JugSport.net

sportski portal južne Srbije

ŽITORAĐA FURIOZNO STARTOVALA: Topličanin bled, Žitorađa ubedljiva

NIŠSTADION: OFK Sinđelić (Niš) SUDIJA: Mihajlo Mladenović 8 (Vranje) GLEDALACA: 100 ŽUTI KARTONI: Novaković, Kitić N, Paunović V, Stojić (OFK Topličanin) Petrović, Kocić, Todorović (FK Žitorađa) STRELCI: Mitić u 18, Kocić u 27, P. Stojanović u 51 i Todorović u 87. iz penala (FK Žitorađa)

OFK TOPLIČANIN: Novaković 5,5, Stanković 5, Dragićević 5 (Stojić 5,5) Kaličanin 6,5, N. Kitić 5 (V. Stanković – ) Denić 5,5, V. Paunović 5 (Koprivica – ), Jovanović 5,5 (Antanasković 5) L. Paunović 6,5, M. Kitić 6.

FK ŽITORAĐA: Babić 7, Kitanović 7,5, Mladenović 7, Petrović 7 (Stanković -), Kocić 7,5, V. Stojanović 7, P. Stojanović 7,5, Lučić 7 (Marjanović – ), Mitić 8, Todorović 8, Dinić 7 ( Petković 7)

IGRAČ UTAKMICE: Nikola Todorović (FK Žitorađa) 8

Topličanin neubedljiv, Žitorađa nemilosrdna. Tako najkraće možemo opisati derbi meč prvog kola Zone Jug, koji je zbog suspenzije “Stadiona kraj Toplice“ odigran na stadionu niškog Sinđelića. Fudbaleri Topličanina su danas u pojedinim trenucima izgledali kao da su se prvi put našli na zelenom tepihu, dok su Žitorađani to nemilosrdno koristili, i bili prava kaznena ekspedicija za nebesko plave. Novakovića je načeo Mitić u 18. minutu, a prednost je uvećao povratnik Kocić u 27. Topličanin pokušava da se trgne preko Kaličanina, koji ima prilike da smanji rezultat na 1:2 međutim vedeta Topličanina ne koristi priliku. Na poluvreme se odlazi rezultatom 0:2, a sveopšti utisak je da je Žitorađa mogla i do ubedljivije prednosti posle prvih 45. minuta igre. Ono što je započeto u prvom nastavljeno je i u drugom delu igre, već u 51. minutu preko novajlije Predraga Stojanovića, Žitorađa dolazi do ubedljivih 0:3 i već tada je pobednik susreta bio rešen, samo je bilo pitanje kojim će rezultatom Topličanin biti ispraćen u Prokuplje. Do kraja susreta beležimo još nekoliko šansi i polušansi na obe strane, a tačku na i stavlja najbolji akter današnjeg susreta Nikola Todorović koji pogađa “sa kreča“ nakon jedanaesterca koji je skrivio čuvar mreže Novaković.
Pored Todorovića, treba pohvaliti i izdanje celokupne ekipe Žitorađe, koja pokazuje da će svojim iskustvom biti jedan od glavnih favorita za ulazak u srpskoligaško društvo.