JugSport.net

sportski portal južne Srbije

ZAŠTO NISAM U SVOM MESTU UVAŽEN?

Lebane: Iritiran poslednjim događajima koje mi priređuju sportski radnici u Lebanu koji su rečeno juče se pojavili , i nikad nisu šutnuli fudbal, čak mi i zabranjuju pristup na stadionu u službenim prostorijama gde sam proveo skoro pola veka , radeći prvi put u klubu, potom 32 godine kao sportski novinar.

To se događalo i ranije nije ovo prvi put, ali su godine učinile svoje, nekad se moglo podneti sad više nemogu, morao sam da se oglasim u javnost i pokažem da sam častan i pošten novinar bez jedne mrlje u svojoj tridesetogodišnjoj karijeri, i sa kim sve sarađujem i šta sam postigo dosad, smataram da sam dostigo vrh u novinarstu.Uz priloženi tekst govore i fotografije sportsista i sportskih radnika iz čitavojg jugoistoka Srbije.

Najpre sam počeo na početku svoje novinarske karijere u tadašnji lokalni radio “, Caričin grad”davne 1992 godine, potom za RTV “Bella Mi”, Niške Narodne novine i u Radio Niš u sportskoj redakciji, RTV Leskovac zajeno sa legendarnim Draganom Trajkovićem , da bi potom davne 1994 počeo za najčitaniji sportski list kod nas gde pišem i dan danas Sportski Žurnal.

Nikako nemogu da zaboravim da sam učio od dvojice pokojnih kolege koje nikad neću zaboraviti a to su profersor Radivoje Danković i Slobodan Marković.

Uvidevši da mogu više pre četiri godine sam se odlučio da otvorim svoj lični portal “JUGSPORT.NET koji je izrastao u pavi sajt i u periodu kada sam bio bolestan puno od korone, potom depresije nisam odustajao pisao sam i radio da što više steknem čitalaca i verujem da sam u tome uspeo.

Međutim mojim sugrađanima smeta taj moj uspeh i stara izreka kažem citiram”Srbin ti sve prašta samo uspeh ne” Možda ću biti malo dug ali potrudiću se da baš uravo zbog tih mojih nepriatelja istaknem klubove sa kojima imam i dan danas saradnju. U Jablaničkom okrugu imam saradnju sa Jablanicom iz Medveđe,

Pustom rekom iz Bojnika, Slogom iz Leskovca, GFK Dubočicom, Vlasinom iz Vlasotinca, Plantažom iz Donjeg Stopanja, Zloćudovom, Mladost iz Vinarca, Fk Vučje, ŽFK Vučice iz Vučja, Lemindom iz Leskovca, Radnički iz Pertata,kao i druge nižerazredne klubove poput recimo Derbi iz Vlasa,

u Jablaničkoj okružnoj ligi i Međuopštinskoj ligi , kao i Gradskoj ligi Leskovac i njihovim komesarima koji mi pomažu izuzetno u dostavljanju podataka Miroslav Marjanović, Aleksandar Jovanović i Vladimir Đokić i zato im veliko hvala, pravi su sportski radnici.

U Pčinjskom okrugu saradnja postoji sa Moravom iz Vladičinog Hana, Dinamom iz Vranja, Nebeskim Anđelima iz Vranja, Mineralcem iz Vranjske banje, Pčinjom iz Trgovište, a bilo je saradnje i sa FK Trnovcem dok je bio član Zone jug.

Na istoku su Timočanin iz Knjaževca, FK Bor iz Bora, Timok iz Zaječara, Lužnica iz Babušnice, Đerdap i Brodoremont iz Kladova, Radnički , Jedinstvo,i Tansko Rajić iz Pirota .

Iz Topličkog okruga: OFK Topličanin iz Prokuplja , Žitorađa, OFK Kosanica iz Kuršumlije, , Jastrebac iz Blaca, Svetlost iz Badnjevca. IZ Niškog okruga su: OFK Brzi Brod, Budućnost iz Popovca, OFK Sinđelić, OFK Niš, Pukovac, Orljane, Naša krila 1936, Napredak iz Aleksinca, Morava iz Žitkovca.

Iz Pomoravskog okruga: Morava 1918 iz Ćuprije, Jedinstvo iz Paraćina, GFK Jagodina, Sloga iz Despotovca, Radsnički iz Svilajnca.

Ulaskom GFK Dubočice u Prvoj ligi zimus kada sam radio analizu jesenjeg dela prvenstva poslao sam svim klubovima protivnicima našoj Dubočici i napravio izvanrednu saradnju zimus su mi uzvratili objavama sa početak priprema , kao i slanje protokola iz kometa sa dodatnim izveštajem ljudi iz kluba.I sada ta saradnja potoji, to je za mene vrh vrhova u novinarstvu.


Čast mi je pomenuti klubov kao što su: OFK Beograd, Grafičar, Radnički iz Novog Beograda, Jedinstvo sa Uba, Indjija, Tekstilac iz Odzaci, Smederevo, Radnički iz Sremske Mitrovice, Mačve iz Šapca, Grafičar timovi koji igraju dodatni plej -of

kao i Metalac iz Gonjeg Milanovca, Radnički iz Novog Beograda, Kolubara iz Lazrevca, RFK Novi Sad, GFK Sloboda iz Užice, OFK Vršac i Mladost GAT iz Novog Sada koji igraju u plej autu. Odigrano je prvo kolo i na mom portalu je bilo nekoliko izveštaja oni koji su mi iz tih klubova poslali.

Propustiću priliku da kažem i to sa ponosom  da su veterani FK Radana igrali utakmice sa veteranima Kušumlije, Brusa, Knjaževca, Prokuplja,zahvaljujući meni i mog pokojnog kolegu koga takođe koga nesem da zaboravim nikad Gaju iz Prokuplja koji je organizovao utakmice vetarana Radana sa Rabotničkim iz Skoplja i CSK iz Sofije,

kao i utakmice veterana Srbije i Bugarske, u Lebanu. Što ih sad ne organizuju samozvani sportski radnici, nažalost bez mene nijedan grad nebi prihatvio da igra i druži se koji sam pomenuo.

Na kraju ću vam i prestaviti kategorije koliko imam dosad na mom portalu objavljenih tekstova iz sve grane sporta i informativni tekstovi  za sredine iz Lebana, Medveđe i Bojnika.Znači nisam samo sportski novinar.

KATEGORIJE: Fudbal: 2.743, Info: 497, Košarka 91, Odbojka 47, Ostali sportovi- 204, Atletika- 4, Bodibilding- 18, Boks- 52, Gimnastika 23, Karate- 25, mačevanje- 2, Streljaštvo- 5 i Rukomet 66 objavljneih priloga to je trenutno ovog trenutka 22.04. 2024 god u 18 h. Čast mi je i zadovoljstvo da se zahvalim svim pomenutim klubovima i gradovima na saradnji koju ćemo nadam se nastaviti i dalje ,

a oni kojim asmeta moj rad i pre svega poštenje , jer mogu slobodno da kažem da osim projekta koji dobivam od optina gde konurišem molio bih da se od ovih pomenutih neko javi da sam mu tražio dinar za pisanje,a to važi iz za moju sredinu Lebane, posebno za FK Radan .

To tvrdim da nisam i nikada neću biti novinar koji traži novac od klubove, ali to smeta naročito u mojoj sredini što sam častan i pošten i nemogu da mi prigovore,

već nađu neke bizerne motive da bi me okrivili i omalovažili moj samopregorni rad u novinarstvo. Najdraža su mi priznanja Zlatna Plaketa grada Pirota za 100 godine fudbal, posebno priznanje ŽFK Vučice iz Vučja za objavljeni prvi tekst o tom uzornom ženskom fudbalskom kolektivu,

Zlatnu plahetu Sportskog saveza Bojnika za 30 godina pisanja o sportu u ovom gradu, Plaketu 2008 do Sportskog saveza Lebana kao najbolji sportski radnik, a ostala priznanja i zahvalnica ima iz svih sredina u okruženju iz čitavog Jablaničkog okruga i grada Prokuplja.

JOŠ JEDNOM HVALA SVIM KLUBOVIMA I SARADNICIMA NA SARADNJI, ŽELIM IM USPEŠNE REZULTATE I JOŠ BOLJU SARADNJU.

SA NADOM DA ĆE ČITAOCI SA ZADOVOLJSTVOM SVE OVO PROČITATI I MOGU PROVERITI NA PORTALU ONO ŠTO SAM NAPISAO JEL ISTINA ILI HVALISANJE.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print