JugSport.net

sportski portal južne Srbije

VETARANI RADANA GOSTOVALI U KULI

HAJDUK – RADAN 10:1 (5:0)

 

Kula. Stadion Hajduka. Gledalaca 100. Sudijaje : Glavni :Šćepanović pomoćnici: Mitrović i Stanković . Strelci: D. Danilović 2, A. Davidov 1, D. Mandić 1, Z. Vuksanović 1, D. Osmanović 1, D. Božović 1, D. Radović 1, M. Kuzmanović 1, S. Đukanović 1 za Hajduka, I. Jović1 za Radana.

 

HAJDUK(K): J. Kalinić, Z. Vuksanović, R. Bulatović, R. Vlahović, D: mandić, G. Jovanović, D. Mojić, D. Vulin, D. Osmanović, A. Davidov, D. Danojević,. Igrali su još: M. Kukovac, A. Markovski, S. Đukanović, D. Božović, M. Kuzmanović, M. Rakić, D. Radović, M. Bogdanović, G. Jovanović.

 

RADAN(L): I. Stanojević, S. Stoiljković, S. Milojković, N. Bogdanović, P. Stefanović, O. Lilić, I. Jović, Z. Nikolić, I. Stefanović, M. Milošević, M. Marjanović. Igrali su još: N. Đorđević, I. Bogdanović, M. Cvetković, P. Milosavljević.

 

Da fudbal nema granica pokazala je i ova utakmica veterana između Hajduka iz Kule i Radana iz Lebana koja je minulog vikenda odigrana u Kuli. Pobednik je domaćin koji je bio kako brojčano jači sa dve kompletne ekipe, tako i po imenima igrača koji su branili boje mnogih prvoligaških i drugoligaških klubova kod nas, poput Dejana Osmanovića, Aleksandra Davidova, Dragana Mandića koji su posle igranja u  prvoligaškim klubovima branili boje i van naše granice

Zato je rezultat u drugom planu, važno je druženje i evociranje uspomena na neka bolja vremena koja su iza nas ostala kao sećanje.Teren i vremenski uslovi za igru bili su idelni do pred sam kraj utakmice kada je počela da pada kiša i duva jak vetar. Domaći su u oba dela sureta postigli po pet pogodaka, dok je počasni pogodak za Radana postignut u drugom poluvremenu pri rezultatu 6:0 za domaćina.

Po završetku utakmice i prilikom druženja zahvalnicu za doprinos u radu veteranske sekcije ispred sekcije veterana Hajduka dodelio je Radovan Vasović predsedniku veterana Radoman Novici Bogdanoviću , dok je ispred sekcije veterana Radana Novica Bogdanović dodelio priznanje za doprinos u organizaciji utakmice veteranima FK Hajduka iz Kule

, a uručena je pomenutom Radomanu Vasoviću koji je u ranijim periodima bio u više navrata predsednik FK Hajduka , poput Novice Bogdanovića u FK Radanu. Tom prilikom i jedan i drugi su obraćajući se prisutnima izrekli reči hvale na račun jednog i drugog tima i da je druženje proteklo u najboljem redu . Da je domaćin bio pravi domaćin a da su gosti svojim ponašanjem ostavili na domaćina izvanredan utisak kao sportisti i pre svega ljudi u svom ponašanju.

Tako su pokazali da se popularna “južna pruga” nikad ni u čemu pa i u fudbalu nesme podceniti.

Novo druženje kako to obićno biva kad se dva kluba veterana sastanu  po prvi put,  zakazano je u Lebanu na proleće 2024 godine a datim i vreme biće naknadno određeno u dogovoru ova dva kluba.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print