JugSport.net

14. april 2024.
sportski portal južne Srbije

VELIKI USPEH PROKUPAČKOG TRENERA U DALEKOJ KINI: Najbolja teniserka Kine radi pod patronatom Nenada Ljubisavljevića

ČENGDU / PROKUPLJE – U dalekoj Kini, teniski pečalbar iz Prokuplja, dvadesetčetvorogodišnji Nenad Ljubisavljević, niže uspeh za uspehom. Poslednje, i trenutno najveće priznanje mladom teniskom stručnjaku o kome je naš portal već pisao stiglo je od njegove teniserke Zi Jing Ruan, 15-godišnje teniserke koja je godinu za nama završila kao prvoplasirana u najmnogoljudnijoj zemlji sveta. Zi je ove sezone osvojila desetak turnira, i stekla čak 1200 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu teniserku Kine. Pun utisaka Nenad Ljubisavljević je o ovom uspehu ponovo govorio za naš sajt.
– Meni kao mladom treneru dosta znači ovaj uspeh Zi Jing Ruan, iz razloga što mi je to najveći pokazatelj da radim kvalitetno i da mogu dosta da pomognem mladim igračima koji žele da rade i napreduju u svojoj teniskoj karijeri. – uvodi nas Nenad u priču. Mladi trener iz Prokuplja dodaje, da postoji još mnogo stvari na kojima treba raditi sa mladom teniserkom ali izdvaja neke od ključnih.
Ono što želimo da poboljšamo u narednom periodu i ono na čemu ćemo bazirati naše treninge je taktika u meču i biranje udaraca u toku poena. – objašnjava Ljubisavljević (24).
O planovima za narednu godinu Nenad je rezervisan, jer kaže da nam je prethodna godina pokazala da ne smemo ništa više da planiramo na duže staze i da moramo da se prilagođavamo situaciji iz dana u dan.

Zi Jing Ruan i Nenad Ljubisavljević / foto: N. LJ.

Što se tiče plana za ovu godinu, nezahvalno je pričati o tome jer se u Kini ove godine nije odigrao ni jedan ozbiljan turnir zbog situacije sa korona virusom. Iako u Kini kontrolišu situaciju sasvim dobrom, teniska asocijacija Kine nije postavila zvaničan kalendar turnira za ovu godinu jer im to i dalje nije dozvoljeno. Nažalost, ona kao i moji drugi igrači su u godinama kada trebaju igrati najviše turnira i kada treba skupljati neophodno iskustvo, ali silom prilika su uskraćeni za tako nešto. Ali iskreno se nadam da će se sve ovo što pre završiti i da ćemo uspeti da nadoknadimo sve, i da ćemo imati još više uspeha u godinama koje dolaze. – priča nam Nenad.
Na kraju našeg razgovora dodaje, da ovo nije samo njegov uspeh već uspeh i svih njegovih kolega iz Srbije koji i ako više nisu u Čengduu su mukotrpno radili sa malom Zi Jing i ostalim mladim teniserima iz Kine.
Nenad Ljubisavljević (24) je svakako najveći reprezent rodnog Prokuplja u Čengduu a neminovno je da će kada jednog dana ponovo bude došao u svoj rodni grad i ostvari svoj najveći san – otvori tenisku akademiju, prenositi svoje utiske iz najmnogoljudnije zemlje na svetu svojim Prokupčanima. Do tada, ostaje nam da pratimo njegove i uspehe njegovih igrača u dalekoj Kini.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print