JugSport.net

sportski portal južne Srbije

DOMAĆIN POBEDNIK SEOSKIH IGARA U LEBANU

Lebane: U seoskoj Mesnoj zajednici Veliko Vojlovce- Donje Vranovce koji svake godine nastupaju zajeno pod istim imenom na njihvom terenima održano je četvrto po redu takmičenje Seoskih sportskih igara  Srbije u organizaciji Sportskog saveza Srbije

a pod pokroviteljstvom Sloprstkog saveza optine Lebane i loakne samouprave u Lebanu na čelu sa predsednikom Ivanom Bogdanovićem. Ispred Sportskog sveza Srbije bila su predstavnici Sportskog saveza Vlasotince

na čelu sa Daliborom Momčilovićem i oni su dosta pomogli predsedniku Sportskog saveza Lebane Draganu Cvetkoviću

i Generalnom sekretaru Miroslavu Stošiću kao i članu Sportskjog saveza opštine Miri Bogdanović

Pre samog početka takmičenja u ime lokane samouprave opštine Lebane obratio se zamenik predsednika opštine Lebane Goran Lazarević kome upućujem javno čestitke jer je od samog početka do kraja programa bio prisutan na ovoj tropskoj vrućini

i podelio pehare i nagradena kraju takmičenja na tri prvo plasirane ekipe, koji se za mikrofonom obratio učesnicima programa rečima: Mi smo jedna od najorganizovanijih opština po broju učesnika na Seoskim igrama na teritoriji optine Lebane.

Prošle godine je bilo 9 ekipa , ove godine jedna manje ekipa, ali prvih godina je bilo po 6 ekipa na ovom takmičenju. Očito da je primetan taj trend porasta broja ekipa .Znači interesovanje raste.

Iskoristio bih priliku da se zahvalim domaćinu ovog takmičenja danas po ovoj paklenoj vrućini i da se takođe još jednom zahvalim Mesnim zajednicama Veliko Vojlovce- Donje Vranovce koji su se potrudili da ove terene za održavanje takmičenja pripreme i da budu u ovakvom izdanju.

Znači tu nebi mogli da uradimo bez njih ništa uz pomoć našeg javnog preduzeća Komunalac i Vodovod, kao i našeg Sportskog saveza i Sportskog saveza rekretaivnog centra , tako da bi isoristio priliku da im kažem jeno veliko hvala.

Ovo je prilika da vratimo te sportske discipline koje smo davno zaboravili , kao što je recimo bacanje kamena sa ramena, , nadvlačenje štapa i konopca, skok u dalj, , poligon, i obaranje ruku. Ove godine smo otkazali discilinu rvanje ,

to je disciplina koju ste i vi sami učesnici tražili da se izbaci iz programa , zato što je imalo nekih povreda u predhodnom periodu. Tako da imajući u vidu da je velika vrućina i da imamo odličan odziv ekipa njih ukupo osam ,

što će program potrajati duže, ja bih na kraju mog obraćanja svima vama poželeo sreću i da najbolji bude pobednik, kao što smo imali priliku u predhodne dve godine da je ekipa Mesne zajednice Pertata bila dva puta učesnik najpre reginalnog,

a potom i repubičkog takmičenja. I ove godine očekujemo da bude jedan ozbiljan pobednik , s obzirom da je konurencija velika sa velikim brojem učesnika koji će da bude dostojan predstavnik na Regionalnom nadamo se i na republičkom takmičenju

Seoskih sportskih igara. Srećno svim učenicima programa i neka pobedi najbolji u fer i korektnom nadmetanju po disciplinama rekao je na kraju zamenik predsednika opštine Lebane gospodin Goran Lazarević

U discplini skok u dalj prvo mesto pripalo je domaćinu Veliko Vojlovce- Donje Vranovce, drugoplasirana ekipa je Šumane, i treće plasirana je ekipa Pertata.

U disciplini bacanje kamena sa ramena prvo mesto pripalo je takođe domaćinu Velikom Vojlovcu- Donjem Vranovcu, i trećepasirani su ekipa Cekavice.

U nadvlačenju štapom ponovo su bili najbolji domaćini Veliko Vojlovce- Donje Vranovce, drugi su Cekavica i trećepasirani su ekipa Pertata.

U takmičenju u odbojci prvopasirani su odbojkaši Pertata, drugo mesto pripalo je ekipi iz Togočevca, i trećeplasirani su Veliko Vojlovce- Donje Vranovce.

U takmičenju na poligonu gde su bile prepreke gume od vozila, mala sprava za predskok, podvačenje pod stolice i kolut napred i kolut nazad na strunjači to sve u vremenskom periodu koje su merile sudije.

Tako da je prvo mesto pripalo ekipi iz Pertata, drugo je Bošnjace i trećepasirani tim je Šumane.

U trčanju u djak najbolje je bilo ponovo Veliko Vojlovce- Donje

Vranovce, drugo mesto pripalo je ekipi iz Pertata i trećepalsirani tim je Togočevce.

U jednoj možda naj atraktivnijoj disciplini nadvlačenje konopcem pobednik je ekipa Pertata, drugo mesto pripalo je ekipi Veliko Vojlovce- DonjeVranovce i trećepasirana ekipa je Bošnjace.

 

 

U malom fudbalu pobednik je domaćin Veliko Vojlovce- Donje Vranovce koji su u finalu igrali sa ekipom Pertate i u regularnom delu igre završeno je bez pogodaka, ali je ekipa Veliko Vojlovce- Donje Vranovce bili bolju u izvođenju penala (3:1) i u toj disciplini bili zasluženo pobednici.

U takmičenje u šahu prvo mesto sa 9 bodova je Šumane, drugolasirani su ekipa Veliko Vojlovce – Donje Vranovce sa 7 bodova, i treće mesto pripalo je ekipi Pertata sa 7 osvojenih bodova.

Za osvojeno prvo mestou svakoj disciplini  ekipi je pripadalo po 9 bodova, drugoplasiranoj po 7 bodova i trećeplasiranoj ekipi  po 6 bodova.

Tako da je u generalnom plasmanu 1. mesto domaćin Veliko Vojlovce- Donje Vranovce,sa 70 osvojenih bodova, drugoplasirana ekipa je Pertata sa 66 osvojenih bodova i treće trećepasirana je ekipa Cekavice sa 41 sakupljenim bodom.

Osatla pet utešna mesta pripala su na 4 mestu je Šumane sa 36 bodova, na 5 mestu je Togočevce sa 35 bodova, na 6 mestu je Bošnjace sa 34 bodova, na 7 mestu je Krivača sa 19 bodova i na poslednjem 8 mestu je Konjino- Ždeglovo sa 16 osvojenih bodova.

Po završetku poslednje discipline finala u malom fudbalu zamenik predsednika opštine Goran Lazarević koji je kao što sam rekao propratio kompletne igre sa predstavnicima Sportskog saveza

podelio pehare i po 6 lopti za tri sportske discipline(košarka, fudbal, mali fudbal) tri prvoplasiranim ekipama Velikom Vojlovcu- Donje Vranovce. Pertatu i Cekavici.

Na kraju po završetku četvrte po redu Seoske sportske igre  u opštini Lebane po dodeli priznanja tri prvopasiranim ekipama obratio nam se predsednik Sportskog saveza optine Lebana Dragan Cvetković koji je rekao:

Ovo je četvrta godina za redom kako Sportski savez optine Lebane organizuje seoske sportske  igre koje su u nadležnosti Sportskog saveza Srbije .

Ove godine smo imali 8 ekipa iz seoskih mesnih zajednica i to Pertate, Bošnjace, Togočevce, Cekavica, Šumane, Krivača, i dve ekipa Veliko Vojlovce- Donje Vranovce i Konjino -Ždeglovo koje nastupaju pod jednim imenom.

Pokrovitelj je sportski savez Srbije sa optinom Lebane , kao što ste videli interesovanje je bilo veliko imalo je oko 180 učenika iz 8 seoskih mesnih zajednica, kao i veliki broj publike. Lokana samouprava u Lebanu na čelu sa predsednikom Ivanom Bogdanovićem

i zamenikom Goranom Lazrević učestvuje i ona je organizator na lokanom nivou . Prvo plasirana ekipa Veliko Vojlovce- Donje Vranovce je kao najbolja ekipa koja je pokazala najviše ide na Regionalnom takmičenju .

Zasad se nezna mesto i vreme održavanja, a ako budu pobednici na Regionalnom izboriće plasman na Republičkom takmičenju. Na kraju bih se zahvalio domaćinu za dobru organizaciju, mojim kolegama iz Sportskog saveza na saradnju posebno mom prvom saradniku Generalnom sekretaru Miroslavu Stošiću,

kao i kolegama iz Vlasotinca koji su bili zastpoljeni ispred Sportskog saveza Srbije i dosta su nam pomogli u toku takmičenja svojim učešćem u suđenju i ostalim poslovima ,

i tako je takmičenje proteklo u jednoj prijatnoj fer i sportskoj atmosferi. Izvinjavam se učenicima programa na kraju što nismo mogli da organizujemo disciplinu obaranje ruku,

jer sudija koji je trebao da sudi nije se pojavio iz opravdanih raloga rekao je na kraju Dragan Cvetković, sa ponosom jer je još jedno takmičenje proteklo u najboljem redu.

Na kraju mog izveštaja iz Velikog Vojlovca i Donjeg Vranovca nemogu a da se otnem utisku jednog patriotizma prema svom zavičaju. Reč je o repezentativcu u boksu Marku Dociću koji i pored toga što je ime i prezime u našem sportu na današnjoj seoskim igrama  borio se kao lav i pokazao da njegovo srece kuca za nejgovo selu Veliko Vojlovce- Donje Vranovce, kako se voli svoje selo malo ali bogato ljudskom dobrotom, i patriotizmom. BRAVO DOCIĆU SVAKA ČAST!!!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print