JugSport.net

sportski portal južne Srbije

U ZONA JUG POČELO DA SE ZAKUVAVA

Lebane: Fudbasko prvenstvo u Zona jug, kolo po kolo polako se dolazi u situaciji kada počinju žestoke borbe za izgled zone u narednom prvenstvu koje će brojati od 18 samo 12 klubova. Odigrano je tek 6 predstoji još 11 kola do kraja. Zona jug je za razliku od drugih tri zona na teritoriji FS RIS u ovom prvenstvu broju čak 18 klubova jer je upalo Dinamo uz Mineralac iz Pčinjskog okruga i ostavljeno u ligi FK Gracko a Zona zapad i istok broje po 15 klubova jer su kod obe zone od daljeg takmičenja odustali po jedan klub, a u Zona – centar čine 16 klubova.

Što se tiče ostalih tri zona ništa mi nije poznato ko tamo ispada a ko ostaje, ali sam nadam se dovoljno upućen na zbivanja u Zoni jug, gde je već počelo da se kuva ,.Tim koji dolazi sa Kosova i Metohije u ovo teško vreme treba dočekati kao najrođenije, jel upravo dođu da se kod nas opuste a ne da doživljavaju nemile scene. U Bojniku je bila prava ne fudbalska već sudiska lakrdija .

Poništena su domaćinu dva čista pogotka , ako se na snimku vidi jasno kod prvog , kod drugog je mnogo bitno da je igrač domaćih Predrag Stojanović uputio centar šut sa same gol linije i dali je neko bio ispred golmana ili nije ofsajda nema jer lopta dolazi sa same linije u šesnaestercu gostiju. Ni gosti se nisu budnili prilikom primljenog pogotka jer od ofsajda nema ni govora. Drugo što me je pogodilo kao časnog novinara to je postupak glavnog sudije koji je ispred sudiske svlačionice u moje prisustvo saopštino da je isključio Predraga Vidojevića, koji mu se obratio rečima citiram: Sad ja ulazim u igru vodi računa kako će da sudiš da ne pravimo probleme ni sanjajući da je isključen a sudija mu je saopštio citiram: ja sam te isključio i ti nemožeš da igraš u drugog poluvreme.

Kako može niti mu je saopštio usmeno na terenu niti mu je pokazao crveni karton , a dužan je da mu pokaže na terenu, u službenim prostorijama može samo da udalji službeno lice fudbalera mora na terenu.Prilikom izlaska na teren u drugom poluvremenu komesra za bezbednost je zamolio takođe glavnog sudiju da sudi pošteno on je drsko odgovorio citiram: E kad me molite sad ću da sudim još grđe nego u prvom, zar to priliči sudiji da kaže predstavniku domaćina . Na početku drugog poluvremena Vidojević je pokušao da iđe na teren međutim sudija nije dozvolio i Vidojević se pomirio sa sudbinom

, ali je prilikom poništenja drugog gola Pustoj reci ušao u teren da kao predsednik kluba da smiri svoje igrače da nebi došlo do incidenta. Gosti su mirno nausptili teren posle prekida, niti su izaivali neki revolt publike, a po sudijinom časovniku prekid je u 71 minutu, kako mi je saopštio delegat utakmice . U Zona jug iz Jablaničkog okruga takmiče se trenutno 8 klubova i to: Jablanica iz Medveđe, Radan iz Lebana, Pusta reka iz Bojnika, Jedinstvo iz Bošnjaca , Sloga iz Leskovca, Jedinstvo iz Gornjeg Stopanja, Mladost iz Vinarca i Plantaža iz Donjeg Stopanja. Po propozicijama ako Vlasina iz Vlasotinca sačuva status člna Srpske lige u zoni će ostati četiri tima ili ako Jedinstvo iz Bošnjaca bude prvak, u protivnom sam 3 kluba će sačuvati status člana Zone.

Trenutni poredak je tih 8 klubova posle 23 odigranog kola sledeći: 1.Jedinstvo (Bošnjace)- 50, 2). Sloga (Les) 44, 3). Radan- 42 , 4). Jedinstvo(GS)- 42, 5). Pusta reka- 33, 6). Jablanica 27, 7). Plantaža- 25, 8). Mladost(Vinarce) – 6 bodova. Do kraja prvenstva preostalo je da se odigra čak 11 kola a najugroženi su Mladost(V), Plantaža, i Jablanica, dok ostalih pet klubova su u igri , a moglo bi se reći četiri jer je Jedinstvo iz Bošnjaca sa 50 bodova daleko odmaklo, tu su blizu Radan i Jedinstvo(GS), dok je fK Pusta reka na što bise reklo fudbalskoj klackalici sa 33 boda ni gore ni dole.

Već u nedelju sledi komšiski derbi dva sportska prijatelja u Lebanu između Radana i Puste reke , gde treba očekivati dobru fudbalsku predstavu ova dva kluba, i neka pobedi fudbal , ko bude bolji na terenu, da ne bude ko što je bilo prošle subote u Bojniku, gde je Pusta reka drastično oštećena kako rezultataski tako sa igračkim kadrom zbog jednog navodnog i jednog pravog isključenja biće lišena usluge Predraga Vidojevića (ako se uvažine pokazani crveni karton) i Lazara Petrovića kome je pokazan.

Bilo kako bilo nadajmo se da će se do kraja prvenstva u preostalih 11 kola igrati fudbal da neće biti onakvih scena iz Bojnika i neka ostane u Zoni jug ko bude i zaslužio svojim igrom na terenu a ne van njega . Da će takmičarski organi FS RIS-a postupiti po pravilu i kazniti sudisku trojku, a delegat ako je dao prelazne ocene i on treb ada ide u koš, jer je ono sramno suđenje, koje je izrevoltirao čak i objektivnu i mirnu publiku u BOjniku koja nikad nije napravila incident na terenu ili sa tribina, koliko iz pratim poslednjih 30 godina, gubili su časno i podnosili poraze od boljih. Jer od Puste reke, Jablanica  i Radana nema mirnije publike u Zoni jug.

I još jednom javno se izvinjavam sadašnjim čenicima FS RIS-  Zoranu Ignjatoviću, Vladanu Gašić , Joci Marjanoviću koji su i moji prijatelji ali sam mislio na ono bivše rukovodstvo FS RIS koje me je skinulo sa liste delegata Zone jug bez jedne mirlje,to znja i Brando, a sudije ko je najviše cenio neka oni sami kažu kojima sam bio. Na polaganju-seminaru  sudija Jovan Grujić mi davo da polažem sudiske umesto delegatske tekstove, verna senka NoviceTončeva Cvele obrisao mej koji je poslaot iz FS Jablaničkog okruga da idem na listi delegata Srpske lige. Pa šta je doživeo OFK Sinđelić ni kriv ni dužan, pa to su bili mešetari i nepošteni ovo sadašnje rukovodstvo mi nije nanelo nikavo zlo da bih smatrao da su takmvi samo je bila greška moja u izrazu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print