reći da će meč u Bojniku nositi sa pravom epitete derbija kola.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print